İstanbul'da kediler, köpekler, kuşlar, tüm canlılar direnişe katıldı

  • 9.06.2013 00:00

 Dünya Yalnız Bizim Değil (DYBD) Platformu kurucusu ve sözcüsü Sesonline.net Yayın Yönetmeni gazeteci, yazar Yalçın Ergündoğan 11. gününde halk isyanını ve direnişi değerlendirdi. "Yaşamının büyük bölümünü sol siyasi hareketler içinde çok aktif geçirmiş biri olarak, "bu günleri de gördüm ya..." diye coşkulanıyorum. Biz yıllarca tüm olan bitene, baskıya, sömürüye, zamlara, zulme karşı hep halka "tepki gösterin, sokağa çıkın, ayaklanın" çağrıları yaptık. Bir türlü beceremedik. 'Parti kararları' ile falan halk ayaklanması olmuyormuş, bir kere daha anladım..." diyen Ergündoğan; "Çok renklilik, çok seslilikten söz edenler olarak, bu tarihi günlerde Taksim Halk Meydanı'nı ve Gezi Parkı'nı bir kez olsun ziyaret etmeli, omuz vermeli bence" şeklinde çağrı yaptı. "Türkiye siyasetinde artık hiçbir şey, direniş öncesi gibi olmayacak" yorumunu da yapan Ergündoğan'ın açıklamaları şöyle:

"BİZ BİR TÜRLÜ BECEREMEMİŞTİK"

"Yaşamının büyük bölümünü sol siyasi hareketler içinde çok aktif geçirmiş biri olarak, "bu günleri de gördüm ya..." diye coşkulanıyorum. Biz yıllarca tüm olan bitene, baskıya, sömürüye, zamlara, zûlme karşı hep halka "tepki gösterin, sokağa çıkın, ayaklanın" çağrıları yaptık. Bir türlü beceremedik. 'Parti kararları' ile falan halk ayaklanması olmuyormuş, bir kere daha anladım..."

"KALABALIKTIK BELKİ AMA, HALKTAN DA KOPUKTUK"

"Bir de biz her ne kadar halkla birlikte mücadele etmeye çalıştı isek de, halktan çok uzaktık. Kendimizi öyle tanımlamasak da, ne de olsa damarlarımızda istesek de istemesek de "Kemalizmin asil kanı dolaşıyordu..." Şimdi çok değiştik tabii. Ama, o mücadele dönemlerimde hiç"kandil simidi" dağıtmadım, kimsenin de kandilini kutlamamıştım. (Kandil gecesi, bütün parkta ve Taksim Alanı'nda toplumun inancına bu saygıyı da gördüm...)

Çok genç kuşağın ve peşlerinden gelen ailelerinin korku eşiğini aşarak yarattığı halk ayaklanmasından öğreniyoruz şimdi. Bu da güzel, daha geriye gitmeye gerek yok, 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde bir ilki başardı onlar, eski Türkiye'yi yıkıyorlar. Onlar 'Yeni Türkiye'nin habercileri..." diyen Dünya Yalnız Bizim Değil (DYBD) Platformu kurucusu ve sözcüsü Sesonline.net Yayın Yönetmeni gazeteci, yazar Yalçın Ergündoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"BİZİM DÖNEMİMİZDE BÖYLESİ BİR AYAKLANMA OLMADI"

"Bizim dönemimizdeki 15-16 Haziran İşçi direnişi falan bu kategoride değil. Örgütlü, sendikalı işçilerin, sendikal özgürlüklerinin ortadan kaldırılması girişimine karşı örgütlü karşı çıkışlarıydı. O dönemin, yani soğuk savaş döneminin siyasal anlayışına göre, (70'li yıllarda)"işçi sınıfı vardı, yoktu" tartışmalarına, ona uygun siyasi şekillenmelere 'işçi sınıfı' varlığıyla bir nokta koymuştu. Şimdi yaşanan halk isyanını yaratanların durumu ise farklı. Bilgi Üniversitesi akademisyenlerince yapılan anketin sonuçlarına göre, eylemcilerin yüzde 64'ü 30 yaşının altında, yüzde 80'i askeri darbelere ve vesayete karşı, yüzde 81'i kendini özgürlükçü olarak tanımlıyor, yüzde 70'i kendisini hiçbir siyasi partiye yakın hissetmiyor, yüzde 92'si Başbakan'ın otoriter tavrı sebebiyle protestolara katıldı..."

"DOĞAYA, DİĞER CANLI TÜRLERİNE SAYGI ÇOK YÜKSEK"

"Kediler, köpekler, kuşlar herkes İstanbul'da başlayan 'halk isyanına' katıldı. Özellikle insan türünden milyonlarca kat duyarlı koku alma doğal yetenekleriyle köpekler hükümetin emriyle atılan "gaz bombaları" polissiz Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nda, mutlu şekilde direnişçilere eşlik ediyorlar.

Sakatlanmış, uçamayan kuşları tedavi edip, uçuranlara bile tanık oluyorum günlerdir. Parkın her köşesinde, insan türü dışındaki canlılar için de su kapları, yiyecek kapları dolu dolu onların hizmetinde... Elbette, öyle de olmalıydı. Dünya Yalnız Bizim Değil!.."

"KORKUYA YER YOK, GEZİ PARKI'NA VE TAKSİM'E GELİN, SOKAĞA ÇIKIN!"

"Çok renklilik, çok seslilikten söz edenler olarak, bu tarihi günlerde Taksim Halk Meydanı'nı ve
Gezi Parkı'nı bir kez olsun ziyaret etmeli, omuz vermeli bence. Ben şahsen, her gün geliyor ve dinamizmimi artırarak dönüyorum.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'ye asılı 'tarih öncesi sol'a ait pankartlar da kimseyi ürkütmesin.

Taksim halk direnişini, isyanı gerçekleştirenler, o örgütlerle de, Kemalistlerle de hiç ilgisi olmayan yepyeni ve yaratıcı bir genç kuşak.

Zaten isyanı gerçekleştirenlerin boy boy asacak örgüt isimli bayrakları falan da yok...

AKM'ye, meydana boy boy bayraklarını asan 'sol örgütlerin' toplamının desteği yüzde yarım bile değilken, direnişi gerçekleştirenlerin toplumsal tabanları da, arkasında duran aileleri ve vicdanlı insanlar. Taksim Meydanı ve Gezi Parkı her gece 500 bini aşkın duyarlı insanla, direnişçi ile kucaklaşıyor. Tüm Türkiye'de hemen hemen her gün 2,5 milyon civarında insan mobilize oluyor, harekete geçiyor...

Türkiye siyasetinde artık hiçbir şey, direniş öncesi gibi olmayacak. Mesela, "tarihi canlandırıp yıkılan Topçu Kışlası'nı parka yeniden inşa edeceğim, açın, biraz tarihinizi okuyun" diyen Başbakan'ın kibri ve bunun üzerine yaşanan direniş sayesinde Harbiye'deki Orduevi dahil parkı da içine alan alanın 1931 yılında devlet tarafından el konulan, Surp Agop Vakfı'na ait beş yüzyıllık Ermeni mezarlığı olduğunu da öğrendik.

Tayyip Erdoğan ve AK Parti, ilk büyük yenilgisini aldı. Partililerini ( havaalanı karşılaması) sokağa çıkarak ikinci ve kalıcı yenilgisini de almaya hazırlanıyor gibi. En basitinden şimdiden söyleyebilirim ki, onca kibrine,'çoğunluğum var, dediğimi yaptırırım' anlayışına rağmen 'başkanlık' hayallerini şimdiden unutmuş olmalı..."

(Sesonline.net)

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums