Ekonomiyi krize sokan Babacan ve Şimşek’le restorasyon olur mu

  • 20.09.2015 00:00

 Başbakan Davutoğlu son dönemde sık sık restorasyon yapacaklarını söylüyor.

Peki, ne demek restorasyon?

Restorasyon, eski hâline getirmek anlamına geliyor.

Yani Davutoğlu AKP’yi eski hâline, ilk kuruluş günlerine getirmekten söz ediyor. Ama AKP’nin 1 Kasım’da yapılacak seçimlere girecek milletvekili aday listelerine baktığımızda AKP’nin kurucu kadrosundan kimse yok. Çünkü AKP’nin kurucuları Abdüllatif ŞenerAbdullah GülBülent Arınç veRecep Tayyip Erdoğan olarak biliniyor. İşte bu kuruculardan üçü bırakın aday listelerinde yer almayı partide adeta yok edildiler. Bunların yerine milletvekili listelerine ve parti yetkili kurullarına, Abdüllatif Şener’in önceki gün açıkladığı, partinin kuruluşuna karşı çıkan, Cemil Çiçek ve sonradan gelme pek çok isim yerleştirildi. Ama bu isimler de Türkiye’yi bu hâle getiren AKP yönetiminin on üç yıllık başlıca sorumluları oluyor.

On üç yıldır ekonomiden sorumlu ama ekonomiyi krize sokan Ali Babacan, siyasi iktidara muhalefet edene vergi müfettişi gönderip iş dünyasına korku salan Mehmet Şimşek, plan yerine pilav yapan, planladığı hiçbir hedefi tutturamayan eski Kalkınma Bakanı ve bugünün Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hukuk sistemini altüst eden Bekir BozdağBurhan Kuzu, içi demokrasiyle doldurulmayan “barış” sürecinin bu hâlinin sorumlularından olan Beşir AtalayYalçın Akdoğan, iş barışını ve iş güvenliğini sağlayamayan, iş kazalarında Türkiye’yi dünyanın en tehlikeli ve acımasız ülkesi hâline getirenFaruk Çelik ve Taner Yıldız hepsi restorasyon adına milletvekili listelerine alındı.

İşte bu listeleri gösterip, Davutoğlu, bize on üç yıl daha verin diyor. Başa dönmekten bahsediyor. OysaTürkiye’nin artık on üç yıl daha AKP iktidarına dayanabilecek gücü yok.

Niye yok?

Çünkü ekonomiyi ele aldığımızda, on üç yıl ekonomiyi yöneten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan bakın geçen hafta katıldığı toplantıda “Büyüme kapsayıcı değildi. Büyüme parasaldan geliyordu, reformdan değil” dedi. On üç yıl ekonomiyi yöneten Babacan on üç yılık büyümenin reformlardan değil parasaldan kaynakladığını itiraf ediyor. Şimdi aynı Babacan bize kurtarıcı olarak sunuluyor.

Yine televizyon konuşması gazetelere yansıyan Mehmet Şimşek “Siyasi istikrarı sağlayıp reform yapamazsak bırakın 2023 hedeflerini biz mevcut kazanımları koruyamayız, reformlar uzun vadede sonuç veriyor diye kaçınılıyor. Ancak reform yapıldığında beklentiler kanalıyla çok hızlı bir iyileşme oluyor. Bizim, dengeleri de toplumun değişik kesimlerinin ihtiyaçlarını da gözetip o ince dengeyi kollamamız lazım” diyor. Yani Şimşek on üç yıldır iktidarda olmalarına rağmen reform yapamadıklarını itiraf ediyor.

Gelelim bütün bunları niye anlattığımıza…

Anlattık, çünkü on üç yıldır ekonomide reform yapamayan, sekiz aydır üst üste ihracatı düşüren, doları üç liraya yükselten, milli geliri 822 milyar dolardan 772 milyar dolara gerileten Ali Babacan ve Mehmet Şimşek değilmiş gibi şimdi bu isimler AKP tarafından restorasyonu yapacak isimler olarak sunuluyorlar. Hâlbuki bu iki isim yapabilseydi on üç yılda zaten yapardı. İkisi de şimdi “yapılmalı, edilmeli” diye konuşuyorlar. Sanki yıllardır iktidarda onlar yoktu.

Kısaca on üç yılda reform yapamadıklarını itiraf eden bu ikiliyle Türkiye vakit kaybedemez. On üç yıl daha beklemeye kimsenin tahammülü yok artık. Anlayacağınız 1 Kasım seçimlerinden sonra ekonomi yönetimi AKP’ye teslim edilemez. Seçmen buna izin vermez.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums