KEMAL ARABACI

  • 17.10.2021 13:52

Tarihsel TKP’nin yılmaz ve muazzam inanmış savaşçılarından bir kişi daha aramızdan ayrıldı.

O, TKP’nin yılmaz bir sıra neferi idi.

Bandırma’da kurulu bulunan BAGFAŞ iş yerinde işçi sınıfının sınıf mücadelesinde hep ön saflarda savaştı. Sendikal mücadelenin olmazsa olmazlarındandı. İş yeri temsilciliklerinde ve baş temsilciliklerinde hep yer aldı. 1978 yılından sonra hem sendikal mücadelede hem de TKP saflarında yorgunluk bilmez mücadelelere imza attı.

Kemal Türkler  suikastında işçilerin direniş örgütlenmesinde hep ön saflarda idi. O gün fabrikada işçiler bir destan yazdılar. Fabrikanın tüm kapıları kaynak yapılarak kapattılar, üretin durduruldu, önemli yerlere nöbetçi işçiler yerleştirildi olası bir patron sabotajına karşın. Kemal Arabacı hep ön saflarda idi. Daha sonra Bandırma’ya 10 km uzaklıktaki Bagfaş tan şehire yürüyüşün yine en önünde idi.

 TKP iş yeri komitesinde verimli çalışmaları ve örnek çalışmalar övgüye değer bir arkadaşımız yoldaşımız olarak anılarımızda yaşayacak.

  Bilindiği üzere 1981 TKP Gölcük davasında yargılandı. Hatırlanacağı gibi içerdeki davranışları da en küçük bir yalpalama ve kararsızlık göstermeden devam etti. TKP ismine aşıktı.

  Kemal tahliye olduktan sonrada TKP ye bağlılığını sürdürdü, ta ki TBKP kurulup faaliyete geçene kadar.

Kemal ilkokul mezunu idi. İlkokulu köyünde okumuş, daha sonra kendini işçi olarak bulmuş birisi. TKP-TİP birleşmesi sonrası ismi TBKP olunca Kemal eski yoldaşları ile arasına bir mesafe koymaya başladı. Yeni SİP TKP sine gitti. Daha sonra oradan da ayrıldığını gördük.

Sevgili Kemal, bil ki bu dünyada boşuna yaşamadın, bil ki ufak tefek olumsuzlukların yanında iyi anılar bıraktın. Hatıran önünde saygı ile eğiliyorum.

Nurlar içinde uyu yoldaş KEMAL…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums