Karanlığa boğulmak istenen Türkiye

  • 4.02.2015 00:00

 Rejimin geleceğini belirleme açısından hayati önem taşıyan bir genel seçime doğru gidiyoruz. Siyasi manzara şu: Gizlilik içinde, esrar perdesi ardından yönetilmek, karanlığa boğulmak istenen bir Türkiye ile karşı karşıyayız.

Ülkeyi karanlığa boğmak için atılan ilk büyük adım, 17 / 25 Aralık, Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının “Yolsuzluk yok; darbe var...” safsatasıyla örtbas edilmesi oldu. Kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırıldı; başta yargı ve emniyet olmak üzere devlet cihazının iktidara biat etmesi sağlandı. Hukuk devletine temelden aykırı Sulh Ceza Hakimlikleri kuruldu. Haksız suçlamalar, uydurma delillerle cadı avı başlatıldı; binlerce kişi gözaltına alındı, yüzlercesi tutuklandı.

Ülkeyi karanlığa boğma amacıyla büyük bir saldırı da, demokrasilerde yöneticilerin hukuka ve ahlaka uygun davranıp davranmadıklarını denetlemekle görevli, “4. Kuvvet” medyaya yöneldi. AKP iktidarı, kendisine göbekten bağlı işadamlarının “havuz medyası” aracılığıyla medyanın büyük bir bölümünü kontrolü altına aldı. TRT ve Anadolu Ajansı, hükümetin borazanı haline getirildi. “Akreditasyon” uygulamalarıyla eleştirel medyanın gelişmeleri izlemesi engellenir oldu.

14 Aralık 2014’te düzenlenen operasyonlarla Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca uyduruk iddialarla gözaltına alındı. Dumanlı yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı, ama Karaca o tarihten beri tutuklu. Türkiye’de anayasa hukukunun duayeni ve Avrupa Konseyi ile AB’nin anayasa konularında danışma organı olan Venedik Komisyonu’nun üyesi Prof. Dr. Ergun Özbudun, Anayasa Mahkemesi’ne verdiği mütalaada “hayal gücünü zorlayan iddialar” ile tutuklanan Karaca’ya yönelik hak ihlalinin bir an önce ortadan kaldırılmasını istedi. (Bkz. Zaman, 27.05.2015.) Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, soruşturmacı gazetecilik görevini yerine getirip, Balyoz darbe girişimiyle ilgili bilgileri haberleştirmek suretiyle “devletin gizli bilgilerini açıklamak” iddiasıyla 2 Mart’tan bu yana tutuklu.

Son olarak saldırı Cumhuriyet Gazetesi’ne yöneldi. Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan, soruşturmacı gazetecilik görevini yerine getirerek 19 Ocak 2014’te ihbar üzerine durdurulan TIR’lardaki silah ve mühimmatların görüntülerini yayınladığı için Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ı alenen tehdit etti, sonra da “gizli kalması gereken bilgileri açıklama, örgüt kurma, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, siyasal ve askerî casusluk”tan ömür boyu hapisle cezalandırılması talebiyle savcılığa başvurdu. MİT TIR’larıyla ilgili cevaplandırılması gereken sorular ise ortada duruyor. (Bkz. Can Dündar, “Tehdidi bırak, bu 20 soruya yanıt ver” Cumhuriyet, 01.06.2015.)

Geçtiğimiz günlerde, daha önceki birçok duyurusu gerçek çıkan Twitter fenomeni Fuat Avni, medyaya karşı büyük bir operasyon hazırlandığını; aralarında Ekrem Dumanlı, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan dahil önde gelen gazetecilerin ve 17/25 Aralık  savcılarının bulunduğu 200 dolayında kişinin tutuklanacağını; Samanyolu Yayın Grubu ile Zaman ve Taraf gazetelerinin tüzel kişiliklerinin de hedef alınacağını yazdı. Artık kimse bu iddiaları inanılmaz bulmuyor. Yine geçtiğimiz günlerde hükümetin Doğan Medya Grubu sahibi Aydın Doğan ve başka bazı işadamları hakkında “28 Şubat soruşturması” yürüttüğü ortaya çıktı.

Başında Erdoğan’ın bulunduğu AKP iktidarının ülkeyi karanlığa boğma çabası her alanda devam ediyor. Hükümetin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili raporunu, “devlet güvenliğini” gerekçe göstererek, mahkemeye göndermediği ortaya çıktı. (Tolga Tanış, “İşte sır rapor” Hürriyet, 01.06.2015) Bu haber, ülkenin başına birçok belalar açabilecek olan nükleer enerji programının da nasıl bir sır perdesi arkasında yürütülmek istediğini gösteriyor.

Bakalım hilesiz bir seçim olacak; halkımız hükümetin ülkeyi boğmak istediği karanlığı yırtacak mı?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • ahe
    ahe
    8.03.2014 09:08

    Çıkmaz, zihinlerde var. Çaresizlikten mi yoksa altında başka şeyler mi aramalı, mesela üllenmk, fayda görmek, heybeyi doldurmak gibi. Oniki yıl her dönem yeni bir başlangıç dediniz, nalkon konuşması, demokrasi vs. dediniz. Siz Yarattınız tek başlı diktatörü. Tutmuş yeni bir başlangıç diyorsunuz. Bu millete hiç mi saygınız yok. %50 oy verdi diye olanları yoku sayalım. Erkler yargı dışı mı kalsın? Yöneten sınıfı mı oluşturalım? Adalet adalet deyip adalet sadece garibanlara, kürtlere, türklere, solculara mı işlesin. Ne yaptılar size bunlar.. İnsan vicdanıyla insandır. Vicdan yoksa hayvanlardan farkı ne olaki...

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums