Camianın vicdanlı insanlarına…

  • 22.12.2013 00:00

 17 Aralık aynı zamanda Türkiye’de bir kırılmanın da adıdır. Bu kırılma üzerinde duracağız ancak önce mevcut tablo nasıl ona bakalım. Alt-üst ilişkilerin gözetilmediği, hukuka göre başsavcı tarafından yürütülmesi gereken bir soruşturmada başsavcı dâhil il emniyet müdürünün basından öğrendiği, soruşturmanın gizliliği açısından polisin elinde olması gereken bilgi, belge ve videoların gazete muhabirlerin elinde dolaştığı, ellerinde tespih sallayarak etrafa emirler yağdıran polis amirleri eşliğinde gerçekleşen bir operasyon var karşımızda. Diğer taraftan Washington’ın en güçlü lobi örgütlerinden İsrail yanlısı AIPAC’in Halk Banka’sına yaptırım için yürüttüğü kampanyaya 47 milletvekilinin destek verdiği biliniyor. Ve polis Halk Banka’na baskın düzenledi. Netice itibariyle 11,5 milyon bireysel müşteri ve 1 milyon 250 bin şirketin ticari sırlarını bünyesinde barındıran Halk Bank, bu bilgilerin yanı sıra Türkiye’nin güvenliğini sarsacak finansal verilerin de saklandığı önemli veritabanı bugün başkaların elinde. Tüm bunlar olurken; 28 Şubat sanıkları tahliye ediliyor,1990′lı yıllarda işlenen bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında eski başbakanlar Tansu Çiller, Mesut Yılmaz ve eski Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş’in de arasında bulunduğu bazı kişiler hakkında takipsizlik kararı veriliyor. CHP Genel Başkanıyla bir yemekte buluşan ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone “Bir imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz” diyor. Ulusalcı-Kemalistlerin kanallarını aratmayan cemaat yayın organları da sürekli “iddia ediliyor” eşliğinde en ufak bir vicdan sızıntısı duymadan yanlı haberler vermeye devam ediyor. Fethullah Gülen ise iki elini havaya kaldırarak beddualar yağdırıyor…

Birkaç gündür ülkeyi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonların maliyeti ise tam 100 Milyar Euro. Bu vurgun 28 Şubatta dahi yapılmamıştı. Türkiye yolsuzluk dosyalarıyla ilk kez karşılaşmıyor. Bu operasyonlar ülkeyi bu kadar zarara uğratmadan yapılamaz mıydı? Günlerce cemaat yayın organlarından sanki Türkiye’nin sonuna gelindiğine dair kamuoyunu endişelendirecek propagandalar yapılıyor. Kuşkusuz yolsuzluk ve rüşvet hadisesini bugün hiçbir vicdan sahibi insan kabul edemez. Varsa hükümetin içinde bu işe bulaşmış insanlar makamı, konumu ne olursa olsun tespit edilip gerekli hukuki cezayı almalıdır. Ne var ki Halk Bank olayında olduğu gibi mesele basit bir yolsuzluk operasyonu değildir. Mesele sıradan bir mahalle kavgası da değildir. Burada tüm ülke insanına, Kürdüne, Alevisine, Arabına, Ermenisine, imam hatiplisine, başörtülüsüne, esnafına, memuruna, köylüsüne dönük çok ciddi bir saldırı söz konusudur. Cemaatin üzerinden ülke bir kaosa sürüklenmek istenmektedir. Ekonomik istikrar dahil olmak üzere, çözüm süreci kesintiye uğratılarak, ülkede bir iç çatışma çıkarılmak istenmektedir. Bu ve bundan sonraki operasyonların adı;Türkiye kendi içinde savaşsın, çatışsın ama zenginleşmesin, bölgede söz sahibi olmasın, sudan sebepler yüzünden birbirlerinden nefret etsinler operasyonudur..

Cemaatin içinde iyi niyet taşıyan, Bediüzzaman’ı kendisine mürşit kabul eden, aklıselim insanları tenzih ederim. Ancak bugün cemaat kendi içindeki art niyetli insanları artık görmeli ve yüzleşmelidir.. Ailesinden, sevdikleirnden ayrı hiç bilmediği yerlere gidip sırf Allah rızası için öğretmenlik yapan fedakâr insanlar artık bu oyunu görmelidir. Sırf Allah rızası için bıkmadan usanmadan çalışan, evini öğrencilere verip kendisi kirada oturacak kadar temiz yürekli insanlar artık bu saldırıyı görmelidir. Bu insanlar kendi içlerinde bir hesaplaşma yaşamak zorundadır. Öyle tahmin ediyorum ki bu temiz insanlar mensubu oldukları cemaatin siyasete bu denli müdahale etmesinden rahatsızlık duyacaklardır. Her gün izledikleri TV Kanallarından kendileri gibi namaz kılan, oruç tutan, başörtüsü için farklılıkların hak ve hukuku için Kemalistlerle canhıraş mücadele eden insanların, rencide edile edile nasıl tasfiye edilmek istendiklerini gördüklerinde eminim rahatsız olacaklardır. Önemine binaen uğruna canlarını vermeye hazır oldukları dershanelerin nasıl araca dönüştürüldüğü gördüklerinde eminin kalpleri kırılacaktır. Çünkü hiçbir vicdan sahibi insan bu denli bir savrulmayı kaldıramaz. Bu iyi niyet taşıyan, içinde Allah sevgisi barındıran insanlardan vicdanlı bir tepki bekliyorum. Çünkü onların inandığı cemaat sırf Allah rızası için çalışan, iş tutan, mücadele eden, ahlaksızlık, hukuksuzluk her nereden gelirse gelsin tavır koyan bir hareketti. Filistin’de, İsrail tarafından bombalarla öldürülen küçücük çocukları sırf Allah rızası için bağrına basan, bu caniliğin tam karşısında yer alan, İsrail’i nefretle kınayan İslami ahlaka sahip tanıdığım çok sayıda cemaat mensubu dostum var. Onlardan bir ses bekliyorum. Kürdün, Arabın, Ermeninin hakkını savunan, halkın tercihlerine saygı duyan, Bediüzzaman hazretleri şiarında sağlam karakterli, vicdanlı cemaat ehlinden bir ses bekliyorum. Hükümet içindeki yolsuzluğa bulaşmış her kim varsa temizlemelidir aynı şekilde cemaat de içindeki cuntaya, kaset işlerine, halkın tercihlerinin tam karşısında yer alan bir takım yapılarla iş birliğine tutuşmuş insanları temizlemelidir. Bu camianın içindeki temiz insanların bir sorumluluğudur.

Bugün Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Bu bir kırılma anıdır. Türkiye hiç olmadığı kadar bir saldırı altındadır. Bu vakitten sonra barış, özgürlük ve demokratikleşmeden yana tavır koyanlarla bunun tam karşısında yer alanların ayrışmaya başladığı bir sürece girdik..Bu hayırlı bir ayrışmadır.Çünkü her nerede olursa olsun içinde bu ülkenin özgürleşmesini arzu etmeyen insanların ayıklandığı, deşifre edildiği bir ortamdayız.Tarih her yaşanan hadiseyi kayıt ediyor.Bu ülkenin özgürleşmesi adına saflarını ahlak ve vicdandan yana koyanlar yarın hayırla yad edilecektir.Diğerleri ise her dönem olduğu gibi lanetle anılacaktır.Şimdilik olayların sıcaklığıyla acımızı pek hissetmiyoruz. Cuntacılar ve kalemleri bir hayli heyecanlı, oysa yazdıkları her cümle bu ülkenin insanlarının bağrına saplanan birer mızrak gibi. Henüz farkında değiller. Gözleri hiçbir şey görmüyor. Kazanacaklarından ve bu ülkede yaşayan insanları çatıştıracaklarından çok eminler. Üzgünüm bu olmayacak. Özgür ve demokratik bir ülkede yaşamak isteyen onurlu insanlar olarak buna asla müsaade etmeyeceğiz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums