11 yıl sonra “Yetmez ama evet” üzerine!

  • 12.10.2021 05:20
  • (1)

Dünyanın başka bir ülkesinde de böyle olaylar yaşanır mı, gerçekten bilmiyorum. 11 yıl sonra bir referandum sonuçlarını böylesi değerlendirmelere tabi tutulması –hem de “solcular” tarafından- inanılır gibi değil. O referandum bir anayasa değişikliği üzerine yapılmıştı. Ve değiştirilmesi için oylama yapılan anayasa 1980 darbecilerinin anayasasıydı. O değişikliklerin neler olduğuna girmeyeceğim. Son dönemde birçok aydın, akademisyen, politikacı -Baskın Oran, Sezai Temelli ve daha birçoğu- yeterince açıklamalarda bulundu. İlgi duyanların okuyabileceği kaynak çok yani. İlk kez darbeci generallerin yaptığı anayasa, halk oylamasına sunulmuştu. CHP, MHP ve birçok sosyalist, değişime HAYIR dedi. Birçok sosyalist BOYKOT ÇAĞIRISI yaptı. Benim de içinde olduğum sosyalistler, milyonlarca devrimci demokrat, “bu anayasa değişikliği önemli, ama Kürtlerin kimlik sorunun karşılamaktan uzak. Kürt coğrafyasında BOYKOT, DİĞER BÖLGELERDE –ÖNERİLEN DEĞİŞİMİN YETERSİZ OLMASI NEDENİYLE- “YETMEZ AMA EVET DEMELİYİZ” tutumunu takındı. Ben bu tutumu sonuna kadar, HALEN doğru bulanlardan biriyim. Benim gibi düşünenlerin –küçük bir azınlık dışında- sosyal şovenizme, ulusalcılığa, Kürt Düşmanlığına kaymadığını gözlemliyorum. Şaka değil, MİLYONLARCA İNSAN böyle davrandı. Yine vurguluyorum, bu insanların büyük bir çoğunluğu, barışın, Kürt halkının eşit haklarının yanında duruyor.

Şimdi “UÇ BİR ÖRNEK VERECEĞİM” Diyelim ki, ben ve benim gibi insanlar bir oylamada “YANLIŞ OY KULLANDI” Olur ya, “milyonlar yanıldı”, ama bunların tamamına yakın demesem de, çok büyük bir çoğunluğu halen demokrasi saflarında durmaya çabalıyor. Peki, “SİZ ÇOK KESKİN SOLCULAR” BİZLERİ NEREYE İTMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ? SİZ GERÇEKTEN SAMİMİ DEVRİMCİLER MİSİNİZ? YOKSA HASTA MISINIZ?

 Biz hep beraber yeni bir Dünya mı kuracağız, yoksa 1926-28’li yıllardaki Almanya Komünist Partisi (KPD) ve Stalinizmin “BAŞ DÜŞMAN SOSYAL DEMOKRATLARDIR” DİYEN VE KORKUNÇ BİR YIKIMLA SONUÇLANAN “BAYATLAMIŞ” TEORİSİNE GERİ Mİ DÖNECEĞİZ?

Tüm devrimci yoldaşlarımdan dileğimdir, çirkin sekterliğe girmeyin…

“YETMEZ AMA EVET” ÜZERİNE YENİ POLEMİKLER YAPMAK, İFLAH OLMAZ BİR SEKTERLİK, FARKINDA OLMASANIZ BİLE Y I K I C I L I K T I R…

Umarım bu yazım bir işe yarar…

Bir daha bu konuda yeni bir yazı okumamak dileğimle…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Celal akçay
    Celal akçay
    16.10.2021 21:39

    Harika olmus

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums