AKP başörtüsü dışındaki sorunları çözemedi

  • 4.02.2015 00:00

 Bildiğiniz gibi on üç yıllık iktidarı döneminde AKP sadece başörtüsü sorununu çözdü. Bu sorun dışında bu ülkenin hiçbir sorununu çözemedi.

Neymiş çözülemeyen bu sorunlar” derseniz hemen söyleyelim. Şöyle; Avrupa Birliği’ne 2014’te tam üye olacağız düşüncesiyle 9. Kalkınma Planı beş yıl yerine yedi yıllık hazırlandı. Bütün bu hazırlığa rağmen Avrupa Birliği’ne üyelik konusunda epeyce geriye düştük. Çünkü hükümet Güney Kıbrıs limanlarından gelen gemilerin Türkiye limanlarına girişini yasaklayınca müzakere başlıklarından sekiz tanesi askıya alındı. Böylece müzakere süreci durdu. Bu arada Kıbrıs sorunu çözülemedi. Hattâ Kıbrıs’ın çevresindeki petrol ve doğalgaz yataklarının bulunduğu ekonomik alanları da kaybetmek üzereyiz. Tabii Yunanistan ile Ege sorunu da devam ediyor. Kayalıklar bile tartışma konusu. Bu arada iki ülke de silahlanmaya devam ediyor.

Bir de, hemen hatırlayacaksınız, komşularla sıfır sorun politikası izleyeceğini ileri süren hükümet bırakın sıfır sorunu komşularla sorunları çoğalttı. Durup dururken Suriye, Irak, Mısır sorunları karşımıza çıktı. Ortadoğu ülkelerine büyükelçi gönderemez olduk.

Kürt sorununa gelince…

Demokrasi olmadan çözüm süreci yürümez diyen demokratları iktidar ve yandaşları savaşçı ilan etmişti. Demokratikleşeceğine otoriterleşen iktidar şimdi çözüm sürecini sonlandırıp savaşa başladı. Yani “ama”sız barış diyenler birdenbire savaşçı oldular.

 

DÖNDÜK DOLAŞTIK 13 YIL SONRA YİNE BAŞLADIĞIMIZ NOKTAYA GELDİK

Gelelim asıl konumuz olan ekonomiye…

Peki, ekonomide ne oldu?

Evet, AKP hükümetleri başarılı biçimde bütçe açığını kapattı. Mali kalabalıklaşmayı önledi. Ama bu defa disiplinli bütçe ekonomide belirleyici olmaktan çıktı. Çünkü iktidar ihracata yönelik mal üreten sanayi ve tarımı dışladı. Kaynaklar lüks AVM, lüks konut, lüks lokanta ve lüks otomobillere aktarıldı. Tabii kaynaklar yanlış dağılınca ihracat durdu ve gerilemeye başladı. Konya Ovası projesi ve GAP bitirilemedi. Bu nedenle nüfus artarken tarım ürünleri arzı yetersiz kalınca gıda fiyatları hızla yükseldi. Yüksek enflasyon, düşük büyüme hızı ve işsizlik yine Türkiye’nin en önemli ekonomik sorunları olarak gündemin ilk sırasına oturdu.

Anlayacağınız on üç yıllık AKP döneminde döndük dolaştık yine başladığımız noktaya geldik. Avrupa Birliği’ne giremedik. Kıbrıs sorunu çözülemedi. Ege sorunu olduğu gibi duruyor. Suriye, Mısır, Irak yeni sorunlar olarak karşımıza çıktı. Kürt sorununda yine doksanlı yıllara döndük. Ekonomik büyüme durdu, işsizlik ve enflasyon arttı. Anlayacağınız on üç yıl boşa gitti.

İşte böyle.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums