“Yandaş” medyaya “toplumsal kayyum”!

  • 14.04.2016 00:00

 Televizyoncu gazeteci siyasetçi arkadaşlarımızla, hatta evlerimizde ailelerimizle “aramızda” konuştuklarımızı artık ayan beyan söylemenin vakti geldi sanki… Daha da geç ve maskara olmadan!

Söyleyeceklerim biraz “acı” gelebilir ancak en önce Türkiye’nin iyiliği için çuvaldızı kendimize batırmamız lazım! Hatırlarsınız, Sevilay Yükselir’in “Paralel Show”a dönüştürdüğü, FETÖ ile mücadeleye ne kadar zarar verdiğini bildiğimiz halde “aramızda konuştuğumuz” gibi tekrar susalım mı yine? Şahsen benim niyetim yok.

“Bardağı taşıran son damla” A Haber’in 1 kere bile izlemediğim Ergün Diler ve ekürisinin yaptığı “YAZ BOZ” isimli parodi programının Alman devlet kanalı ZDF önünde “gazetecilik başarısı” diye sergilediği rezillikten ve yine A Haber’de olan diğer 1 çok güzel programı gölgelemesinden bahsediyorum.

Hani 1 tabir vardır “kendi ayağına sıkmak” diye… Bu onu da aşan, doğrudan kafayı isabet alan 1 “altın vuruş”tur. Eli yüzü düzgün diğer programları gölgeliyor bu tip “ucuz” yapımlar. 1 muhabirden bunu yapmasını hangi akılla isteyebildiniz? “Bu ne?” diye soranlara hangi mantık çerçevesinde izah edeceksiniz? Siz bizlerle alay mı ediyorsunuz? “Yandaşlık” kavramının “soytarılıkla” eş değer olduğunu düşünenler olabilir.

Konu ve sorun tek başına A Haber de değildir ayrıca.

Her kanalda her program nerdeyse aynı konu ve isimler etrafında günde 5 posta dönüyor. Avrupa’da terör oluyor, aynı isimler, aynı hamasi sözler. Türkiye’de terör, aynı isimler. Merkez Bankası konuşuluyor, aynı isimler. Suriye, Rusya, Amerika, Çin… Aynı isimler. Sokak hareketleri, terör, ekonomi… Aynı isimler. Başkanlık, anayasa, Karaman çocuk istismarı…  Yine aynı isimler! İsimler aynı, sözleri de aynı. Ezberledik!

Aralarında sevdiğim, hemen her yazısını okuduğum, yakından takip ettiğim en az bizler kadar rahatsız olduğunu bildiğim çok kıymetli cesur isimler var bu medyada. Onların bu gidişata çeki düzen vereceğine inanıyorum. Artık başka şeylerin, zengin içerik ve donanımla ve farklı yüzlerle konuşuluyor olması gerek. Ulaşamadığımız 1 kesim ve yeni yetişen nesil var karşımızda, bu ve benzer programlardaki saçmalıklar ve isimler o kitleyi daha da uzaklaştırıyor. Mesafe çoğaldıkça da gerçeklikten ve toplumdan kopmaya itiyor. Kazanmak kolay değil hatta imkânsıza yakın, ancak “soru sormalarını sağlamak” basit aslında…

Eskiden izlediğim 1 çok programı ve ismi izlemiyorum. Elle tutulur programların kaldırılmış olması da cabası… Örn: TV Net’te yayınlanmış olan Bize Müsaade! Çok önemli 1 programdı. Neyse.

Süslü kelimelere, lafı uzatmaya gerek yok. Derinlikten fikirden akıldan zenginlikten öngörüden toplumsal birikimden ve talepten yoksun bu programları vatandaş ve 1 AK Partili olarak görmek istemiyorum. Kimse bizim aklımıza zekâmıza vicdanımıza “yandaş” olduğumuz millete hakaret edemez, sömüremez, aşağılayamaz!

Pardon ama… Sizin karşınızda Cumhuriyet, Sözcü, Halk TV, PKK, Fethullahçı kitlesi yok! Onlar kendi “yandaş” medyalarına itiraz etmeyebilir, soytarılığa rıza gösterebilirler…  “Soytarılıkla” gazetecilik ve siyaset yapma biçimi onların olsun! Bu rezil medya ve muhalefet tarafından yeterince zehirleniyoruz!

Sizin karşınızda, Ak Parti’den, Erdoğan’dan muhalefetten ve bu halk hareketini desteklediğini iddia eden medyadan ne istediğini bilen, aklı başında, gerektiğinde ceza da kesen çok akıllı, sağduyulu ve çokta sabırlı 1 millet var. Zaten satış ve izlenme oranlarına baktığımızda bu medya ile hareket etmeyen 1 millet olduğunu da rahatlıkla görebiliriz. Ölçünüz, görmediğiniz rağbet değilse nedir? Bu milletin iradesinden, zekâsından ve mücadelesinden beslenip o birikimi “besin stoğu” yapıp üzerine koyacağınız şey “maskaralık” olamaz. Allahtan “küçük” kanallarda “büyük ve özgün” fikirleri, zehir gibi akıllar, özgür kafalar konuşuyor da 1 çeşit “zihinsel detoks” yapma imkânı buluyoruz.

Toplumsal hafıza; kodlarında geçmişini, zaferlerini, dostunu, düşmanını, yargılarını, günahlarını, kültürel zenginliğini, geleceğini, hatta anı barındıran, şekillendiren 1 bütünler silsilesi, 1 medeniyet anlayışı, kavrayışı, yapı taşı ve tüm bu birikimi muhafaza etme, muhasebe etme, zenginleştirme ve geleceğe taşıma biçimidir.

Politik, stratejik, popülist rüzgârların, üst akıl diye tabir ettiğimiz çok uluslu her türden kirli ittifakın, algı operasyonlarının teslim alamadığı, hangi topraklarda kök salmış olursa olsun asli hedefinden sapmamış, sizi taşımış olan topluma biraz saygınız varsa kendinize çeki düzen verirsiniz.

İşi, bilgiden analizden derinlikten koparan, topyekûn verilen gelecek mücadelesini baltalayan, halkı ve iradesini alay konusu eden, farkında olarak yâda olmayarak Erdoğan’a ve hükümete zarar veren programları izlememeyi ve tepki vermeyi öneriyorum.

Alternatif TV ve program favorilerim

UZAY HABER TV- Yeni Siyaset (Uydu ve web) / OLAY TV – Sosyotrend (Uydu, Kablo, D Smart, Tivibu, web)

/ 24 TV- An ve Zaman / 24 TV- Serbestiyet / 24 TV – Buradan bakalım / TRT HABER – Gelenekten Geleceğe / HABERTÜRK – Şimdi ve Burada / TV NET – Kum Saati

Alternatif okumalar yapmak için;

www.regionpost.com/ www.serbestiyet.com/ http://www.superhaber.com / http://www.dunyabizim.com/  http://www.aljazeera.com.trhttp://www.cafesiyaset.com.tr/  www.sonsuzark.com / http://www.sabah.com.tr / http://www.star.com.tr/acikgorus/ http://www.setav.org

Dergiler;

Cins / Lacivert

Karaman…

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Sayın Sema Ramazanoğlu’nun Erdoğan ve hükümete daha fazla zarar vermeden kendi rızasıyla istifa etmesi gerektiğini ve Ak Parti’nin de bunu desteklemesi gerektiğini söylemeliyim. Nedenlerine gelince, buradan https://twitter.com/yildirimyasemin/status/717711573515640832ulaşabilirsiniz. Ancak kısaca; FETÖ’nün CHP imamı gibi çapsızlarının, Erdoğan’a ve hükümete “siz çocuk tecavüzünü aklıyorsunuz” diyebilmesinin önünü açmıştır ilk söylemine ısrarla sarılarak. Bizi bu “savunma” halinden kurtarın Sema Hanım!

Twitter: twitter.com/yildirimyasemin

Mail: yldrmysmn@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums