TÜSİAD toplantısında kim kime ayar verdi

  • 23.09.2014 00:00

Geçen hafta TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısına Cumhurbaşkanı Erdoğan davet edildi. Ve toplantının ardından medyada Erdoğan’ın TÜSİAD üyelerini azarladığı havası yaratıldı. Oysa TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer’in konuşma metni okunduğunda durum söylendiği gibi değil. Yaratılan havanın tam aksine, TÜSİAD Cumhurbaşkanı’nı çağırıp ayar vermiş.

 

Niye böyle bir tespit yapıyoruz?

 

Şundan yapıyoruz; Haluk Dinçer konuşmasında şunları söylüyor:

 

Zorunlu eğitim 12 yıla çıktı ama kalitesi düştü. Bu eğitim kalitesiyle Türkiye ekonomide ön saflara geçemez diyor.

 

Ardından sıralıyor; kadın emeğinin iş gücüne katılması için yeterli adım atılmadı.

 

Son 15 yılda sanayinin ekonomideki payı olağanüstü geriledi.

 

Kentleşme adeta bir rant ekonomisine dönüştürüldü.

 

Sınırlı iç tasarruflarımız teknolojik donanımı ve ücret seviyesi düşük verimsiz sektörlerdeki yatırımlara yönlendirildi.

 

Demokratik standartlarımızı etkileyen en temel başlık hukuk güvenliğidir. Bugün saha araştırmaları vatandaşların hukuk sistemine yeteri kadar güveni olmadığını gösteriyor. Evrensel standartlarda tarafsız ve bağımsız bir yargı erkinin oluşturulmasını şart görüyoruz.

 

Ve Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz bugün istediğimiz düzeyde olduğunu söylememiz mümkün değil.

 

Yine ağır kutuplaşmanın ülkemize zarar vereceğinden kaygı duyuyoruz, diyerek adeta Erdoğan’a 14 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz ama sorunları derinleştirdiniz, başarılı hiçbir eyleminiz yok deniliyor bu konuşmada. Çünkü konuşmanın tam metninin satırlarında son 14 yıla ilişkin tek bir övgü yok.

 

Bu yapılan eleştirilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan cevap vereceği yerde yüksek sesle yaptığı konuşmada, bazı işadamlarına siz şunu yaptınız, bunu yaptınız diyerek kendince patron benim demeye çalıştı. Tabii bağırarak konuşunca sanki ayarı veren Erdoğan zannedildi. Ama durum farklı. TÜSİAD, Cumhurbaşkanı’nı kendi mekânına çağırıp sakin sakin konuşarak hiçbir işin iyi gitmediğini söylemiş. Erdoğan’ın bağırarak söylediklerini de TÜSİAD üyeleri “duymadık” diyerek geçiştirdiler. Yani “ne söylersen söyle” oldu.

 

Anlayacağınız olay kamuoyuna yansıtıldığı gibi değil. Ayarı her zaman olduğu gibi yine TÜSİAD verdi.

 

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums