Faizler nasıl yüzde bire iner

  • 27.02.2015 00:00

 Gezici Anket şirketi AKP’nin oylarının yüzde 39-35 bandında olduğunu açıklayınca bu küçük şirkete hemen vergi müfettişlerinin gittiği açıklandı.

Niçin bu şirkete gittikleri sorulduğunda Maliye Bakanı’nın cevabı “rutin inceleme” oldu. Ardından bağımsız haber yapan Taraf Gazetesi’ne üç defa rutin incelemeye gelen vergici, SGK’cı, BİST’çi ve büyük şehir zabıtasının ardından bu defa SPK’cılar gelip bir de yazıişleri toplantısına katıldılar. “Siz niye geldiniz” diye sorulduğunda, SPK Başkanı’nın cevabı yine aynı “rutin inceleme” oldu.

Bu kısa açıklamanın ardından gelelim şimdi faizlerin nasıl yüzde bir’e ineceğine…

Bildiğiniz gibi İngiltere’de faaliyet gösteren kamu destekli Tax Justice Network (Vergi Adaleti Ağı) Türklerin vergi cennetlerinde 158 milyar dolarının olduğunu açıkladı. Yani Türkiye’de kazanılan ama vergi ödememek için dünyanın çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren vergi cennetlerine gönderilen paranın tutarı 158 milyar dolar oluyor. Bu tutar vergi matrahının yüzde 25’i vergi olarak alınsa yaklaşık 40 milyar doları bulduğunu söyleyebiliriz. O hâlde bu sözkonusu 40 milyar dolar Türkiye’nin cari açığına neredeyse eşit oluyor. Anlayacağınız cari açığı kapatıyor, vergi cennetlerinde tutulan paranın tahsil edilemeyen vergisi.

İşte vergici, SGK’cı, BİST’çi, büyük şehir zabıtası ve SPK’cılar rutin incelemelerini, altı kişinin çalıştığı küçük anket şirketi Gezici ve halka açık her üç ayda bir bağımsız denetimden geçmiş bilanço yayınlayan TarafGazetesi’ne yaptıkları gibi 158 milyar doları vergi cennetlerinde tutanlara yapsalar, Türkiye’de faizler bir gecede yüzde bir’e geriler.

İşte faizleri yüzde bir’e indirmenin yöntemi bu. Yapın rutin incelemeyi görün bakın bir gecede faizler yüzde bir’e iniyor mu inmiyor mu?

 

***

 

FATİH PROJESİNE NİYE ÇÖKTÜ?

Fatih Projesi’yle Türkiye’de tam 16 milyon çocuğa tablet bilgisayar verilecekti. Ve 570 bin dersliğe LCD panel ve etkileşimli internet ağ bağlantısı sağlanacaktı. Yine proje 2014 yılı sonuna kadar proje büyük ölçüde tamamlanacaktı. Ama 670 bin tablet bilgisayarın dağıtıldığı duyurulduktan sonra proje durdu. Ses seda yok projeden.

Oysa bu proje dar gelirli ve fakir pek çok çocuğu geleceğe hazırlayan projeydi. Çünkü bu çocuklar küçük yaşta bilgisayarla tanışıp yeteneklerini geliştirecekler ve yeni teknolojilere hızla uyum sağlayacaklardı. Zengin çocuklarıyla fakir çocukları arasındaki araç tanıma ve kavrama farkı kapatılacaktı bu projeyle.

Dolayısıyla bu proje 17 bin kilometre duble yoldan, üçüncü Boğaz köprüsünden, üçüncü havaalanından çok daha önemli bir alt yapı projesiydi. İşte kaynaklar yanlış dağıtılınca bu proje durdu.

Anlayacağınız AKP en önemli ve en verimli projesini gösteriş uğruna yok etti. Yazık oldu.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums