İktidar gerçekten çıldırdı

  • 10.07.2014 00:00

 Radikal gazetesinin yayımladığı belgelere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi başkanı, 30 ilin emniyet müdürlüğüne gönderdiği ‘gizli’ yazıda “Fethullah Gülen cemaatinin elinde silahlı bir güç bulunup bulunmadığının” belirlenmesini istedi...

Bununla yetinmedi; “cemaatin Aziz Santoro, Hrant Dink, Danıştay, Zirve Kitabevi, Necip Hablemitoğlu ve Üzeyir Garih cinayetleri ile “irtibatının” araştırılmasını da istedi... (6 Temmuz)

Taraf gazetesi “Cadı avı 18 yaşın altına indi” manşetiyle verdiği haberde, aynı “gizli” yazıda son on yılda “Cemaat dershane ve okullarına devam eden, yurtlarında kalan milyonlarca öğrencinin fişlenmesi” talimatının verildiğini bildiriyordu. (7 Temmuz) Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan “Kozmik Çalışma Grubu”nun 81 ilde irili ufaklı 100 bin işletmeyi “Cemaat’le ilgili olabilir” diyerek, müşteri profillerine varıncaya kadar fişlediğini duyuruyordu. (9 Temmuz)

İktidarın Başbakan Erdoğan’ın emri üzere, Hizmet Hareketi’ni hükümeti devirmeye çalışan silahlı bir örgüt, bir terör örgütü olarak gösterme çabasına giriştiğini ve bu amaçla eşi benzeri görülmemiş bir cadı avı başlattığını belgeleriyle ortaya koyan bu haberleri; ardından Erdoğan’ın önceki günkü AKP grup toplantısında Hizmet Hareketi’ne karşı “sessiz, tepkisiz kalanlardan hesap soracağım” diye konuştuğunu okuyunca, Türkiye siyasetinde artık akılla ve mantıkla izah edilmesi imkânsız, gerçek olduğuna inanılması güç, kısaca gerçek–üstü bir manzarayla karşı karşıya olduğumuzu düşündüm. Taraf, bir manşetinde “İktidar çıldırdı” teşhisini koymakta kesinlikle haklıydı.

Erdoğan ve kliğinin iftiralarını, palavralarını, hakaretlerini, nefret söylemini bir kenara bırakalım. Fethullah Gülen kimdir? İslam dininin demokrasiyle, insan haklarıyla, herkese inanç özgürlüğü anlamında laiklikle, herkesi olduğu gibi kabul etmeyi, yani bütün yaşam tarzlarına, bütün inançlara ve fikirlere saygılı olmayı telkin eden, şiddeti telin eden, yurttaşlar ve halklar arasında karşılıklı sevgi ve saygının yerleşmesi için çaba harcayan, bu nitelikleriyle koca İslam dünyasında bir benzeri bulunmayan bir İslam bilgini!

Gülen’in esin kaynağı olduğu Hizmet Hareketi nedir? Eğitimli, bilgili, terbiyeli, ahlak sahibi kuşakların yetişmesi; ülkenin kalkınması, dünyayla bütünleşmesi, halklar arasında barış köprüleri kurulması için olağanüstü değerde bir çaba harcayan; dünyada bir eşi görülmeyen inanç–temelli bir sivil toplum hareketi! Silahlı, illegal bir örgüt olan PKK ile gizli, al-ver pazarlıkları yapan; Suriye’de ve Irak’ta İslamcı terör örgütlerini palazlandırmakla itham edilen Erdoğan hükümeti, yurtta ve dünyada barışın, karşılıklı sevgi ve anlayışın hakim olması için büyük çaba harcayan, insanlığa katkı yolunda bir Anadolu mucizesi olan sivil toplum hareketini terör örgütü olarak göstermeye çalışıyor. Niye?

Hükümet ve aile üyelerini konu alan Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının Hizmet’in bir kumpası olduğu safsatasına milleti inandırabilmek için. Bu amaçla hukuk süreci tepetaklak ediliyor; önce koca bir toplum kesimi, topluca suçlu ilan ediliyor, sonra da bunun için delil üretilmeye çalışılıyor. Böylesi bir hukuk rezaleti bırakın demokrasileri, 21. yüzyılda hiçbir iyi-kötü uygar ülkede yaşanmış, görülmüş değildir.

Bu cadı avını başlatan kişi şimdi karşımıza çıkıyor, gözlerimizin içine baka baka bir yandan “hiçbir zaman kutuplaştıran, ayrımcı olmadık, olmayacağız... Herkesin cumhurbaşkanı olacağımdan hiç kimsenin endişesi olmasın...” diyor, öte yandan cumhurbaşkanı olarak da cadı avını “tavizsiz” sürdüreceğini söylüyor. Fütursuzca eğer cumhurbaşkanı seçilirse aynı zamanda başbakan ve parti başkanı da olacağını, anayasayı çiğneyeceğini ilan ediyor.

Karamsarlığa mahal yok. Türkiye, böylesi bir anormalliğe, böylesi bir garabete uzun süre katlanacak, yapılan haksızlıkları ve kötülükleri sineye çekecek kadar ilkel bir toplum değildir. Bu hukuksuzlukların hesabı er veya geç ama mutlaka sorulur.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (4)

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    23.03.2012 10:04

    Yorumunuzu Giriniz...

  • Miran pırgiç
    Miran pırgiç
    16.03.2012 06:54

    Taner Akçam hocama teşekkürlerimi sunuyorum 1915 soykırıımını anlatırken doğu illerinde yaşanan katliamları eksik bırakmış biliniyorki Ermeni milletinin yoğun katliama uğradığı iller doğu illeri idi bu toraklarda yaşşananlar türkiye cumhuriyetinin kuruluşunun oluşmasındaki gercek nedeni ortaya koyuyor.Çünkü osamanlının yok oluş sürecinde sığındığı ve bugünkü kurdukları cumhurriyetin oluşumunu o topraklardaki halkların yardımı ile gercekleştirdi. ve bu halkı katliamdan gecirdi

  • Rahmi Güven
    Rahmi Güven
    15.03.2012 22:56

    Tek kelimeyle mükemmel. Her geçen gün birşey öğreniyor ve şaşırıyorsun. Sağ olasın Düzel, sağ olasın Akçam...

  • Şahin Aktürk
    Şahin Aktürk
    14.03.2012 18:11

    Çok yerinde tespitler. Ancak son paragraftaki saptamalarına katılmak mümkün değil!..

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums