Mültecileri bırakın geçsinler

  • 18.09.2015 00:00

 Zengin ülkeler, fakir ülkelere gümrüklerini açmalarını isterler. Böylece zengin ülkeler ürettikleri malları fakir ülke pazarlarına kolayca sokarlar. Ama fakir ülkelerin tarım ürünlerini zengin ülkeler kendi sınırlarından içeriye sokmazlar. Yüksek gümrük duvarlarıyla kendi çiftçilerini korurlar.

Tabii bu arada fakir ülkelerin yeni kurulan fabrikalarını yok ederler. Yine sermayenin dolaşımını serbest bıraktırırlar. İstedikleri ülkede ucuz emeği, ucuz hammaddeyi kullanıp yine fakir ülke pazarlarına satarlar. Bir de elde ettikleri kazançtan vergi ödememek için şirketlerini vergi cennetlerine kurarlar. Böylece üretim yapıp kaynaklarını yok ettikleri, havasını, suyunu kirlettikleri ülkeye vergi de ödemezler. Yine zengin ülkeler fakir ülkelere silah satıp, savaş çıkartıp o ülkenin petrolünü, altınını, tarihî eserini ele geçirip satarlar. Sonra işte bu kapanan fabrikalar ve savaş nedeniyle fakir ülkenin işsiz kalan, ölümden kaçıp toprağını terk eden insanları zengin ülkelere sokmazlar. Yani malların, sermayenin serbest dolaşımını fakir ülkelere zorla dikte ettiren zengin ülkeler, fakir ülke insanının dolaşmasını yasaklar.

Gelelim bu kısa açıklamayı niye yaptığımıza…

Yaptık, çünkü Türkiye ölümden kaçıp topraklarını terk eden mültecilerle dolduTürkiye ölümden kaçan bu insanları kabul etmekle iyi yaptı. Hattâ onlar için kimsenin yapmadığını yaptı. Ve zengin ülkelerin parmağını oynatmadığı bu ortamda mülteciler için tam 6,5 milyar dolar harcadı.

 

MÜLTECİLERİN GEÇİŞİNİ ENGELLEYEN DIŞİŞLERİ’NİN BİTMEK TÜKENMEYEN BİLMEYEN HATALARI

Ama Türkiye şimdi mültecilere engel olmaya başladı.

Nasıl mı?

Şöyle; ölümden kaçıp topraklarını terk eden insanlar Avrupa’ya gitmek istiyorTürkiye engelliyor.

Niye engelliyor?

Çünkü Türkiye Avrupa Birliği ile 16 Aralık 2013’te aniden tuhaf bir geri kabul anlaşması imzaladı. Bu anlaşmaya göre; Avrupa belli olmayan yani keyfî bir tarihte Türklere vizesiz giriş sağlayacak. İşte bu keyfî tarih karşılığında Türkiye’den Avrupa’ya geçen mülteciler geri gönderildiğinde Türkiye bu mültecileri kabul etmek zorunda olacak. Dolayısıyla 16 Aralık 2013’te imzalanan ve 28 Haziran 2014’te yürürlüğe giren tuhaf bu geri kabul anlaşması nedeniyle Türkiye, Suriye’den Irak’tan gelen mültecilerin Avrupa’ya kara yoluyla geçişine izin vermiyor. Onlar da deniz yoluyla geçiyorlar. Ama pek çoğu ölüyor. Şimdi bu ölümler çoğalınca mülteciler Edirne’ye yürüdüÖlmeden geçmek istiyorlar. İşte bu insani talebe Türkiye evet diyerek mültecilerin geçişlerine izin vermeliMalların geçişine, sermayenin geçişine izin veriliyor da niye insanların geçişine yasak getiriliyor?

Bizim Dışişleri’nin bitmek tükenmek bilmeyen hatalarına, mültecilerin geçişinin engellemesine, artık bir son verilmeli.

Niye böyle bir tespit yapıyoruz…

Yapıyoruz, çünkü Dışişleri, 1/95 sayılı Gümrük Birliği kararına da, Avrupa Birliği ile serbest ticaret anlaşması imzalayan her yeni ülkeye ilave onay şartını koyarak, bugün yaşanan ekonomik sorunlara neden olmuştu. Dolayısıyla hatada ısrar edilmemeli. Mülteci mevzuatını da Türkiye artık düzenlemeli. Ortada mültecilere uygulanacak bir kanun yok.

Kısaca, istediğinde bir gecede onlarca kanun çıkartan AKP, on dört yıldır artan mülteci sorununa rağmen mültecilere ilişkin bir tek kanun çıkartamadı. İşte şimdi AKP, Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilere engel çıkartıyor. Ey AKP’liler “Bırakınız geçsinler” niye engelliyorsunuz mültecileri.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums