AKP ya da şaşkın yolcu

  • 24.06.2015 00:00

 İstanbul’da metrobüs kullananlar bilir. Metrobüste uzun mesafe yolcuları oturarak seyahati tercih ederler. Bu nedenle metrobüs durağında metrobüsün üç kapısına denk gelecek şekilde beklerler. Ve hemen metrobüse binip boş koltuklara oturmayı isterler. Ama metrobüste oturarak gidebilmek için üç kapıya denk gelecek şekilde pozisyon almanız yetmez. Bir de önünüzdeki yolcunun kararlı olması gerekir. Çünkü önünüzdeki yolcu hangi koltuğa oturacağına bir türlü karar veremediği takdirde yani kararsız ya da şaşkın yolcu ise bir o koltuğa bir bu koltuğa yönelerek sizin geçmeniz engellediğinden diğer kapılardan hızla gelen kararlı yolcular boş koltukları doldururlar. Ve kararsız yolcu nedeniyle uzun bir mesafeyi ayakta kat etmek zorunda kalırsınız. Ya da diğer metrobüste şansınızı denemek için bekleyip zaman kaybedersiniz. Hemen belirtelim; Söğütlüçeşme- İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü veya dönüş güzergâhında şaşkın yolcuların yarattığı bu türden negatif dışsallığı pek çok öğretim üyesi ve öğrenci yaşıyor.

 

AKP SON İKİ YILDIR NE YAPACAĞINI BİLEMİYOR

Niye anlattık bütün bunları?

Şundan anlattık; AKP son iki yıldır şaşkın yolcu izlenimi veriyor. Küçülen ekonomi için ne yapacağını bilemiyor. Yatırım iklimini bozan antidemokratik yasalar çıkartıyor. İşçiyi, emekliyi işverene şikâyet ediyor. Bir yandan iş dünyasıyla çatışıyor. Türkiye’nin en büyük şirketine aramalı vergi incelemesi yaptırıyor. Sivil toplumla çatışıyor. Çatıştıklarıyla sonra işbirliğine giriyor. Hattâ seçim sonuçlarını görünce şaşkınlığı daha da arttığı için tuhaf açıklamalar yapıyor. Bu arada iktidarı bırakmamak için metrobüsteki şaşkın yolcu gibi bir o tarafa bir bu tarafa gidiyor. Dolayısıyla diğer partilerin yolunu kapatıyor.

Peki, ne yapmalı?

Bildiğiniz gibi, düşük ya da güvenoyu alamamış AKP hükümetinin antidemokratik yasaları ve onun bürokratlarıyla yapılacak bir erken seçimde diğer siyasi partilerin yine zorlanacağını biliyoruz.

 

PEKİ, ŞAŞKIN YOLCU AKP’NİN NEGATİF DIŞSALLIĞINDAN NASIL KURTULACAĞIZ?

O hâlde AKP’nin şaşkın yolcu negatif dışsallığından kurtulmak için TBMM yemin ve başkanlık seçiminin ardından 292 milletvekili olan üç siyasal parti seçim meydanlarında verdikleri sözleri yerine getirerek hemen son bir buçuk yılda AKP’nin çıkarttığı antidemokratik yasaların tümünü kaldıran ve emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi iki maaş ikramiye sağlayacak yasayı bir teklifle yürürlüğe sokmalı. Cumhurbaşkanı veto etse bile aynı yasa tekrar gönderildiğinde yayınlamak zorunda kalacağından mevcut antidemokratik yasal çerçeve düzeltilebilir. Böylece AKP’nin negatif dışsallığı aşılarak koalisyon görüşmeleri sağlıklı bir zemine oturtulur. Aksi takdirde AKP’nin negatif dışsallığının Türkiye ekonomisine büyük bedeller ödeteceğini belirtmekte fayda var.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums