YİYECEKLERİMİZ ve İLAÇLAR

  • 25.06.2019 00:00

 Çok sevdiğim, saydığım, çocukluğumdan tanıdığım, bir hemşerim, ağabeyim, hastanede yanıma uğradı. Klasik selamlaşmadan sonra "Hayırdır ağabey neyin var?" diye sordum. "Ürolojide muayene oldum, giderken de sana uğrayayım." dedi. Ve sohbete başladık.

Tabi bana haber vermeden doğrudan polikliniğe başvurup muayene olmasında özel bir neden olabileceğini düşünerek "önemli bir şey yoktur inşallah" dedim. Anlatmaya başladı.

Bir yıl önce televizyon izlerken bir programda "uzman" biri, mide barsak şikâyetlerinin tedavisi için bir zencefil kürü tarifi vermiş. Ağabeyimiz de bu kürü 6 Ay’dan uzunca bir zaman uygulamış. Bu defa bel ağrıları ve benzeri birçok ağrılı sorunları ortaya çıkınca hastaneye başvurmuş. Ürolojide yapılan muayene ve tetkiklerin sonunda da böbreklerinin ileri derece tahrip olduğu ve uzun bir tedavi sürecine gireceği ve sürekli takipte tutulacağı belirtilmiş. Durumunu bana mide ekşimeleri ve hazımsızlık şikâyetlerini zencefil kürü ile tedavi edelim derken, sağlam böbrekten olduk şeklinde tiye de alarak anlattı.

Tedavi ile böbreklerini kurtarabileceğini söyleyerek, teselli etmeye çalıştım ama bu ottan çöpten medet uman insanlara ve otu çöpü ilaç gibi kür adı altında kullandıran uyanıklara kızdığım için, biraz da sitem ettim.

Altı aylık kür adı altında, ağabeyimize günde üç öğün zencefil yedirmişler. Tekrar ona dönüp sordum :" Ağabeyciğim sen o güne kadar hayatında hiç zencefil yemiş miydin? Hayır dedi. Günde üç öğün zencefil yediğinde bunu vücudun tolere edilip edilemeyeceğini de düşünmemişti. Vücudun alışık olmadığı bir yiyeceği uzunca bir zaman ve yüksek dozda yemenin ne kadar zararlı olabileceğini, radyo televizyonlarda ehliyetsiz insanların söylediği ve önerdiği birçok yöntem nedeniyle insanların hastalandığı, hatta sakat kaldığı bilinen bir gerçekti.

Gerçekten de adını alternatif tıp koydukları bilim dışı birçok yöntem icat ederek insanları tedavi ettiğini öne süren, bazı uyanıkların radyo ve televizyonlarda boy göstermesi artık kanıksandı. Bu konu bizde de, dünyada da büyük bir sektör oluştu. Bir Üniversite Hastanesi yöneticisi olarak bu adamların neden olduğu yüzlerce vakıaya tanık oldum. Sakat kalanlar, olduğundan çok daha kötü duruma düşenler, saç dökülmesine çare ararken kel kalan, zayıflayayım derken iyice obez olanları gördüm. Bu ağabeyim de onlardan biriydi.

Bize ilaç olarak önerilen meyve sebze ve ottan oluşan ürünler aslında bizim yiyeceklerimizdir. Yiyeceklerinize ilaç muamelesi yapmayın. İlaçlarınızı da yemeyin.

Unutmayın ilaç eczaneden, yiyecek içecekte bakkaldan, marketten, manavdan alınır.

Hiç birinde ifrata kaçmamak gerekir.

Sağlıcakla.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums