‘Davamız’ doları üç lira yaptı

  • 24.08.2015 00:00

 Türkiye’nin davası demokrasi içinde kalkınmaktı. Kişi başına geliri artırıp Avrupa Birliği’ne üye olup refahını artırmaktı. Ama son dönemde AKP yöneticilerinin sürekli kullandığı ne olduğu açıkça söylenmeyen bir başka “davamız” söylemi çıktı.

Hâlbuki 2002’de iktidara geldiğinde, AKP, kendisini muhafazakâr demokrat bir parti olarak tanımlıyordu. Geçmişteki İslamcı köklerini terk ettiğini, gömlek değiştirdiğini, Erbakan’a karşı yenilikçi bir hareket olduğunu söylüyordu.

İşte bu nedenle Türkiye’nin demokratları, liberalleri, ülkede askerin vesayeti ve Kemalist ideolojinin gücünü kırıp demokrasi değerlerine sahip dışa açık bir toplum yaratacağını düşünüp AKP’yi destekledi.

Oysa AKP’li yöneticilerin dillerinden düşürmediği “davamız” söyleminin aslında başka bir dava olduğu anlaşıldı. Bu gizlenen üstü kapalı davanın Hilafeti getirmek ve eski Osmanlı coğrafyasında Müslüman Kardeşler iktidar zincirini kurmak için izlenen bir proje olduğu, büyük bir bozgunla ortaya çıktı.

Önceki gün Cumhuriyet Gazetesi, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in çok çarpıcı bir açıklamasını yayınladı. Muallim, “Ankara’nın kendilerine İhvan’ı dayattığını ve Suriye bu talebi reddedince ülkelerine yönelik komploların başladığını” belirtti. Habere göre Muallim şunları söylüyor “Dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır’daki gibi Suriye’de Müslüman Kardeşler’in iktidara ortak edilmesini istedi. Biz reddettik. Bundan sonra Suriye’ye yönelik komplolar başladı. Ama ben onlara şunu söylüyorum: Terörizm onu destekleyenleri yakar.” Muallim, Emekli General Hakkı Pekin öncülüğünde Vatan Partisi heyetinin Suriye ziyaretini hatırlatıp “Bize onun IŞİD’e karşı savaşta Türk ordusu ile Suriye ordusu arasında koordinasyon kurmakla görevli olduğu söylendi” bilgisini verdi. Muallim “AKP’nin inançsal sebeplerden dolayı IŞİD’le savaşmayacağından eminiz” tespitini yaptı. Muallim Rusya’nın Bağdat ve Şam’la işbirliği yapacak bir koalisyonla IŞİD’e savaşma planının gerçekleşmesi için mucizeye ihtiyaç olduğunu, Türkiye ve Suudi Arabistan’a atıfla gerçekleşmesi için üç ülkenin Suriye politikasını değiştirmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Gelelim bütün bunları niye anlattığımıza…

Anlattık çünkü Dışişleri Bakanı olduğunda Davutoğlu “Dünyaya verilecek bir mesajımız olmalı. Bölgede adaleti sağlayabilecek pozisyondayız. Dünyada bizim konumumuzda olan başka ülke yok. Bu beş altı bölgede eş güdümlü olarak aktif olmalıyız. Türk diplomasisi sadece beş altı ülkeyle karşılaştırılabilir” dedi.

 

EMPERYAL NOLTALJİ ARAP BAHARI PATLAYINCA ZORA GİRDİ

İşte Türkiye’nin bu emperyal nostaljisi Arap Baharı patlayınca zora girdi. Ve Türkiye’nin aleyhine işlemeye başladı. Sonunda döndü dolaştı Türkiye’yi zora soktu.  Türkiye Ortadoğu’da elçiliklerinin bir kısmını kapattı. Ortadoğu ticareti azalmaya başladı.

 

ÇILGIN PROJE’Yİ MISIR BİR YILDA BİTİRDİ

Hattâ Türkiye Osmanlı’nın başlattığı Süveyş Kanalı’nı yeniden yapılandıran ve üç yıl yerine bir yılda tamamlanan 35 kilometrelik 9 milyar dolarlık yeni kanalı, bir yılda tamamlandı. Bu çılgın projenin açılışına bütün Ortadoğu liderleri hattâ Fransa Devlet Başkanı Hollande ve Yunanistan Başbakanı Çiprasçağrılırken Türkiye çağrılmadı. Bu arada emperyal nostalji yaşayan Ankara Kanal İstanbul olarak seslendirdiği çılgın olarak nitelediği İstanbul Boğazı’na paralel projenin temelini bile atamadı.

 

NE OLDUĞU AÇIKÇA SÖYLENMEYEN “DAVAMIZ” PROJESİ PAHALIYA PATLADI

Anlayacağınız Ortadoğu’nun lideri olacağım derken geriye düştü AKP’nin yöneticileri. Ve bu aradaAKP yönetimi büyük bir ekonomik bozguna uğradıÜlkenin ihracatını geriletti. Bu ülkeyi kendi parasının değerini koruyamaz hâle getirdi. Dolayısıyla Türk parası yıl başından bugüne yüzde 30 oranında değer kaybetti. Amerikan Doları 3 lira oldu. Yine Hazine borçlanma faizleri yıl başından bu güne 3,5 puan yükseldi. Büyüme durdu. Ekonomi krize girdi.

Anlayacağınız AKP yöneticilerinin ne olduğu açıkça söylenmeyen “davamız” projesi Türkiye’ye pahalıya patladı.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums