Dersim’de 140 hektar ormanlık alan yandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Zamanında müdahale edilmedi, eğer kamuoyu baskısı olmasaydı yangın hala devam ederdi” dedi.

Dersim’de 140 hektar ormanlık alan yandı
30.08.2021 - 07:57
Kaynak: Haber Merkezi
3758

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla milletvekillerinden oluşan bir heyetle Dersim’e giden Veli Ağbaba, “Sosyal medya ve kamuoyundaki tepkiler sayesinde yangına müdahale edildiğini” söyledi.

Milletvekili Ağbaba gözlemlerini şöyle aktardı:

“Yangın 18 Ağustos’ta başladı. Hozat Belediye başkan olmak üzere arkadaşlarımız başından beri yangını takip ediyorlar. Bir askeri operasyon neticesinde yangının çıktığı iddia ediliyor. Sivil insanlar yangına müdahale etmek istiyor, maalesef izin verilmiyor. Bu bölgedeki sivil insanların da yangın söndürme ile ilgili tecrübeleri var.  Müdahale edilmediği için yangın büyüyerek devam ediyor. Belki bugün helikopter ve uçakla yapılan müdahale birkaç gün önce yapılsaydı bugün yangın kontrol atına olunmuş olurdu ve 140 hektar alan da yanmamış olurdu. Büyük bir alanın yandığını ve tahrip olduğunu görüyoruz.”

AKP İl Başkanı’nın “yaygara” söylemleriyle bölgesine düşmanlık yaptığını ifade eden Ağbaba, “Maalesef her olayda şeffaf yönetilmediği için insanların içinde çeşitli kuşkular ve çeşitli soru işaretleri var. Bunun sebebi de bu yangını yönetenlerin şeffaf bir şekilde insanlara bilgi vermemesi. Aslında valinin, vekillerin gitmesini istemesi lazım ki gerçekler kamuoyuyla paylaşılsın. Ama oraya kimsenin girmesine izin verilmiyor. Eğer Türkiye’deki çok çeşitli kesimden insanlar sosyal medyadan tepkilerini dile getirmeseydi bugün bu müdahale yapılmıyor olabilirdi” diye konuştu.

OGM: TANZİ DERESİ BÖLGESİNDEKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Dersim'de Hozat ilçesi Tanzi Deresi bölgesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.

OGM sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Dersim'in Hozat ilçesi Tanzi Deresi bölgesindeki yangının kontrol altına alındığını duyurdu.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums