Hayrola Numan Bey

  • 21.09.2015 00:00

 Bildiğiniz gibi Numan Kurtulmuş 1 Eylül’de Ahmet Davutoğlu ve Tuğrul Türkeş’le birlikte Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret etti. Türkeş’in mezarını suladı. Daha sonra bu mezar ziyaretinin ardından ülkücüler Türkeş’in mezarı kirlendi diye zemzem ve gülsuyu ile mezarı yıkadılar. Yani Numan Kurtulmuş ve Ahmet Davutoğlu’nun ziyaretini kabul etmediler.

Peki, mezarı AKP’liler tarafından seçim öncesi ziyaret edilen Alparslan Türkeş kim? Türkeş, eski bir kurmay albay. Adnan Menderes’e karşı 27 Mayıs 1960 darbesini yapan dönemin darbeci albayı. Hattâ darbecilerin bildirisini radyodan okuyan kişi de o. Yine darbenin ardından bürokrasinin en tepesindeki Başbakanlık Müsteşarlığına oturtulan isim yine Türkeş oluyor. Yani 27 Mayıs darbesinde darbecilerin hukuka aykırı tüm bürokratik icraatını yapan kişi olarak biliniyor Türkeş. Ve işte bu darbe sürecinde Başbakan Adnan Menderes’le birlikte Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun idam edildiğini hatırlatalım.

Niye anlattık bütün bunları?

Şundan anlattık.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 1 Eylül’de 27 Mayıs darbesini yapan ve Menderes’in idamına neden olan Alparslan Türkeş’in mezarını suladı. Sonra bu defa 17 Eylül’de idamının 54. yıl dönümündeAdnan Menderes’in mezarını ziyaret etti.

Ve Kurtulmuş, Menderes’in mezarı başında yaptığı konuşmada “Birinci meclisten sonra milletin egemenliğini kendileri gasp eden bir takım zadegân, çekemedikleri, kabul edemedikleri, ‘nasıl olur da millet yeniden egemen olur’du. 1960 darbesine getiren sürecin birinci ayağı burasıdır. Egemenliğin kayıtsız şartsız bu millete, elleri nasırlılara, şalvarlılara, poturlulara, Anadolu çocuklarına kalmasını hazmedemeyen bir zihniyetin, yeniden egemenliği kendi ellerine alma gayretidir 1960 darbesi” dedi.

İşte Numan Kurtulmuş konuşmasında belirttiği egemenliği gasp edenlerden yani Anadolu çocuklarının elinden iktidarı alan Türkeş’in mezarını suladı önce. Ardından egemenliği gasp edenlerin yani darbecilerin idam ettirdiği Adnan Menderes’in mezarı başında dua edip konuşma yaptı. Tabii bunu oy almak için yaptı. Ama bu tutarsız davranışlara kimse oy vermez artık.

Hâlbuki ekonomi hocası Numan Bey bu tutarsızlık yerine kendi dönemlerinde 3 lira olan doları nasıl reel kur düzeyine yani 2 lira 71 kuruşa indireceklerini, bu ülkede nüfusun yüzde 15’ine ulaşan fakirliğin nasıl azaltılacağını, emeklinin, asgari ücretlinin nasıl geçim derdinden kurtulacağının yol haritasını açıklasa mezar ziyaretinin getireceği oydan daha fazlasını alır. Hattâ darbeci ve ardından darbe mazlumu ziyareti tutarsızlığında kendisini kurtarır. Çünkü bu göstermelik mezar ziyaretlerinden sonra ne Türkeş’in yolundan gidenler, ne de Menderes’in takipçileri artık AKP’ye oy vermezler. Zaten 7 Haziran seçimlerinde, Kürtler, AKP’ye oy vermekten vazgeçince AKP’nin çöktüğünü hatırlatalım.

Anlayacağınız, belki Numan Bey, Kenan Evren’in mezarını ziyaret ederse üç beş oy alabilirNeden, derseniz… Çünkü Kenan Evren’le aynı çizgiye geldiler de ondan.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums