Tarihi TKP'nin gizlilik koşullarındaki örgütçüsü A. Sipahi hayata veda etti

  • 7.03.2014 00:00

 Günlük gazete ve TV haber bültenlerine "2 Mart 2014 Pazar günü geçirdiği kaza sonucu bir işadamı İstanbul Ataköy Marina'da denize uçtu" haberiyle adı kamuoyuna duyurulan Ahmet Sipahi'nin arkadaş ve yoldaşları, Mustafa Suphi'lerin 10 Eylül 1920'de kurdukları, son Genel Sekreterliği'ni de Nabi Yağcı (Haydar Kutlu)'nın yaptığı tarihi Türkiye Komünist Partisi (TKP)'nin gizlilik koşullarındaki önemli örgütçülerinden biri olduğunu günyüzüne çıkardı. Ahmet Sipahi (1958- 2 Mart 2014) bugün, (4 Mart 2014, Salı) ORDU'nun Gülyalı ilçesinin Hoşköy Mahallesinde köy mezarlığına defnedildi.  

 Ahmet Sipahi ile ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaşan arkadaşları ve eski yoldaşları kendisi hakkında şu bilgileri paylaştı:


"Ahmet Sipahi, çok güçlü ve çalışkan bir örgütçüydü.
Kasım 1982'de polis işkencesiyle öldürülen ve Kimsesizler Mezarlığı'na gömülen TKP Merkez Komite üyesi Deniz parti adlı Mustafa Hayrullahoğlu'nun adıyla oluşturulan 'deniz yoldaş' İstanbul parti örgütünde yıllarca çalıştı.

12 Eylül 1980 sonrası açık faşizm döneminde ve sonrasında tarihi TKP'nin yerel örgütlerini ağır gizlilik koşullarında İstanbul'da ilmik ilmik ören kişilerden biriydi. İstanbul'da Topkapı'nın ötesi, Avcılar, Küçükçekmece , Bakırköy vd. bölgelerdeki tarihi TKP örgütleri onu 'Gözlük' adıyla tanırlardı. Yıllar sonra, şimdi bile bazı fabrikalarda, mahallelerde onu hatırlayanları bulmak mümkün.

Sipahi, 7 Ekim 1987'de yapılan tarihi Türkiye Komünist Partisi (TKP)'nin 6. Kongresi ve Türkiye İşçi Partisi (TİP)'nin 8. Kongresi'nde alınan birleşme kararları gereğince, Türkiye Komünist hareketi tarihinde Türkiye Birleşik Komünist Partisi (TBKP) adıyla
ilk kez legale çıkan siyasi hareketin içinde ve legale çıkışı hazırlayanlar arasındaydı.

Türkiye'de verilen barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesine katkısı büyüktür. Kendi adını fazla öne çıkarmadan bu mücadelenin çalışkan ve onurlu bir bireyidir.

4 yıl önce geçirdiği ve hafıza kaybına yol açan ender görülen bir beyin rahatsızlığını atlatmış hafızası yerine gelmiş ve yaşama yeniden tutunmuştu...

Uzun yıllar büyük ekonomik sıkıntılar içinde mücadelesini sürdüren Ahmet Sipahi, son yıllarda kardeşi ile birlikte İstanbul Otogarı'nda açtıkları bir dükkanda, otobüslere 'ikram ürünleri' satış/pazarlaması yapıyordu. "

http://sesonline.net/php/genel_sayfa.php?KartNo=58193

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums