Korona saatleri için şifa müzikleri

  • 22.03.2020 00:00

 Bunlar Korona günleri. Herkesin bu yeni dünyayı anlama, kavrama, düşünme ve yaşama biçimlerini kökten sorgulama günleri.

Her şeyi hazır bulduk, hırsımıza teslim olduk, paylaştığımız gezegeni paylaşmayı reddettik, 'tek dünya' fikrinin bizi birleştirmesi gerektiğini anlamadık. Kavgayla, didişmeyle, kaynaklarımızı tüketmekle, geleceğe değerli bir miras bırakmak kaygısından uzak yaşamakla devam edeceğimizi sandık.

Şimdi herkes için içe kapanma zamanı. Ruhları temizleme günleri. Göreceğiz ki bu günlerde en değerli rehberimiz müzik olacak. Yalnızız daha çok.

Bugünler sürecek. Başka bir dünya mümkündü ve geldi. Kendi irademizi bu dünyaya bencilce dayatmadan önce onu anlamamız şart. Yoksa aynı hataya düşeceğiz, ve sille üstüne sille yiyeceğiz.

Sizlere arada bir müzik listeleri hazırlamaya çalışacağım. Odalarınızda sesler size ilham versin, arındırsın diye.

Bu listede, 1960 sonrası müzğe sessiz sedasız en derin bakışı katan Jon Hassell da var, Nijerya'dan dünyaya 'yanlış yapıyorsunuz' diye haykıran Fela da, varlığıyla bize dik durun diyen James Brown da, ABD'den dünyanın nabzını tutan ve bunu yepyeni albümünde nakış gibi işleyen Pat Metheny de... Geçenlerde kaybettiğimiz iki piyano dehasını da anıyorum bu listede. 66 yaşında bir hastalık yüzünden kaybettiğimiz Lyle Mays ve Coltrane'in yol arkadaşı McCoy Tyner. 

Araya, kıyamet seslerinin kaşifi Johann Johannsson'u da eklemesem olmazdı. Değişik bir harman yaptım.

Müziğe teslim edin kendinizi. 

Ve dikkatli olun bu veba zamanında.


Korona playlistini buradan dinleyebilirsiniz:

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums