CHP neden geride kaldı yine?

  • 27.11.2018 00:00

 Meşhur bir deyim vardır hani; “Erken kalkan yol alır” denilir.

Niye bilmiyorum…

Genetik kodlarında olan bir problemden filan mı kaynaklı ama CHP bir kez daha bu deyimi yerle bir etti.

Yine geç kaldı.

Yine yarışa en büyük rakibi AK Parti’nin gerisinde başladı.

Güya Kasım ayının ortalarında filan 31 Mart’ta aday olacak tüm isimleri belirlemiş ve kamuoyuyla paylaşmış olacaklardı.

Ha… Balıkesir ili ve bazı ilçe belediyelerinde bunu yaptılar ama asıl yapılması gereken yerlerde yani başta İstanbul olmak üzere kritik büyükşehirler ve ilçelerde hâlâ kimleri aday göstereceklerini belirleyemediler.

Bazılarına göre bu bir strateji imiş.

Efendim, kendi adaylarını AK Parti’nin adaylarına bakarak belirleme niyetinden dolayı ağırdan alıyormuş CHP.

İtiraz etmiyorum. Olabilir, siyaseten böyle bir strateji de güdülebilir ama CHP’nin ağırdan almasının nedeni bu strateji falan değil.

Gerçek şu ki: Birbirleri ile didişmekten, birbirlerini yiyip bitirmekten maalesef fırsat bulamıyorlar hızlı ve doğru karar almakta ve bu nedenle hep geç kalıyorlar.

Hadi İstanbul, Ankara için belirlenecek adaylarda AK Parti’nin göstereceği isimleri ya da ittifak görüşmelerinin sonucunu bekliyorlar.

Ee tamam da çok çok affederseniz “odun” koysanız alınmama ihtimali olmayan İzmir'de ne bekleniyor?

Ya da İzmir gibi garantili olan İstanbul’un Beşiktaş veya Kadıköy ilçelerinde…

Buralarda kimlerin aday olacağına neden hâlâ karar verilemiyor?


***

Seçmen kesinlikle adaya göre oy verecek!

Dikkate alırlar ya da almazlar bilemem ama tüm siyasi parti liderlerinin mutlaka kavraması gereken şey şu: “Her yerel seçimde olduğu gibi bu seçimde de seçmen kesinlikle adaya göre oy verecek!”

O nedenle çok ama çok sürpriz sonuçlarla karşılaşabiliriz 31 Mart’ta.

Mesela şimdiden ben İstanbul adaylığı kesinleşen TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın böyle bir sürpriz yapacağına inanıyorum.

Benim zaviyemde zaten çok özel bir siyasetçi, devlet adamıdır Binali Bey ayrı konu ama birkaç gündür özellikle kendi çevremde yaptığım yoklamalarda da fark ettim ki, şahsına münhasır bir siyasetçi olduğu biliniyor ve bu yüzden de hemen her kesimden farklı bir sempati var kendisine…

Mesela İstanbul için bu dediğimi, memleketim Malatya için de çok rahat telaffuz edebilirim.

Aday olarak adı kamuoyuna deklare edilen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’la Film Festivali nedeniyle gittiğimde belediyesine daveti üzerine tanışmıştım.

Çok açık söylüyorum, Gürkan’ın adaylığından bir Malatyalı olarak şahsen çok memnun oldum.

5 senedir başkanlığını yaptığı Battalgazi ilçesinde yaptığı harika işlere, müthiş hizmetlerine rağmen bir lira borcu olmayan örnek bir belediye Battalgazi ayrı konu.

Benim bu ismin adaylığından esasen memnun olmamın nedeni siyasetteki anlayışı!

Malatya’nın kodlarını iyi çözmüş, Alevi’sini, Sünni’sini, Kürd’ünü veya Türk'ünü aynı adil ruh ve anlayışla kucaklayan demokrat bir hizmet adamı Selahattin Gürkan.

Eskiden bir Yaşar Çerçi vardı. Malatyalılar için efsane değerdedir Çerçi. Çünkü MHP’li olmasına rağmen memlekete ayrım yapmadan, kimseyi ötelemeden o kadar eşit ve güzel hizmetler vermişti ki; tüm Malatyalılar için ayrı bir yeri vardı hep.

Alevilerin çoğunun gönlüne taht kurmuştu.

Ben Selahattin Gürkan’ın da aynı özel duruma sahip olduğunu düşünüyorum ve kazanması halinde de Malatya’ya büyük değer katacağını düşünüyorum…

Aday olması halinde Mansur Yavaş için de aynı şeyi söylemek mümkün. O da bence farklı siyasi görüşlere sahip herkesin beğenisini, takdirini alan bir isim.

Mesela Yavaş eğer CHP’nin ya da İYİ Parti’nin adayı olur ise AK Parti’nin adayı Özhaseki’yi zorlar.

Diyeceğim şu ki özetle: Bu seçimin sonucunu (Güneydoğu'daki iller hariç… Çünkü orada yerel de olsa siyaseten HDP’ye bağlılık ön planda olduğu için farklı) kesinlikle partiler değil, partilerin göstereceği adayların kim olduğu belirleyecek.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums