Başbakan ülkesinde ve dünyada tek hedef haline getirildi

  • 9.06.2013 00:00

 Şimdi gelin de buradan romantik bir ortam çıkarın..Çıkmaz, çünkü bu ortam çok boyutlu, çetrefilli, kirli ve samimiyetsiz bir ortam..

 Sözcü, Cumhuriyet ve diğer 28 Şubatçı yayın organları bir tarafa bu dönem sürpriz bir gazetenin manşetiyle başlayalım isterseniz. Gazetemizin adı; Taraf. Sürece bir günde üç manşetle hızlı bir dalış yapan Taraf ilk manşetinde; “Ekonomiyi Çökertecek” diyordu. Başbakan’ın Tunus’tan yaptığı açıklamaları nefesini tutarak izleyen piyasalar çok sert tepki verdi. Yarım saat içinde borsa çöktü, döviz ve faiz zirve yaptı. İkinci manşet; “ Erdoğan Türkiye’yi yakıyor” Başbakan, Tunus’tan tansiyonu yükseltici açıklamalar yaptı. AKM’yi yıkacağını, Topçu Kışlası’nı yapacağını söyleyen Erdoğan, “ABD Büyükelçiliği’ne saldıranlarla Taksim’i yıkıp dökenler aynı” dedi. Üçüncü manşetimiz; Hükümet hayal kırklığı yarattı” Hükümetin Gezi Parkı protestoları konusundaki yaklaşımını eleştiren Avrupa Parlamentosu: Türkiye’nin tavrı bizi hayal kırıklığına uğrattı. Türk siyasetinde uzlaşma kavramı bulunmuyor. Asker kökenli yazar ise köşesinden “Çok korkuyorum çok” diye haykırıyordu. Ne diyelim yeni döneminiz hayırlı olsun Taraf. Bir basın yayın organı olarak Türkiye’nin demokratikleşme tarihine adını altın harflerle yazdıran Yıldıray Ogur’lu Markar Esayan’lı kadrosuyla Taraf’ın yeni dönemde Kemalizmin cenaze merasiminde ev sahipliği yapacağı hiç aklımıza gelmezdi. Biz o eski dönemi her zaman baş tacı edeceğiz ne var ki yeni Taraf ileride 28 Şubatçı medya organları gibi raflarda yerini alacaktır.

 Gezi Park olayı çerçevesinde dünya basınında da üst üste dört seçim kazanmış legal bir hükümet aleyhine yayınlar yapılmakta. Ve bu hükümetin başbakanı diktatör olarak takdim edilmektedir. Örneğin ABD: CNN, FOX, ABC, New York Times, Washington Times, Washington Post, Boston Globe

İngiltere: BBC, The Guardian, The Times, The Telegraph, Daily Mail, Financial Times, The Independent, The Observer, Daily Mirror, The Sun İtalya: Corriere Della Sera, La Stampa, RAİ1

Almanya: BİLD, ZDF, RTL, Allgemeine Zeitung, Berliner Morgenpost Fransa: TF1, Le Figaro, Le Monde, Liberation İspanya: El Pais, ABC Spain Norveç: Dagbladet, NationenDanimarka: Politiken  Belçika: De Standaard gibi yayın organlarına bakıldığında Türkiye’deki olayların çarpıtılarak verildiğini görmekteyiz. Hatta Kanada’da bir milletvekili Atatürk’ten alıntılar yaparak başladığı konuşmasını Tayyip Erdoğan’ın diktatörlüğüyle bitirmekteydi. Kürtlerle 30 yıllık savaşta bırakınız üslubu işkenceleri, asimilasyon politikalarını, inkârları vs sorun olarak görmeyen bir kesim nasıl olduysa Gezi Parkı projesi başta olmak üzere 3.Köprü adı, alkol gibi birtakım düzenlemelerde başbakanın üslubunu ülkenin en ciddi sorunu olarak kamuoyuna takdim etmekte ve onu diktatör ilan etmektedir. Aynı zamanda 28 Şubat görüntülerini hatırlatan bir takım gösteriler ve o dönemin figüranlarını aratmayan şahısların piyasada etkin bir şekilde yer ettiğini görmekteyiz. Ve yine o dönemde olduğu gibi bu sefer de Taksim üzerinden benzer bir mahalle baskısı yaratılmaktadır.Taksim’e laf eden, eleştiren ve eylem biçimlerini yadsıyan kesimler çok ama çok ağır biçimde  hakaret edilmekte ve hemen o anda psikolojik baskıya maruz bırakılmaktadır.

 Özellikle bu dönem Sayın Erdoğan’ı eleştirmeyenler, onun yanında yer alanlar kukla, satılmış, uysal, itaatkâr, sözüm ona zalim sultana başkaldırmayan dilsiz şeytanlar olarak yaftalanmakta ancak ona küfredenler, diktatör, zalim sultan olarak görenler, haykıranlar ve onu hemen istifaya çağıranlar neredeyse birer kahramana dönüştürülmekte.Hatta hiçbir toplumsal meşruiyeti olmamasına rağmen oluşturulan bir platformun  “şuraya bu yapılmasın, bunu kaldırma, falanca projeni iptal et  tarzında buyurgan bir tavırla sunduğu öneriler alkışlanmakta ve bunun bir zafer olduğu takdim edilmekte. Hatta bir yazar sokaklarda olan biten çatışmaları  romantik bir devrimci edasıyla bunun bir halk direnişi olduğunu ve halkın bu zaferi kazandığını artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını sanatsal bir dille anlatmaya çalışıyordu. Sıkı bir çalışma olduğu aşikar.Bir taraftan sevgilisiyle el ele tutuşan apolitik bir gençlik diğer taraftan onlara namaz kıldıran kuran okuyan ve zalim sultana karşı cihada çağıran bir imam, diğer taraftan  şehrin sokaklarına bol küfürlü “diktatör Tayyip istifa!” yazanlar ve tüm bunlar yaşanırken The Economistin’ seçimle iş başına gelen bir başbakanı padişah olarak manşete çekmesi ve BCC başta olmak üzere bir kısım dünya basınında Tayyip Erdoğan’ın diktatör olduğunun işlenmesi,yazarlar,sanatçılar, ajanlar, biber gazları,çanak çömlekçiler, ritüeller vs…Şimdi gelin de buradan romantik bir ortam çıkarın..Çıkmaz, çünkü bu ortam çok boyutlu, çetrefilli, kirli ve samimiyetsiz bir ortam..

http://sivildusunce.com/Basbakan-ulkesinde-ve-dunyada-tek-hedef-haline-getirildi.html

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums