‘Beni bir selvinin altına gömün’ demişti

Tiyatro ve sinema dünyasının duayen isimlerinden sanatçı Erol Keskin vefat etti. Keskin’in cenazesi İBB Şehir Tiyatrolarınca Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘Beni bir selvinin altına gömün’ demişti
20.05.2021 - 05:15
842

Tiyatro ve sinema sanatçısı Erol Keskin 89 yaşında İstanbul’da vefat etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, eski genel sanat yönetmenlerinden olan Keskin için dün Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenledi.

Keskin’in cenazesi Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bozuk Düzen filmiyle 1966’da, Güzel Bir Gün İçin filmiyle 1967’de Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Senaryo’ ödüllerine layık görülen Keskin, Semih Kaplanoğlu’nun ilk filmi Herkes Kendi Evinde ile 20. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde ve 23. Siyad Türk Sineması Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini almıştı. Afife Tiyatro Ödülleri’nde 2004’te Yılın En Başarılı Oyuncusu seçilen Keskin, 2013’te de Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ne değer görülmüştü.

Oyuncu Keskin’in vefat haberinin ardından sinema ve oyunculuk dünyasından baş sağlığı mesajları art arda geldi:

SEMİH KAPLANOĞLU: İlk filmimiz Herkes Kendi Evinde’ye can veren, değerli aktör, hocam, komşumuz Erol Keskin’i sevgiyle hatırlatacağız... O benzersiz bir aktör olduğu kadar bir zen ustası, bir üstad, bir büyücü ve ne kadar saklarsa saklasın duygu dolu bir insandı. Ustamın devri daim, mekanı cennet olsun..

GENCO ERKAL: Değerli tiyatro insanı, kadim dostum Erol Keskin’i kaybettik. Tiyatroya olan tutkusu, saygısı, yeteneği, çalışkanlığı, genel kültürü, ustalığı ve tutarlı sanatçı duruşuyla, gördüğü saygıyı sonuna kadar hak etmiş bir sanatçıydı. Unutulmaz rolleriyle artık anılarımızda yaşayacak.

SUAT KÖÇER: Erol Keskin’i Selma Köksal’ın Fikret Bey filminde seyretmiştim. 80 Darbesi’nin oğlunu elinden aldığı bir babayı oynamıştı. Yalın ve gerçekçi performansıyla harikaydı. ‘Beni bahçedeki selvinin altına gömün’ dediğinde içim sızlamıştı. Bugün kaybetmişiz. Allah rahmet eylesin.

IŞIL YÜCESOY: Bir devre imza atmış, alabilmek isteyene öğretiler bırakmış sevgili Erol Kesin... Yüreğimi acıttı veda edişin. Ülke öyle değerlerini kaybediyor ki başımız sağ olsun.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums