Kutsal zorba devlet (2)

  • 17.10.2015 00:00

 7 Haziran seçimlerinden 45 gün sonra tekrar seçim yapılması kesinleşti ve 20 Temmuz’da Suruç’ta 32 kişinin ölümü ve 104 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bir katliam gerçekleşti. Bu vahşi eylemle ilgili soruşturmada üç aydır hiçbir gelişme olmadığı gibi aileler ölülerinin eşyasına ve otopsi raporlarına ulaşamadı. Başbakan bombayı üstünde patlatan kişiyi adalete teslim etti. Meclis araştırması engellendi. Azmettirenler perdelendi. Bu katliamdan hemen iki gün sonra Ceylanpınar’da iki polis kaldıkları evde silahla vurularak öldürüldüler. Bu cinayeti PKK üstlenmedi. Ancak PKK şiddet alanına çekilmiş oldu ve şiddet eylemlerine başladı. 20 Temmuz- 10 Ekim arasında yani 82 günlük sürede 145 güvenlik görevlisi öldürüldü. Operasyonlar sırasında kaç PKK’lının, kaç sivil yurttaşın öldüğü bilinmiyor.

Devlet iktidarı ABD’nin İncirlik üssünü kullanma isteğini karşılayarak içte ve dışta PKK’ya operasyon düzenleme imkânını elde etti. İki yıllık şiddetsiz bir süreçten sonra devlet yine 1990’lardaki şiddet politikasına daha da vahim uygulamalarla dönerek 100 yıllık zihniyetin değişmediğini gösterdi. Tabii bunda Erdoğan’ın HDP’yi PKK ile özdeşleştirerek baraj altına düşürme niyeti ön plandaydı. Asker ise çok önceden PKK ve KCK’nın şehirlerdeki yapılanmasına müdahale edilmesini istiyordu. Nitekim tanklar şehirlere yapılan operasyonlarda kullanıldı. Operasyon yapılan şehirlerde hak ve özgürlükler askıya alındı, çatışmalarda halktan ölenler oldu.

Bütün bu çatışmalarla birlikte insaniyetin yerle bir edildiği, onarılmaz travmalara neden olan insanlık dışı ve suç oluşturan eylemler gerçekleşti. Bu insanlık dışı eylemlerden biri Şırnak’ta meydana geldi.. HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik’in kayınbiraderi olan Hacı Lokman Birlik özel harekât polisleri tarafından öldürüldü. Ardından Hacı Lokman’ın cesedi bir polis panzerinin arkasına bağlanarak hakaretlerle yerlerde sürüklendi. Cesedin polis aracının arkasına bağlanarak metrelerce sürüklendiğini gösteren fotoğraf önce @J_I_T_E_M adlı twitter hesabından paylaşıldı. Hesapta “Ben askerime, polisime leş taşıtmam…” sözleri yayınlandı. Zulmün dahi gelip dayandığı bir nokta vardır. Bu insanlık suçunun hesabı iktidardan siyaseten ve hukuken mutlaka sorulmalı.

Bu korkunç olaydan sonra benzer bir iddia da Silvan’dan geldi. Sokağa çıkma yasağı ile birlikte dört gün boyunca yoğun saldırıların yaşandığı Konak Mahallesi’nde yaşayan 17 yaşındaki Vedat Akcanım’ın bir evin çatısından atılarak öldürüldüğü, boynu panzere zincirlenmiş bir şekilde çıplak vücudunun hakaretler edilerek yerlerde sürüklendiği görgü tanıklarınca iddia edildi. Ancak fotoğraflanıp servis edilmediği için kamuoyu farkında olmadı.

10 Ağustos’ta Muş’un Varto ilçesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden Kevser Eltürk isimli kadının cesedi sokakta polislerce çıplak bir şekilde teşhir edildi. Kevser’in yaralandığı ancak ne şekilde öldürüldüğü belli değil. Muş Valiliği durumu fotoğraflayıp servis edenlerin peşinde. Kevser nasıl öldürüldü, kimler ölü bir bedeni elbiselerinden soyup sokakta teşhir etti? Kolonyal sistemde merkezden devletin atadığı vali bunları soruşturabilir mi? Merkezden cesaretlendirildiği anlaşılan cinayet timlerine vali engel olabilir mi? Hangi savcı çıkıp bu zorbalıkları hukuk içinde soruşturabilir? Başbakan, iki polisin bu durumu servis etmeleriyle hukuka uygun operasyonlara gölge düşürdükleri için açığa alındıklarını açıklayarak olayın esasıyla ilgilenmediğini gösterdi.

Ankara katliamından sonra Başbakan’ın yaptığı açıklamalar feci. IŞİD’in 20 canlı bombasının kimliklerini bildiklerini açıkladı. Katliamın bombacılarının bu listede olmaları çok muhtemel. Davutoğlu ve ilgili bakanlar çok büyük bir hukuki sorumluluk altında. İhmali olanlar Soma’da olması gerektiği gibi olası kastla adam öldürmekten ya da ihmali davranışla kasten öldürmekten yargılanabilirler.

AKP, zorba devletin partisi oldu. Kutsal zorba devlet tüm kurumlarıyla dimdik ayakta. Bu nedenle oyum yine iki şiddet arasına sıkışmış ve Türkiye için demokratik açılımı öngören tek parti olan HDP’ye.

umitkardas@gmail.com

www.umitkardas.com

twitter.com/umit_kardas

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums