Papa emlakçiye karşı

  • 26.02.2016 00:00

 Amerikan başkan adaylarından Donald Trump, Nevada seçimlerini de kazandı. Böylece girdiği dört seçimden üçünü kazanarak Cumhuriyetçi adaylar arasında avantajlı duruma geçti.

Fakat milyarder emlakçi Trump seçimleri kazanırken iş hayatında sorunlar yaşamaya başladı. Seçimlerde durdurulamayan Trump’ın, ayrımcı söylemi nedeniyle Panama, Türkiye, Azerbaycan, Kanada da bulunan ortakları, onunla ilişkilerini kesmek istiyorlar. Bu arada Trump’ın, küresel yatırımlarından para kaybetmeye başladığını belirtelim.

İşte Trump pek çok ülkede ortaklarını kaybederken tartışmalara Papa Francis de katıldı. Çünkü Cumhuriyetçi emlak milyarderi Trump’ın güneyden gelen göçmenlere karşı duvar örmeyi tasarlaması Papa’yı hareket geçirdi. Ve Papa, başkan adayı Trump için “Hıristiyan değil” dedi. Bunun üzerine Papa’nın siyasete karıştığı söylendi. Ve tartışma başladı.

 

HER PAPA RUHANİ VE SİYASİDİR

Vatikan’ın resmî gazetesi L’obssevatore Romano’nun şef editörü Giovanni Maria “Her Papa ruhani ve siyasidir” diyerek aslında John Paul II’nin en politik Papa olduğunu ileri sürdü. Ve onun Soğuk Savaş yıllarında demir perdenin kaldırılması için yaptığı mücadeleyi örnek verdi. Demir perde Doğu ve Batı’yı ayırıyordu.

Papa Francis ise Arjantin doğumlu olduğu için duvarların Kuzey ve Güney arasında olduğunu düşünüyor. Güneyden gelen göçmenleri kardeşleri olarak görüp reaksiyonunun politik değil ruhani olduğunu, duvarların kalkması gerektiğini söylüyor. Papa, göçmenlerin karşısına duvar örmek yerine köprüler kurulması gerektiğini belirtiyor. Yine Papa, Trump ve Marine Le Pen’in ekonomik sorunların göçmenlerden kaynaklandığı popülist söylemine katılmıyor. Hattâ Le Pen’in ekonomik durgunluğun, gelir eşitsizliğinin göçmenler ve İslam’dan kaynaklandığı tezine karşı çıkıyor. Eşitsizliğin küresel kapitalist düzenden kaynaklandığını düşünüyor Papa. Dünyanın sömürenler ve sömürülenler olarak ikiye ayrıldığını belirtiyor. Hıristiyan etiğine göre; sermaye akımının insanların hayatının akışına karar veremeyeceğini ileri sürüyor.

Vatikan’a göre; Papa, ekonomik eleştirinde fakirlik ve göçmenliğin insanlığa hasar verdiğini, Trump’ın insanları “kazanlar ve kaybedenler” olarak ayırdığını söylüyor. Dolayısıyla Trump aşırı kapitalizmi sembolize ediyor.

 

PAPA, MİLYARDER EMLAKÇİDEN DAHA BÜYÜKTÜR

Gelelim şimdi bir emlak milyarderiyle Papa’nın tartışmasında kimin kazanacağına…

Bu tartışmayı Papa’nın kazanacağı ileri sürülüyor. Papa 1,2 milyarlık Roman Katoliklerin temsilcisi. Dolayısıyla Papa, Trump’tan daha büyüktür değerlendirmesi yapılıyor.

O hâlde şimdi sormakta fayda var, Trump’ın temsil ettiği vahşi kapitalizm mi yoksa Papa mı kazanacak? Trump kazanırsa moral değerlerin Amerikan toplumunda tekrar tanımlanması gerekecek. Çünkü emlakçi hem demokratları hem de Papa’yı yenmiş olacak.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums