Gösterişçi ve insanlık düşmanı bir kurum: NATO

  • 31.03.2020 00:00

 Tüm dünya salgınla boğuşuyor. 340 binden fazla insan aynı salgının pençesinde, 14 binden fazla insan öldü. İnsanlar kaygılı, insanlar paniğe ha kapıldı ha kapılacak, salgınla nasıl baş edileceği konusunda karmakarışık fikirler var. Tüm dünyada sağlık çalışanları kahramanca bir mücadele veriyor. İnsanlık tek bir noktaya, salgınla mücadeleye odaklanmışken, NATO, Rusya sınırına asker yığıp geniş çaplı bir tatbikat yapmaya hazırlanıyor.

Bizler can derdindeyken kasap et derdinde!

Avrupa halkları salgında en büyük kaybı yaşıyorlar. İtalya’da her gün yüzlerce insan Covid-19 nedeniyle ölmeye başladı. İspanya yıkım içinde. Salgını engellenmeyi bırakın, yavaşlatılamadı bile.

Ama NATO komutanlarının ve bu komutanlara emir veren siyasilerin umurunda değil.

Gezegende yayılan salgını görmezden geliyorlar.

Bir suç örgütü olarak suç işlemeye devam ediyorlar.

İngiltere’de Savaşı Durdurun Koalisyonu bir açıklama yaptı ve şunları söyledi: “Avrupa sınırlarını kapatırken, binlerce askeri birliğin konuşlandırılması yanlış ve tehlikeli. Şimdi askeri harcamayı artırmanın değil, askeri harcamalara ayrılan bütçeyi sosyal yardıma ve sağlığa ayırmanın zamanı. Avrupa sınırlarını kapatırken binlerce askeri birliğin konuşlandırılması hem yanlış hem de çok tehlikeli. Savaşı Durdurun Koalisyonu, hükümeti, askeri birlikleri NATO tatbikatından – Operation Defender 2020– çekmeye ve NATO’yu, cepheleşmeye yol açan bu askeri tatbikatı durdurmaya çağırıyor.”

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu da defalarca NATO’nun bir suç örgütü olduğunu anlatan kampanyalar yapmıştı. Kampanyamız aktivistlerinden Nilüfer Uğur Dalay’ın son makalesinde yazdığı gibi “Virüs’ün, tatbikatın yapılacağı yedi ülkede, ABD’de, NATO üyesi ülkelerde ve diğer müttefik ülkelerin tümünde görülen bir pandemiye yol açmasıyla sevkiyat durduruldu, askerler, araçlar ve mühimmatlar geri çekilmeye başladı ve tatbikat az sayıda gündelik çalışmalarla sınırlandırıldı.”

Virüsün adını duymamızın üzerinden 105 gün, bunun bir salgın olduğunun anlaşılmasının üzerinden neredeyse bir buçuk ay geçmişken, NATO’nun planlayıcıları planlarından geri adım atmamak için direndiler.  Askeri çatışmalar, yatırımlar ve güç gösterinin yanında insan hayatını hiç önemsemiyorlar.

Sosyal medyada, Yunanistan’da bir duvar yazılaması paylaşılıyor. “1 F16, 4 bin yoğun bakım ünitesine eşittir!”

Savaşın, savaşa yatırım yapmanın anlamsızlığını, içinden geçtiğimiz bu salgın günlerinde bundan daha iyi özetleyen bir kıyaslama olamazdı.

Tüm devletler tüm askeri yatırımlara, askeri çatışmalara, başka ülkelerde asker bulundurmaya derhal son vermelidir. 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri tüm dünyada ateşkes ilanı için çağrı yapıyor.

Savaş karşıtlarını dinlemiyorsanız en azından onu dinleyin.

Yıldız Önen

yildizonen@gmail.com

(Sosyalist İşçi)

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums