1 Kasım'da oyum HDP'ye, çünkü...

  • 27.10.2015 00:00

 İktidarı paylaşmak istemeyen AKP yeniden seçim kararı alırken, hedefine HDP’yi koymuş durumda. HDP’ye “terörist” suçlaması yaparken, halkı buna ikna etmek için de ülkeyi kan gölüne dönüştürmekten çekinmedi. Ankara’da yüzden fazla insanın yok edildiği katliam sonrası ortaya çıkan belgeler, AKP'nin sorumluluğunu da açıkça gözler önüne sermiş durumda.

Bu koşullar altında 1 Kasım’da tekrar seçim için sandık başına gideceğiz. AKP tüm umudunu HDP’yi baraj altına itmeye bağlamışken, CHP’de 7 Haziran’da HDP’ye gittiği söylenen “emanet” oyları geri çağırıyor.

Ben, 7 Haziran’da olduğu gibi, 1 Kasım’da da oyumu HDP’ye vereceğim.

Oyum HDP’ye, çünkü; tüm kesimlerin silahları susturması, bu kirli savaşın sona erdirilmesi, Kürt sorununun demokratik çözümü için HDP’nin daha güçlü olarak mecliste yer alması gerekiyor.

Oyum HDP’ye, çünkü; tekçiliğe karşı çoğulculuğu, diktatörlüğe karşı eşitlik, özgürlük ve adaleti, köleliğe karşı eşit ve ortak yaşamı savunuyor. Kadının iradesini temel alarak, eşitliği ve kadın dayanışmasını yaşamın her alanına yayıyor.

Oyum HDP’ye, çünkü; tek adam diktatörlüğüne karşı özyönetimi, yerinden yönetimi savunuyor. Bursa’da ve diğer yerleşim yerlerinde ne yapılacağına orada yaşayanların karar vermesi ise ancak yerinden yönetim ile gerçekleşir.

Oyum HDP’ye, çünkü; Türkiye hala darbe Anayasası ile yönetiliyor. Eşit yurttaşlık temelinde, demokratik, özgürlükçü, çoğulcu yeni bir Anayasa için HDP’nin güçlü biçimde mecliste yer alması gerekiyor.

Oyum HDP’ye, çünkü; HDP toplumla beraber eşitlikçi, paylaşımcı, cinsiyet eşitlikçi, ekolojik bir “Güvenceli Yaşam Ekonomisi” inşa etmeyi öneriyor. Önceliği sağlıklı büyüme ve eşit paylaşıma veren Güvenceli Yaşam Ekonomisi, üretenlerin ekonomik ilişkiler üzerindeki denetimini arttırmayı hedefliyor.

Oyum HDP’ye, çünkü; HDP, kapitalizmin doğayı, kültürel ve doğal varlıkları ve yaşamı metalaştırarak sömürmesine karşı ekosistemi korumayı amaçlıyor. Yaşamı ve yaşam alanlarını korumak için verilen mücadeleleri, emek ve sınıf mücadelesinden ayrı düşünmüyor. Nükleer santral, termik santral, HES’ler konusunda en net tavrı HDP ortaya koyuyor.

Oyum HDP’ye, çünkü; HDP insana yaraşır güvenceli iş ve güvenli geleceği her emekçinin vazgeçilmez hakkı olarak görüyor. Taşeronluğun kaldırılması, sendikal güvence, iş kazalarının, çocuk işçiliğin, işsizliğin önlenmesi, asgari ücretin yükseltilmesi temel hedefleri arasında yer alıyor.

Oyum HDP’ye, çünkü; sosyal yardım yerine sosyal hakkı, parasız, laik, demokratik ve ana dil temelinde eğitimi, herkese eşit sağlık hizmeti verilmesini, engellilere, emeklilere insanca yaşam koşullarını savunuyor.

Oyum HDP’ye, çünkü; gençlere yaşamın her alanında eşit söz ve karar hakkını, çocukların da hakları olduğunu, LGBTİ’lerin eşit, özgür ve onurlu yaşam hakkını savunuyor.

Oyum HDP’ye, çünkü; önce devlet değil, önce insan diyor.

Oyum HDP’ye, çünkü; Suruç ve Ankara’da katledilen canlarımızın hesabı, ancak HDP’nin Meclis'te olmasıyla sorulabilir. HDP’ye oy vermek bu katliamı yapanlara ve destek olanlara en güçlü yanıt olacaktır.

HDP’ye oy vermek için çok neden var. Bunlardan ikisi bugün için hepsinden daha önemli görünüyor. HDP, bu ülkede farklılıkların bir arada, eşit olarak, barış içinde yaşamasının, yani ülkenin bütünlüğünün teminatıdır. İkinci olarak, bu seçimde tek adam diktatörlüğünü önlemenin, daha demokratik ve özgürlükçü bir Türkiye’nin yolu HDP’nin güçlü biçimde mecliste yer almasından geçiyor.

Ha, unutmadan bir de Selahattin Demirtaş var. Sadece o bile HDP’ye oy vermek için yeterli.

O halde; İnadına Barış, İnadına Eşitlik, İnadına Özgürlük, İnadına Beraber, İnadına Doğa, İnadına Emekten Yana, İnadına Adalet, İnadına HDP.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums