Muz bekçileri

  • 18.05.2021 06:47

Memleketin her tarafından bekçilerin vatandaşlara uyguladığı şiddetin görüntüleri yağarken, bir güzel haber Osmaniye’den geldi. Yılın haber fotoğrafı olmaya aday görüntüler eşliğinde 15 kilo muzu çalınmaktan kurtardığı söylenen bekçilerimizle ülke ahalisi olarak gurur duyduk. Gerçi fotoğrafta muz vardı, Atatürk ve Erdoğan portreleri vardı, gururla poz vermiş kahraman bekçilerimiz vardı fakat Türk bayrağı yoktu. Bu eksiklik de bir dahaki bekçi imajını parlatma haberinde telafi edilir artık.

Orhan Kemal’in eşsiz romanı ‘Bekçi Murtaza’ya da konu olan bekçiler hayatımızdan uzun süre önce çıkmışlardı; 2017 yılında yayımlanan bir KHK ile yeniden hayatımıza girdiler. Konumları daha sonra kanunla düzenlendi, silah kullanma dahil geniş yetkilerle donatıldılar. Gecelerin güvenliği artık ‘Bekçi Murtazalardan’ sorulur oldu. İşte bu geniş yetkilerle donatılan bekçilerin vatandaşa karşı kullandığı şiddet görüntüleri ve şikâyetleri memleketin her yerinden gelmeye başladı.

Bekçiler üzerinde yoğunlaşan şikâyetler ve tepkiler her şeyden önce devletin gücünün zayıflatılması anlamına gelir ki işte bu olmaz. Devlet, bekçilerin gücünü zayıflatır mı? Bekçilerin ne işe yaradığını göstermek için aranan kan Osmaniye’de bulundu. Manavdan çalınmak istenen 15 kilo muz, habere göre, gece sokaklarda dolaşan bekçilerin “özel dikkati” sayesinde yakalanarak güvenlik altına alındı.    

Sabah gazetesinin internet sayfasındaki bekçi güzellemesi şöyleydi:

“Manavdan muz çalan hırsızlar bekçilerin dikkati sayesinde yakalandı”

“Osmaniye’de bir manavdan yaklaşık 15 kilogram muz çalan hırsızlık şüphelileri devriye gezen bekçilerin dikkati sayesinde yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde bulunan bir manavdan yaklaşık 15 kilogram muz çaldıktan sonra olay yerinden yaya olarak uzaklaşmaya çalışan hırsızlık şüphelisi şahıslar Hacı Osmanlı Şehit Polis Mehmet Çatal Polis Merkezi Amirliğinde görev yapan mahalle bekçilerinin dikkatini çekti. Şüphe üzerine durdurulmak istenen şahıslar kısa süreli kovalamaca sonunda yakalandı. GBT sorgulaması yapılan şahısların daha önceden hırsızlık suçundan birçok kaydı olan S.T. ve… Gözaltına alınan şahıslar hakkında ‘İş yeri ve Kurumdan Hırsızlık’ suçundan adli tahkikat başlatılırken çalınan muzlar ise iş yeri sahibine teslim edildi.”

Böyle muhteşem bir başarıya imza atmış bekçilerin reklamı yapılmazsa olmaz. Yakalanan muzun bir kısmı emniyete getirildi. Ana kahraman olan muzlar fotoğraf çekiminden sonra iade edildi mi bilmiyoruz. Belki muzların sahibi manav ödül olarak bekçilere vermiştir. Bu konuyla ilgili detay haberde yoktu. Muzlar ortada bir kâsenin içinde, iki bekçi önde iki de arkada; yanlarda böyle fotoğrafların olmazsa olmazı Atatürk ve Erdoğan portreleri. Muzlar isteseler de bir yere kımıldamayacak haldeler. Böylece devlet gücünü göstererek vatandaşın muzuna sahip çıkmış oluyordu.

Muzların güven altında olduğu ülkede vatandaş aynı ölçüde güvende mi emin değilim. Geniş yetki verilen bekçilerin vatandaşa karşı şiddet kullandığı yönünde artarak gelen şikâyetler var. Muzların güvende olduğu haberinin yayımlandığı gün de bekçi şiddetine dair haberler okuduk internet sitelerinde.

Biri Batman’daydı. Covid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 15 yaşında bir çocuk bekçilerin hışmına uğradı. Bekçiler, ayaklar altına aldıkları çocuğu tekme tokat dövdüler. Evlerinde bekleyen vatandaşlar, çocuğun çok sayıda bekçi tarafından dövülmesini telefonlarına kaydettiler.

Diğer olay ise İstanbul Fatih’te meydana geldi. Yine sokağa çıkma yasağı kapsamında yere yatırılan bir kişiyi tekme tokat döven bekçilere vatandaşlar engel olmak istedi. Bekçiler, bunun üzerine havaya ateş açtı. Bekçilere soruşturma açıldı ama bu soruşturmadan ne çıkar bilmiyoruz.

En son Cumartesi gecesi çok daha geniş kitleler bekçi şiddeti ile tanıştı. Beşiktaş’ın şampiyonluk kutlamalarına katılanlar zaman zaman bekçilerin sert müdahaleleriyle karşılaştı. Bazı yerlerde bekçiler kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı.

Olağanüstü yetkilerle donatılarak yeniden gece görevleri verilen bekçilerle ilgili şikâyetler arta dursun, muzların güvende olduğunu biliyoruz. Aslında vatandaş da nasıl güvende olacağını biliyor. Muz olması yeterli…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums