İsrail’e çelik kubbe için acil 225 milyon dolar verildi

  • 4.08.2014 00:00

Önceki gün Amerikan Temsilciler Meclisi ve Senato’su acil harcama kaleminden İsrail’e 225 milyon dolar verilmesini onayladı. Yardım kararı, Temsilciler Meclisi’nde 395 “evet”e karşı sekiz “hayır” oyuyla geçti. Ve Başkan Obama beş haftalık tatiline çıkmadan hemen önce alelacele bu kararı onaylayıp yürürlüğe girmesini sağladı.

 

Peki, bu para niye acilen veriliyor İsrail’e?

 

Şundan acilen veriliyor, İsrail’in üstüne füzelerden korunmak için çelikten bir kubbe kuruluyor. Bu kubbeyi Rafael Advanced Defense System Ltd. tasarladı. Buna göre atılan füzeler kubbe tarafından etkisiz hâle getiriliyor. Bu sistemin maliyetinin yarısını ABD ödüyor. İşte bu nedenle bu yıl İsrail’e 235,3 milyon dolar, 2015’te 351 milyon dolar ödenecek.

 

Gelelim çelik kubbe parasının acilen verilmesinin ne anlama geldiğine...

 

Bu paranın acilen verilmesiyle ABD sadece bir ticari ortak olmadıklarını İsrail ile iyi bir arkadaş olduklarını da belirtiyor.

 

Peki, niye anlattık bütün bunları?

 

Şundan anlattık; Başkan Obama’nın Gazze’ye atılan füzelerle öldürülen çocuklar için İsrail’e kızdığı ve Başbakan Netanyahu’yu azarladığı ileri sürüldü. Demek ki bu söylenti doğru değil. Azarlama falan yok ortada. Niye yok? Çünkü İsrail ve ABD ortak silah üretimi yapıp satan iki ülke olarak biliniyorlar. Çünkü ABD’nin silah satışları için her defasında Temsilciler Meclisi ve Senato’nun onayını alması gerekiyor. İşte bu nedenle kolay silah satışı yapabilmek için ABD, İsrail’i kullanıyor. Ve ABD silah üretiminin bir kısmını İsrail’de yapıyor. Hatta Türkiye de işte bu İsrail’de üretilen silahlardan alıyor.

 

Peki, çelik kubbe aslında nereye kurulmalı?

 

Aslında çelik kubbe çocukları İsrail füzelerinden korumak için Gazze’nin üzerine kurulmalı. Ama Amerikan çıkarları İsrail’den silah satışında olunca iş değişiyor. Güya insan haklarını savunanlar birdenbire paranın yanında yer alıyorlar. İşte böyle.

 

Not:Müslüman Kardeşler’e çalışanlardan paralel Engin Ardıç bundan tam on iki yıl önce Cem Uzan’ın Star gazetesinde 3 Kasım 2002 genel seçimini kazanan AKP ve onun kadroları hakkında bakın neler yazmış.

 

8 Kasım 2002 tarihli Star gazetesinde “Sessiz ve derinden gidecekler” başlıklı yazısında “İşte Washington’da oturan bazı eşekoğlu eşşek stratejistlerin bize biçtikleri light İslam donu budur” diyor.

 

Ardından 9 Kasım 2002 tarihli Star gazetesinde “Peki Kemalistler ne yapacaklar?” başlıklı yazısında “O da belli oldu. Kısmi bir homurdanma olacak, bir kısmı ağlaşacak bir kısmı da kazmalık etmeye devam. Bir kısmı, küfür ederek... Örneğin ‘İ.Melih’ten sonra ‘Orço Abdullah’, ‘Pezo Vecdi’, ‘Hibino Recep’, ‘Beşlik Bülent’, ‘Tekerlek Abdüllatif’ gibi veciz incelikler bularak... Bir kısmı müsamere düzenleyerek tabii... Peki, basının yalakalığa hız verdiği, sermayenin domaldığı, aydınların dut yemiş bülbüle döndükleri, kazmaların çıldırdıkları bu dönemde, satılmışların satılmışlıklarının, şerefsizlerin şerefsizliklerinin altının iyice çizildiği böyle bir kavşakta, sen hangi noktadasın Ardıç Efendi? Senin ‘amelin’ ne olacaktır? AKP iktidarına muhalifim. Şerefle” diyerek bugünlere tam on iki yıl öncesinden güzel bir örnek olabiliyor Engin Ardıç.

 

Bu defa 13 Kasım 2002 tarihli Star gazetesinde “Yoksa hiçbir şey değişmeyecek mi?” başlıklı yazısında yine Engin Ardıç “Hırka-i Şerif ziyarete açıldı ya peygamber efendimizin hırkasını görünce ağlaya zırlaya kendinden geçen saf vatandaş, Tayyip’in onun karnını doyuracağını sanıyor...” diyerek aklınca dalgasını geçiyor.

 

Ve yine aynı Engin Ardıç bu defa 25 aralık 2002 tarihli Star gazetesinde “Ya ne olacaktı ki?” başlıklı yazısında “Politikacı olacaklarına kebapçı, minibüs muavini, çakmaklara gaz doldurmacı, alüminyum doğramacı ya da soğuk demirci de olabilirlerdi. Çapları ufukları türbanı serbest bırakmak gibi tali meselelerden öteye pek geçebilecek gibi değil. Ne Avrupa Birliği’ne falan girileceği var, ne de İslam dünyasına örneklik ve önderlik etmek gibi iri ve boyumuzdan büyük beklentilere yer...” diyor.

 

Sakın kütüphaneye gidip gazete arşivlerinin sayfalarını yırtma Engin, yazıların fotoğrafını aldım.

 

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums