Türkiye düşmanlarını sevindirmeyelim

  • 20.10.2011 00:00

Terör örgütü PKK'nın Çukurca'da gerçekleştirdiği saldırılarda 24 askerimizin şehit düşmesi, bir kez daha yüreklerimizi dağladı. Son dönemde PKK dört bir koldan sıkıştırılmış ve yüzlerce kayıp vermiş durumda. Kuzey Irak'a yapılan hava bombardımanları, Türkiye kırsalında gerçekleşen nokta operasyonlar, şehir merkezlerinde KCK'ya yönelik gözaltılar ve lojistik sağlayan dış bağlantılara yönelik çalışmalar terör örgütünü ciddi baskı altına aldı. Örgütün psikolojik çöküntü içine girdiği, yaptıkları açıklamalarda da kendisini hissettiriyor.

Özellikle sivillerin yaşamını yitirdiği terör olaylarının doğurduğu toplumsal tepki, örgütün halk desteğini zayıflatıyor. Hükümeti köşeye sıkıştırmak için giriştiği her saldırı, toplumsal düzeyde örgütün kendi aleyhine bir durum üretiyor.

Başbakan Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmada teröre destek veren, teşvik eden, yataklık eden çevrelere uyarı mahiyetinde sözler sarfetmesi, uluslar arası düzeyde yapılmış ciddi bir ikazdır. Bir nevi 'herkes safını belli etmeli' çağrısıdır.

PKK, son dönemde uluslararası düzeyde kullanılan bir enstrüman haline gelmiştir. Ortadoğu'daki gelişmeler nazara alındığında kimi ülkelerin PKK üzerinden Türkiye'yi zora sokma arayışına girdiği düşünülebilir. Bu çerçevede Başbakan'ın 'Türkiye düşmanları' vurgusu çok manidardır.

Hatırlanacağı gibi Mavi Marmara gemisinin yola çıkmasıyla PKK'nın İskenderun saldırısı eşzamanlıdır. İsrail'in cezaevinden bıraktığı Hamas üyelerinin Türkiye'ye geleceğine yönelik haberler ile Çukurca olayı da eşzamanlıdır.

PKK içindeki Suriyelilerin terör eylemleri konusunda daha fazla önplana çıkmaya başlaması da dikkat çeken bir durumdur.

Hakkari çevresindeki PKK kamplarına yönelik operasyonların hemen ardından Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, Genelkurmay Başkanı ile Hakkari'ye ziyaret yapması, bölgede olumlu bir hava oluşturmuştur. Son Çukurca saldırısı, bu durumdan büyük rahatsızlık duyulduğunun göstergesidir. PKK 'yıkılmadım ayaktayım' mesajı vermektedir.

Referandum sabahı Dağlıca saldırısının gerçekleşmesi gibi, Anayasa uzlaşı komisyonunun bir araya gelip çalışmalara start vereceği günün sabahında da bu saldırı meydana gelmiştir. Terör sadece yeni anayasa sürecini ve demokratikleşmeyi sabote etmemekte, Meclis'e gelerek anayasa çalışmalarına iştirak eden BDP'nin siyaset alanını da havaya uçurmaya çalışmaktadır.

Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşecek şehit cenazeleri, şehirlerin toplumsal atmosferini etkilemekte, sosyal travmalar yaşanmasına sebep olmaktadır.

Terör örgütünün kin ve nefret tohumları ekerek toplumsal ayrışma meydana getirmeye çalışmasına karşılık kanaat önderlerinin birlik ve kardeşlik mesajları vermesi, provokasyon ve tahriklere alet olunmaması gerektiğini vurgulaması büyük önem taşıyor.

Kızgınlığın taşkınlığa dönüşerek farklı kesimlere yönelmesi, sadece terör örgütünün ekmeğine yağ sürer. Bu yüzden serinkanlılığı muhafaza etmek, aklı selimi ve sağduyuyu kaybetmemek gerekiyor.

Aksi halde 'Türkiye düşmanları' sevinir, biz kaybederiz.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar, milletimize de sabırlar diliyorum.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums