Kirli çamaşır defilesi

  • 26.08.2019 00:00

 1980’lerden 1990’lara geçiş, Jeffrey Epstein için, finans piyasasının tekinsiz karanlık sokaklarından New York sosyetesinin ışıltılı, şık salonlarına geçiş anlamına gelmişti. Kirli işlerdeki eski ortağının yüzüne kapanan meşe ağacından kapının ardında, Epstein, yedi katlı muazzam evinde gönlünü eğlendiriyordu.


Evi ona hâmisi veya patronu veya dostu veya hepsi birden, Leslie Wexner vermişti. Epstein’in hayatındaki yerini en iyi araştırmak gereken şahıs, Les Wexner. Bu milyarder, kötü adamımıza olağanüstü imkânlar sundu. Ne bekleyerek?



Epstein’a küçük kız temini gibi görünen ve şüphesiz bu amacı hep gözeten faaliyetin bir ucunda, model-manken yapma vaadiyle bir çemberin içine sokulan kızlar var. Daha sonra konu edeceğimiz şahsiyetlerden, model ajansı ortağı ve “aracı” Jean Luc Brunel de bu bakımdan gayet karanlık biri. Özellikle Victoria’s Secret’in modellik-mankenlik hayali kuran kızlar için ne muazzam ve karşı konmaz bir çekim merkezi olduğunu hayal etmeye çalışırsak, onlarca -evet, onlarca!- küçük kıza tasallut etmiş bir adamın bu firmanın sahibiyle, ne idüğü belirsiz fakat fazlasıyla yakın ilişkisine ne kadar dikkat çeksek az.

Epstein küçük kızları hedef alan kendine özgü bir cinsel istismar ağı kurmadan birkaç yıl önce Wexner onun için, “mükemmel muhakeme yeteneği ve alışılmadık ölçüde yüksek standartların bileşimi”gibi muhteşem övgü sözlerinin yanısıra, “en sadık dostum” ifadesini kullanıyordu.

Wexner’le tanıştıktan sonra Epstein, ABD yerleşik nizamının en itibarlı kurumlarından Üçlü Komisyon, Dış İlişkiler Konseyi ve Uluslararası Eğitim Enstitüsü üyeliği edindi, daha önce girip çıkamadığı neresi varsa orada boy gösterebildi. Hattâ Hoffenberg’in 18 yıl hapse mahkûm olduğu saadet zinciri dolandırıcılığı davasında Epstein’in adının birden ortalıktan yok edilmesinde de belki Wexner’in nüfuzu rol oynamıştı.
 
Olağandışı ihtişam
 
Eve dönelim. New York 9 Doğu 71. Cadde’deki yapı Les Wexner’e aitti. Wexner burayı 1989’da 13,2 milyon dolara almıştı. Epstein’in kendi istediği gibi dayayıp döşediği, herkese kendisininmiş gibi sunduğu, 1996’daki bir söyleşide “artık benim” dediği evin el değiştirdiğine dair herhangi bir belge 2011’e kadar ortaya çıkmadı. 1996’dan beri zaman zaman yaşadığı, 1950 metrekarelik, yedi katlı ev, 1998’de birden Epstein’in olmuştu! Epstein, evin mülkiyetini, Wexner’in tröstünden kendi kontrolundaki, ABD-Virgin Adaları merkezli bir kuruluşa geçirdi. Kimilerinin bunun için Epstein’in Wexner’e 20 milyon dolar verdiğini iddia etmesine rağmen, eve karşılık ödenmiş herhangi bir paraya dair herhangi bir kayıt yoktu.



Aynı bilinmezlik Epstein’in meşhur Boeing 727 jetinin alımında da yaşandı. Birileri Epstein’in uçağı 10 milyona aldığını söylediler, ama ortada kayıt kuyut yoktu. Uçağı kimden mi almıştı? The Limited firmasından. Yani yine Wexner’den!

Şu anda evin değeri savcılara göre 77 milyon, New York şehri maliyesine göre 56 milyon dolar. Yalnız 2019 için ödenmesi gereken vergisi 347 bin dolar. 2008’de New York şehrinde, tek ailenin oturduğu evler arasında en yüksek dördüncü vergi miktarına konu olan ev, burası.

Miami Herald’ın ısrarlı yayınları sonucu Jeffrey Epstein 2019 Temmuz’unda tekrar tutuklandığında ve bu defa sıyıramayacağı baştan anlaşıldığında, ilk paniğe kapılanlardan biri şüphesiz Wexner oldu. Milyarder işadamının sözcülerinden biri, patronunun Epstein’le ilişkisini on yıl önce gevşettiğini ileri sürdü. Oysa bu ilişkinin bitmediğine dair işaretler vardı, üstelik ikisinin arasındaki, öyle bir çırpıda gevşetilecek ilişkiye benzemiyordu.

O halde, el artırarak, şu soruyu sormak meşruydu: Epstein’in kısa sürede edindiği olağandışı servetin kaynağı Wexner miydi? Kısmen isteyerek, kısmen istemeden. Wexner’in Epstein’e muazzam yetkiler içeren vekaletler verdiği biliniyor. Epstein’in bunları kullanarak kendine birşeyler yontmamış olması tuhaf kaçardı.
 
Hangi vergi danışmanı böyle zengindir?
 
Bloomberg Opinion’a yazan Joe Nocera, Epstein’in servetinin kaynağı konusunda varolan gizeme dikkat çekti: Bir defa, Epstein’in, iddia ettiği gibi, milyarderlerin parasını idare ettiğine dair, olması gereken hiçbir yerde hiçbir kayıt yok. Buna karşılık, onun süper zenginlere yaptığı bir hizmet sahiden de var: Vergi ve emlak danışmanlığı. Müşterilerinin daha az vergi ödemelerini sağlamak için yasal boşluklar buluyor. “Fakat, müşterileri ne kadar zengin olurlarsa olsunlar, 500 milyon doları olan kaç vergi danışmanı biliyorsunuz? Bu yüzden, Epstein’in altı gayrimenkul, ilaveten özel jet, ilaveten gerikalan ne varsa, bunlara sahip olacak kadar zenginliği nasıl elde ettiği, sır olarak kalıyor.”

Wexner’in Epstein’e anlam verilemeyen değişik yollarla aktardığı paralar çok. Kendi vakfı varken, Epstein’in vakfına 21 milyon dolar yatırmış meselâ. Niye? Nocera soruyor: “Bu bir çeşit ödeme yolu mu?” Neyin ödemesi?

Sonra, Epstein’in 2008’de hapse girmeden önce, 2007 Aralık ayında alelacele, Wexner’in karısı Abigail adına kurulan vakfa 46 milyon dolar yatırması, Epstein hapisten çıktıktan sonra, faaliyet süresince yalnız iki bağış yapan bu vakfın kapatılması, kalan 33 milyon doların Wexner’in başka bir vakfına aktarılması var. Wexner’in karısı neden sırf Epstein’in parasını alıp tutmak, sonra da muhtemelen geri vermek için vakıf kurdu? Wexner “hiçbir şeyden haberim yoktu, keşke onunla (Epstein) hiç karşılaşmasaydım” açıklamaları yaparken..?

Ve Wexner bu açıklamaları yaptıktan dört yıl sonra, Epstein’e ait bir kuruluştan iç çamaşırı milyarderinin hayır kuruluşlarından birine 56 milyon dolar aktarılmasının izahı neydi? Denizaşırı vergi cennetlerine aktarılan paralara dair muazzam bilgiyle dünyayı aydınlatan Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’nun sağladığı işbirliği ve dayanışma organizasyonu içerisinde önce Fransa’da Le Monde’a verilen, sonra ABD’de New York Times ile paylaşılan belgeler, bu aktarımı ortaya koyuyordu.

O esnada Victoria’s Secret’in dillere destan gösterisi kaç televizyon kanalına satılmaktaydı acaba?

"Bir Erkeklik ve Zenginlik Öyküsü" yazı dizisinde önceki bölümler:
1- Çünkü bu “onların” hikâyesi
 
2- Hepsi aynı şeyleri anlatıyordu
3- Polisler, savcılar, avukatlar
4- Anlaşma ve ayrıcalıklı hapislik
5- Zenginler hapiste nasıl yaşar?
6- Tam CEO'nun aradığı tip!
7- Dolandırıcıyı dolandırmak

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums