İnsanlık herhalde öldü

  • 19.07.2014 00:00

 Son zamanlarda bölgemizde yaşananlara baktıkça düşünüyorum: İnsanlık herhalde ölmüş olmalı… Burada insanlıktan kastım, insanların türdeşleriyle, yani diğer insanlarla dayanışma içinde olmasını emreden ahlaki değerler. Kimin yaptığı belli değil ama Ukrayna’nın 10 bin metre yükseğinde, 298 kişiyle Amsterdam’dan Kuala Lumpur’a giden Malezya uçağına füze göndermek hangi insanlığa sığar?,

Tarihte en ağır zulümlerin mağduru olan Yahudi milletinin, daha doğrusu Yahudi milliyetçilerinin kurduğu şu İsrail devletinin, Filistinlilere reva gördükleri hangi insanlığa sığar? Dünün mazlum ve mağdurlarının, nasıl bugünün zalim ve mağrurları haline dönüşebileceğinin İsrail’den daha öğretici bir örneği var mıdır? Siyonistler, burası bize Tanrı’nın vaat ettiği topraklar, deyip Filistinlileri yurtlarından sürdüler. Bugün toplam 10 milyona yakın Filistinlinin yarısı ya mülteci kamplarında yaşıyor ya da uzak Şili’ye varıncaya kadar dünyanın dört bir ülkesine göçtü; diğer yaklaşık yarısı da Batı Şeria ve Gazze’de işgal ve boyunduruk altında tutuluyor. Filistinliler, 1993 Oslo Anlaşması’yla yurtlarının % 22’sinde bağımsızlık karşılığında İsrail’i tanımayı kabul etti. 2002’de bütün Arap ülkeleri bağımsız Filistin’i tanıması karşılığında İsrail’i tanıyacaklarını ilan etti. Ama bugüne kadar yaptığı hiçbir anlaşmaya sadık kalmayan İsrail, Filistinlileri işgal ve boyunduruk altında tutmakta ısrarlı.

Geçen gün yazdıklarımı aynen tekrarlıyorum: Filistinlilerin ve tüm Arapların kabul ettiği, 1967 sınırlarıyla İsrail devletinin tanınmış ve güvenli sınırlar içinde var olma hakkı vardır ve İran dahil uluslararası toplum buna saygı göstermelidir. Ne var ki İsrail’in Filistinlilere karşı sürdürdüğü haksızlık ve vicdansızlık, hiçbir şekilde kabul edilemez. İsrail’in güvenliğini asıl tehdit eden, sürdürülen işgal ve boyunduruktur, zira işgal ve boyunduruk altında tutulan hiçbir halk bunu kabul etmez; ne pahasına olursa olsun, ne yolla olursa olsun buna direnecektir.

Gazze’ye bir kez daha saldıran İsrail, belli ki her şeyden önce Filistin Kurtuluş Örgütü ile Hamas’ın birlik hükümeti kurmalarının hıncını çıkarmak istiyor; “Dahiya doktrini” olarak anılan, halkı bezdirme amacıyla sivilleri hedef alma stratejisini uygulamaya devam ediyor; belki de bunu bilhassa Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayında yapıyor.

Peki, Suriye’de yaşananlar insanlığa sığar mı? Beşar Esad diktatörlüğü halkına karşı savaş açarak bugüne kadar en az 170 bin yurttaşının ölümüne yol açtı; nüfusun onda birini, yani en az 2,5 milyon yurttaşını komşu ülkelere sığınmak zorunda bıraktı. Dünya, yani insanlık, Filistin ve Suriye’de yaşananlar karşısında ne yapıyor? Çıplak gerçek şu ki Batı, tarih boyunca ve özellikle 2. Dünya Savaşı’nda Yahudilere karşı işlediği suçların kefaretini Filistinlilerin ödemesine göz yumuyor. Önce Irak’ın taş devrine döndürülmesinde, sonra Suriye’nin yıkılıp yakılmasına göz yumulmasında İsrail’e kayıtsız şartsız destek politikalarının gölgesini görmek mümkün.

Peki, Suriye’nin yıkılıp yakılmasının başlıca destekçileri kimler? Rusya’nın yanında İran ve Hizbullah? Peki Gazzelilerin işgal ve boyunduruk altında tutulmasının başlıca destekçileri kimler? Başta Suudi Arabistan ve Mısır, çoğu Arap devletleri. Peki Irak’ta Şiidirler diye insanları kıtır kıtır kesenler İslam devleti ve onun sözde halifesi değil mi? Öyle şeyler yaşıyoruz ki, artık hiç kimse İslam dayanışmasından, Müslümanlar arasında kardeşlikten söz edemez.

Şu Tayyip Erdoğan’a bir bakın. Bir yandan “Müslümanlar kardeştir. Kardeşler arasında sulhu sağlamak için de bugüne kadar yaptığımız gibi bugün de samimiyetle çırpınıyoruz…” diye konuşuyor; bir yandan da yolsuzluk iddialarından yakayı sıyırabilme telaşıyla gerçek müminlere “Haşhaşiler, teröristler, inlerine ineceğiz, köklerini kazıyacağız...” diye her gün kükremekten, cadı avı düzenlemekten geri durmuyor. Bu nasıl bir ikiyüzlülüktür!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums