O AĞACIN DALLARI…

  • 2.06.2011 00:00

Yaşadıklarımdan çıkardığım bir ders var; Bu ülkede her şey yalan üzerine kurulmuş.
Öyle ki, bugün söylediği yalana yarın kendisinin inandığı insanlarla çevrili etrafımız.
Yalan, bir kez beşeri kandırma aracı olarak sahici bir yöntem haline geldi mi artık sizin kendisini kullandığınız bir şey olmaktan çıkıyor ve sizi çepe çevre kuşatan bir zırha dönüşüyor.
O anda ne Din ne Allah ne de kutsallar adına bildiğiniz her şeyi bir kenara atıveriyor ve gözünüzün karardığı her yerde yalan söylemenin dayanılmaz hafifliğini yaşıyorsunuz.
Artık siz yalan söylemeseniz de, yalanla bina edilmiş yeni kişiliğiniz, gerçekleri çarpıtma yolunda sizi Araf’tan cehenneme atmıştır bir kere.
Cehenneme;Yalanın perdesini yırtma cüreti gösteremeyen insanların yangın yerine…
Akçakoca’da yalanın bininin bir para ettiği günleri yaşıyoruz.
Çınar Oteli yıkımında belediye de AK Partililer de bu işin kendilerinin çabalarıyla olduğunu açıkladılar, belli ki bir taraf yalan söyledi.
Doğalgaz Akçakoca’ya geldiğinde, Başkan Albayrak basın önünde tantanalı temel açma törenleri düzenlerken AK Partililer, bu işin Başkan’ın boyunu aşan bir iş olduğunu propaganda ettiler. Bir kesim gözümüzün içine baka baka yalan söyledi yani.
Ceneviz Oteli başlı başına bir muammaydı.
Belediye Başkanı Fikret Albayrak, EMİTT Turizm Fuarı’nın olduğu günlerde yoğun bir çalışma sonucunda bu satışa aracılık ettiğini imâ eden sözler sarfetmiş, AK Parti’nin İlçe kurmayları ise aksini söyleyerek TMSF’nin ve dolaylı yollardan AKP hükümeti tasarruflarının bu satışta etkili olduğunu imâ etmişlerdi.
Ortada bir yalan olduğu muhakkaktı.
Sahil Bandı Projesiyle yatıp kalkar olduğumuz ilk günlerde bilgisayardan yansıtılan o görüntüler karşısında gözlerimiz kamaşmıştı. Bugün itibariyle,
belediyecilik süresinin yarısını tamamlamasına rağmen Başkan Fikret Albayrak, sahil bandına bir kazma vurabilmiş değil.
Sahil bandı projesi de bir yalan mı yoksa…
Ya da Başkan Albayrak, birilerinin 2023 söylemlerinden etkilenmiş olup, yeni sahil bandı çalışmalarını 12 yıl erteledi mi?
Sayın Başkan, Sahil Bandı projesinin birinci etabı olan Çivi deresi ile Kamelya arasındaki alanın ihalesinin Nisan ayı içinde yapılacağını söylemişti. Mayıs sonu itibariyle de bu ihalenin henüz yapılmamış olduğunu yine kendisi beyan etti. Madem ki bu alanda çalışma yürütmeyecekti o bölgede bulunan bagen ve çay bahçelerini neden kaldırdı.
Neden bir günde yıkılması mümkün olan işletmelerin yıkımını aylar öncesinden gerçekleştirdi.
O işyeri sahipleri hiçbir çalışmanın olmadığı bir sahil bandında en azından bir yaz sezonu daha ekmek kazanmaktan neden mahrum edildi.
Benzer bir şekilde Çuhallı Çarşısı’nda kesilen 150 yıllık ağaçlar meselesi var.
O ağaçları kestiren sayın Albayrak, bu acele neden?
Ağaçları kestirmeden önce yıkmanız gereken binaları yıksaydınız daha iyi olmaz mıydı?
Diyelim ki binaları yıktıramadınız. Ya da istimlak veya kamulaştırma süreci yıllar aldı, o ağaçları erkenden kestirmiş olmanın vicdan sızısını yaşamayacak mısınız.
Ortada koca koca binaların sorun olarak durduğu bir realitemiz varken, tarihî ağaçları ya da bagenleri yıkmakla hata yapmıyor musunuz.
Ağaçları kesmek istemediğinizi söylemiş fakat proje gereği bunu yapmak zorunda kaldığınızı beyan etmişsiniz. Peki, kesilen ağaçlar o birkaç ağaçla sınırlı mı kalacak; yoksa, Çınar Caddesi üzerindeki tarihi çınar ağaçlarını da kestirecek misiniz.
Seçildikten hemen sonra ‘’Yıkan Başkan Olacağım’’ açıklamasında bulunmuştunuz. Yıkacaksanız sayın Başkan, size oy veren seçmenin kafasında zamanla oluşan önyargıları ya da Akçakoca’nın çehresini değiştirecek olan projelerin önünde engel olarak duran binaları yıkın; 150 yıllık ağaçları değil.
Modern belediyecilik, doğa ve çevreyle uyumlu bir şehir planlamasını hayata geçirmektir.
Tarihi ağaçları kesmeden bunu başarabilmektir asıl hüner.
Kızılderililer her ağacın bir ruha sahip olduğuna inanırlardı. Sebepsiz kesilen her ağacın kesenin vicdanını mutlaka kanatacağına dair bir inançtı bu.
O ağaçları kesenler dikkatli olun!

Kesilen ağaçlar rüyalarınıza kadar girip sizleri de rahatsız etmesin.
Heybetli ağaçların kesilen dalları bir hayli kalındır çünkü…


 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums