Kılıçdaroğlu'ndan 'siyasi cinayetler' sorusuna yanıt

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, CHP Genel Merkezi'nde yaptıkları görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, ‘siyasi cinayetler’ iddialarına dair soruyu yanıtladı. Karamollaoğlu ise 'ittifak sorusuna yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'siyasi cinayetler' sorusuna yanıt
12.10.2021 - 06:32
Kaynak: Haber Merkezi
4368

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Genel Merkezi'nde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Karamollaoğlu ve Kılıçdaroğlu görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

"Güzel bir toplantı gerçekleştirdik" diyen Kılıçdaroğlu, görüşme için teşekkürlerini sundu. Karamollaoğlu da görüşmeleri devam ettireceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlamaya geçti.

‘SİYASİ CİNAYETLER’

‘Siyasi cinayetler’ açıklamalarına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un ‘Yalan’ demesi üzerine konuya değinen CHP Lideri, şöyle konuştu:

"Daha neler olacak neler, bunlar iyi günleriniz" Bu sözler kime ait? Ne anlama geliyor bu? Herhalde sevgi, kucaklama anlamına gelmiyor.

Başka bir cümle daha; “Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için iyi olacağını hatırlatmak istiyoruz.”

Ülkeyi yönetmek onların tekelinde mi? Ülkeyi yönetme amacından vazgeçin, sizin lehinize olur diyor?

Ne yaparlarsa yapsınlar ülkenin huzurunu bozacak hiçbir tavrımız olmayacak. Halkımızı sükunete davet ediyoruz.

SURİYE

Teröre ve terör örgütlerine hep birlikte karşı çıkmak zorundayız. Sorun nereden kaynaklanıyor? Biz Suriye'ye neden girdik? Soçi'de Sayın Erdoğan ne konuştu? Meclis'in, bakanların bilgisi yok. Siz bana soru soruyorsunuz. Bu sorunun muhattabı aslında Erdoğan değil mi? Suriye'de iki askerimiz yakılırken yakılma talimatını veren IŞİD militanı tutuklanmışken kim serbest bıraktı? Serbest bırakılması için kim araya girdi? Çok soru var; Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savuruluyor.

(Harp Okulu mülakatlarını SADAT'ın düzenlediği iddiası) Doğru bilginin Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelmesini bekliyoruz.

(Erdoğan'ın 3600 ek gösterge açıklaması) Erdoğan'a 3600 ek göstergeyi yaptıracağım. Bunu 2018'den beri söylüyorum.

(Suriyeli göçmenler hakkında) Suriyeli kardeşlerimizi güvenli bir şekilde ülkelerine göndereceğiz. Burada asgari ücretin yarısına çalışacaklarına kendi ülkelerinde çalışacaklar. Bunu kendilerine anlattığımda da mutlu oldu.

(ABD Başkanı'nın 'Türkiye IŞİD ile mücadeleye zarar veriyor' açıklaması) Suriye'de iki egemen güç için Türkiye kullanıldı.

(Erdoğan'ın 'Avrupa'da kuyruklar var' açıklaması) Buna biraz gülelim... Söyleyeceğim tek şey; Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

KARAMOLLAOĞLU: İTTİFAKLAR SEÇİM MAHALLİNE GİRDİKTEN SONRA KONUŞULMALI

Karamollaoğlu, basının sorularını yanıtlıyor:

(Saadet Partisi, Millet İttifakı'ndan ayrılacak mı?) İttifaklar ancak seçim mahalline girildikten sonra konuşulmalı. Bu genel bir kanaat. 'Biz bir yerden ayrılıyoruz' gibi bir netice çıkarılmamalı. Bugünkü Cumhurbaşkanlığı sistemi otoriter bir yapıya dönüştü. Ve böyle olacağını bildiğimiz için geçen seçim Cumhur İttifakı içinde bulunamayız dedik. Parlamenter sistem çalışmalarında partiler arasında görüşmelerin olması normaldir. Bir sistem değişecekse bu sistemin nasıl değişeceği konusunda siyasi partilerin çalışma yapması doğaldır.

(ABD Başkanı'nın 'Türkiye IŞİD ile mücadeleye zarar veriyor' açıklaması) Suriye tek başına bir problem olarak görülmemeli. Irak'ta bunun içindedir. ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'ni gerçekleştirmek için burada huzurun bozulmasını istiyor. Bütün terör örgütlerinin eninde sonunda ABD ile ilişkisi vardır.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums