Demokratik cumhuriyeti CHP kuracak

  •  

 Hatırlayacaksınız AKP demokratik cumhuriyeti kuracağız diye yola çıktı. Ve vatandaşa gömlek değiştirdiğini söyledi. Avrupa Birliği’ne girmek için elinden geleni yapacağını belirtti. Askerî vesayeti kaldıracağını, yargıyı bağımsız hâle getireceğini ileri sürdü. Tabii bu söylemi toplumun büyük bir kesimi destekledi. Ama askerî vesayet kaldırıldıktan sonra bu defa ne olduğu tam olarak açıklanmayan bir dava ortaya çıktı.

İşte bu “davamız” söylemiyle AKP’nin gizli bir ajandasının olduğu anlaşıldı. Bu “davanın” demokrasi ve hukuk devleti ile bağdaşmayan İslam coğrafyasında otoriter bir İslam devletini kurmak olduğu geç de olsa anlaşılınca AKP hükümeti 7 Haziran seçimlerinde vatandaşın oylarıyla düşürüldü.

Bu arada gizli dava, bu ülkenin ekonomisine olan güveni de sarstı. Yabancı ve yerli sermaye ülkeden kaçmaya başladı. Döviz çıkışı hızlanınca bu defa döviz fiyatları arttı. Dolar 3 lirayı geçti. Oysa 2015 yılı programında milli gelirin Türk parası olarak 1 trilyon 944 milyar lira, dolar olarak 850,1 milyar dolar olacağı belirtildi. Ve bu milli gelir verilerine göre bir Amerikan Doları’nın 2 lira 28 kuruş olacağı hesaplandı. Yine yıllık programda milli gelirin 800 milyar dolardan 850 milyar dolara yükseleceği belirtildi. Oysa IMF’ye göre bu yıl Türkiye’nin milli geliri 755 milyar dolara gerileyecek. Dolayısıyla gizli dava açığa çıkınca işler değişti. Şimdi AKP tekrar fabrika ayarlarına dönmekten bahsediyor. Kuruluş ilkelerimize döneceğiz diyor. Kim inanır artık… Gücü eline geçirince yine İslam coğrafyasında otoriter bir devlet kurmaya kalkmayacağının garantisi yok.

 

DAVUTOĞLU, DEMİREL’E ÖZENDİ, KİM NE VERİYORSA BEŞ LİRA FAZLASINI VERİYOR

Peki, şimdi ne olacak?

Şu olacak Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi bu defa demokratik hukuk devletini kuran parti olacak. Çünkü CHP’nin son dönemdeki duruşu ve ülkeye sahip çıkışı bize bunu gösteriyor. Hem ekonomi politikası tasarımında hem de siyasi tasarımda CHP en tutarlı önerileri getiriyor.

Niçin yapıyoruz bu tespiti?

Yapıyoruz, çünkü CHP’nin emekliye dinî bayramlar öncesi iki maaş ikramiye, asgari ücretin 1.500 liraya çıkarılması önerilerine 7 Haziran seçimlerinde karşı çıkan, bu ödemeler yapılırsa ülke batar diyen AKP şimdi benzeri önerileri 1 Kasım seçim bildirgesine yazdı. Demek ki AKP artık vatandaşın refahı için proje geliştiremeyen, iktidar düşkünü, kopyacı bir partiye dönüştü.

Anlayacağınız AKP artık Türkiye partisi değil. Nasıl bir parti oldu AKP peki? AKP artık iktidarı bırakmamak için çırpınan “kim ne veriyorsa beş lira fazlasını veren” bir parti oldu.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums