İslam’ı elinden tutup kaldıracak yok mu

  • 12.09.2014 00:00

Dünyada 1,6 milyon Müslüman yaşıyor. Ve Müslümanların çoğunlukla yaşadığı ülkelerin toplam milli geliri 5,5 trilyon dolar tutuyor ancak. Oysa dünya geliri yıllık 77 trilyon doları buluyor.

 

Bu arada dünya nüfusu ise 7,2 milyar olarak biliniyor. O hâlde dünya nüfusunun yüzde 22’sini oluşturan Müslümanlar dünya gelirinin sadece yüzde 7’sini alabiliyorlar. Ve Müslümanların fert başına ortalama yıllık geliri 3 bin 400 dolar olurken, diğerlerinin fert başına ortalama yıllık geliri 12 bin 700 dolara ulaşıyor.

 

Peki, “Müslümanların fert başına geliri niçin daha az” diyerek sorarsanız, hemen cevaplayalım; Müslümanların kendi aralarındaki çatışmalar geliri azaltıyor. Çünkü tarihsel koşulların etkisi son otuz yılda ağırlığını kaybetti. Asya’da pek çok ülke son otuz yılda hızla gelişti. Oysa son dönemde Müslümanlar arasındaki çatışmalar hızla çoğaldı.

 

İşte en son örnek IŞİD olayı. Bu organizasyonun batılılar tarafından tasarlandığı ileri sürülüyor. Ve İslam dinini kendi içerisinde çıkmaza sokmak, kanlı bir din olarak gösterip itibarsızlaştırmak için böyle bir yapının kullanıldığı belirtiliyor. Yani İslam’ı kendi içine hapsedip etkisizleştirmek için bu türden örgütler kullanılıyor anlaşılan. Böylece batılı ülkeler hem silah satıyorlar hem de Müslümanların elindeki doğal kaynakları ve mali olanakları yağmalıyorlar. Tabii Müslümanların ekonomik ve mali gücü göreli olarak zayıflıyor. İşte Müslümanlar arasındaki bu çatışma durdurulmadığı takdirde işimiz zor.

 

Mehmet Akif Ersoysanki 101 yıl öncesinden bugünleri görmüş Allah’a şöyle sesleniyor;

 

Nur istiyoruz... Sen bize yangın veriyorsun!

Yandık diyoruz... Boğmaya kan gönderiyorsun!

 

Cani geziyor dipdiri... Can vermede masum!

Suç başkasının da niçin başkası mahkûm?

 

Dul kaldı kadınlar, babasız kaldı çocuklar,

Bir gözyaşında bin ailenin matemi çağlar!

 

İslam’ı elinden tutacak, kaldıracak yok...

Boş yere feryat ediyor: Acize hak yok!

 

 

***

 

Sencer Divitçioğlu

 

Türkiye’de ilk bilgi üreten iktisatçılar Sencer Divitçioğlu ve İdris Küçükömer olarak bilinir. Prof. Dr. Divitçioğlu, Marx’ın Asya Tipi Üretim Tarzı tezini yani devletin kutsal sayıldığı doğu toplumlarında toprağın özel mülkiyetinin olmaması ve arazinin miras yoluyla devredilememesi görüşünü, Osmanlı’da sermaye birikimini engelleyen bir ilişki olarak şekillendirmişti. Bu çalışması nedeniyle, onu, benzeri fikirleri savunan lise mezunu olmayan Kemal Tahir’in peşinden giden profesör olarak eleştirenler oldu. Ama yazdığı mikro iktisat ders kitabı diğerlerinden farklı özgün bir çalışmaydı. Dönemin iktisat öğrencileri hep bu kitabı okudular. Divitçioğlu önceki gün hayatını kaybetti. Ve iktisatta bir dönem kapandı. Mekânı aydınlık olsun.

 

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    29.11.2012 10:50

    Herşeyi güzel yazmışsınız da, beğenmediğiniz, "saçma bulduğunuz haberleri veren kanalın elektriğini kesme" düşünceniz şaka içerse de bu şaka "Ruh ve Sivil Hastalıkları" uzmanı bir demokrata yakışmaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums