YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNER, DÜZCE’DEN DEĞİL

  • 12.04.2011 00:00

AK Parti Düzce Milletvekili adayları nihayet belli oldu. Son haftalarda hop oturup hop kalkmaya değecek bir tercih mi yaptı Başbakan bilinmez ama, herkesin derin bir nefes aldığı, bir oh(!) çektiği sürece girdik sonunda.

Düzce’den Milletvekili adayı gösterilen isimlere baktığımızda, sürpriz bir tercihle karşı karşıya olduğumuzu söylemek abartı sayılmaz.

1.sıra adayı İbrahim Korkmaz’ın aday olduğunu duyunca kişisel bilgileri hiç aklımda kalmamış ki, yeniden interneti taramak zorunda kaldım. Zira, İbrahim Korkmaz ne temayül yoklamalarında ne de sonraki süreçlerde hatırda kalacak bir çalışma yürütmemişti.

2.sıra Milletvekili adayı Fevaî Arslan daha tanıdık bir isim. İki dönemdir İl başkanı olarak teşkilatın başında bulunmuş ve Düzce halkının ve özellikle biz yerel basın mensuplarının yakından tanıdığı bir isim.

AK Parti 3.sıra Milletvekili adayı olan Osman Çakır, zaten Akçakocalı olduğundan hem İlçemiz halkı tarafından iyi tanınan ve hem de son yıllarda Düzce İl Sosyal Hizmetler Müdür Vekilliği yapması hasebiyle, Vilayet düzeyinde de ilişkileri iyi olan bir vekil adayı.
Şimdi bir de madalyonun diğer yüzüne bir göz atalım.

AK Parti, Selçuk Yanmaz’ın CHP 1. sıra Milletvekili olması sebebiyle, Düzce Merkez’de bir kırılmanın yaşanmış olabileceğini hesaplayamamış anlaşılan.

Bu kırılmanın CHP’de bir küskünler bloğu oluşturacağını, bu küskün oylarının muhtemelen MHP’ye gideceğini ve bu tablonun, Belediye Başkanlığı seçimlerini sadece 4 bin oyla kaybeden MHP Milletvekili Ömer Küçük’ün Milletvekili olmasının yolunu açacağını; bunu değiştirebilmenin tek yolunun, teşkilatın içinden gelmiş, deneyim sahibi ve yerel örgütler üzerinde etkili olan adayları öne çıkarmak olduğunu da hesaplayamamış Başbakan.

MHP’nin Düzce’den bir vekil çıkarma ihtimali bu kadar yüksek iken, Mehmet Keleş ya da Ertan Taşlı gibi her biri 20-30 bin oya hükmeden adayları liste dışında tutmasıyla AKP, kendi kalesine bir gol attı demektir.

Özellikle Mehmet Keleş, AK Parti’nin Düzce’de belkemiği konumunda bir isimdi. Siyaset arenasında kendini her açıdan başarılarıyla kanıtlamış ve Parti’nin temayül oylamasında da en çok oyu alan ikinci aday adayı olmuştu. Hemen herkesin adaylığına kesin gözüyle baktığı Mehmet Keleş’in seçim sürecinde Parti’ye gönül koyması ve çalışmalarında aktif olarak yer almaması Düzce’de bir vekili göz göre kaybetmek demektir.

Yine Ertan Taşlı gibi Kooperatif Başkanı olması yönüyle Düzce esnafı üzerinde alabildiğine etkili olan ve aday gösterilmesine garanti gözüyle bakılan bir diğer ismin de küsmesi ve seçim çalışmalarının dışında kalması AK parti için büyük handikap olacaktır.

Keza Metin Kaşıkoğlu, Dursun Çakır gibi etkili isimlerin de Başbakan’ın yaptığı tercihler karşısında duygusal bir kırılganlık yaşama ve kendini seçim çalışmalarında biraz geri tutma eğilimlerine düşmemeleri için, Genel Merkez tarafından ciddi bir biçimde ‘motivasyon arttırıcı’ bir görüşmeden geçmeleri gerekecektir.

Sonuç olarak, İbrahim Korkmaz gibi teşkilat dışından gelen ve yerel teşkilatla ilişkileri son derece zayıf olan sürpriz bir isim yerine, merkezkaç oyların önünü kesecek daha etkili bir isim belirlenebilirdi ama olmadı.

Bu saatten sonra adayları değiştirmek mümkün değil ama bir şey mutlaka yapılmalıdır. O da adaylık beklentileri karşılanamayan isimlerin çalışmalara canhıraş katılımını sağlayacak tedbirler geliştirmek.

Aksi halde İbrahim Korkmaz’a değil, Ömer Küçük’e hayırlı olsun demek gerekecek.
 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (5)

  • settar
    settar
    11.09.2012 10:48

    Cabbar onun sayesinde demişsin ???? yoksa o da mı? onun!!!!! Tarihi iyi araştır bakalım o emretme kime ve daha doğrusu hangi padişaha çıkacak. Gut gutluk yapacağına ahmet altanla biraderlik yapmaya çalış.

  • cabbar
    cabbar
    11.09.2012 00:24

    Ahmet bey size ölmeyi emrediyorum lafının iddia değil gerçek olduğunu siz de biliyorsunuz.Ama hangi şartlarda söylendiğini bilmiyorsun sanırım.silahı kalmayan orduya,göğsünü siper ettiren bir komutanı küçümseme.onun sayesinde yazıyorsun.

  • Kürşad
    Kürşad
    8.09.2012 14:34

    israil tereddütsüz vatandaşlarımızı katledebiliyorsa, Sınırlarımıza uçaklarıyla tecavüz edebiliyorsa, Suriye dolaylı yollardan da olsa canımızı yakmaktan çekinmiyorsa, İran her fırsatta efelenebiliyorsa, Uşaklıktan kurtulamamış Irak yönetimi iranla birlik olup bizi gözüne kestirebiliyorsa Şanlı tarihimize rağmen şu anki askeri ve idari durumumuz onlara cesaret veriyor demek ki. Reform için Pkk darbeleri küçük kalıyor galiba. İsrail elektronik tokadı mı yememiz gerekiyor?

  • muharrem
    muharrem
    8.09.2012 12:34

    kara kuvvetlerinin terörle mücadele görevi tamamıyla özel harekat polise verilmeli.deniz kuvvetlerinin bir tugayı hafif zırhlı araçlarla abd ordusunda olduğu üzere marine ler olarak kara gücü olarak yeniden dizayn edilmeli. modern ordunun kara ordusuna değil güçlü hava ve deniz kuvvetlerine ihtiyacı var.piyade savaşı artık teknoloji bu kadar gelişmişken olamaz.çünkü radara yakalanmayan pilotsuz ateş gücü yüksek olan uçaklarla yerdeki kalabalık avlanıyor.yerdekilerin onu görmelerine imkan yok.

  • Feyzi Arslan
    Feyzi Arslan
    8.09.2012 08:36

    Sözün özü:TEBRİKLER Ahmet Altan

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums