Varyantlar ve mutantlar

  • 10.04.2021 17:15

Bir zamandır ‘varyant’ ve ‘mutant’ kelimeleri gündelik dilimize girdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, örneğin, üç gün önce, “Mutasyona uğrayan virüslerin yayılım hızını artırdığı büyük bir ciddiyetle ele alınmaktadır” dedi.

Ve şöyle devam etti:

“İngiltere varyantı, 81 ilde 180.448 örnekte tespit edilmiştir. Güney Afrika varyantı, 11 ilde 169 örnekte tespit edilmiştir. Brezilya varyantı, iki ilde dört örnekte tespit edilmiştir. California-New York varyantı bir ilde iki örnekte tespit edilmiştir.”

Farkında olmadıklarını tahmin ediyorum, ama memleket nüfusunun %81’inin bu sözlere inanmaması gerekir. Hafifçe gülümseyerek, “Haydi oradan, ne varyantı, lütfen saçmalamayın Sayın Bakan” demeleri gerekir.

Gerekir, çünkü Bakan klasik ve tipik bir evrim süreci anlatıyor.

Oysa, Ipsos ve Reuters haber ajanslarının 2011’de 23 ülkede yaptığı “İlahî varlık, evrim ve ölümden sonra hayat” başlıklı araştırmaya göre, Türkiye’de evrime inananların oranı %19.

Demek ki, beşte dördümüzün Bakan Koca’nın yukarıdaki sözlerine şu cevabı vermesi gerek: “Sars-cov-2 virüsü 2019 yılının aralık ayında yaratılmıştır. Her tür gibi bu da bir kere yaratılır ve evrim diye bir şey olmadığına göre aynı kalır. Varyant, mutant filan da ne oluyormuş!”

Virüs ise evrime inananları da inanmayanları da hiç takmadığı için hızla evrimleşiyor. Yarasalarda yaşayan bir virüs genetik bir mutasyon geçiriyor ve ortaya çıkan varyant bir tür karıncayiyende de yaşayabiliyor. Yeni varyant bir mutasyon geçiriyor ve insanda yaşayabilen bir tür ortaya çıkıyor. İnsanda yaşayabilen ilk Sars-cov-2 türü çeşitli mutasyonlar geçiriyor ve ortaya Bakan Koca’nın sözünü ettiği İngiltere, Güney Afrika, Brezilya, California-New York varyantları çıkıyor.

Bir ilaç buluyoruz, “Tamam, bu sefer oldu” derken, herif değişiveriyor, bulduğumuz ilaçtan etkilenmeyen farklı bir virüs haline geliveriyor.

Bildiğimiz ve %81’imizin inanmadığı evrim işte!

Niye bu kadar hızlı evrimleşiyor peki? Çünkü virüsler bizim gibi yılda bir üremiyor ve ürediğinde tek bir çocuk doğurmuyor. Her gün defalarca üreyip milyonlarca çocuk üretiyor. Dolayısıyla, çok sayıda yeni mutasyon oluyor. Bunlardan bazıları anlamlı bir fark yaratmazken, bazıları virüse yeni bir avantaj kazandırıyor, örneğin insandan insana daha kolay yayılmasını sağlayan bir özellik yaratıyor.

Ve biz, evrime inansak da inanmasak da “Eyvah, İngiltere varyantı daha kolay yayılıyormuş” diyoruz.

İnanç ve iman dünyamızdan bağımsız olarak maddî dünya kendini dayatıyor ve ona göre davranmak zorunda kalıyoruz.

Roni Margulies

ronmargulies@bitinternet.com

(Sosyalist İşçi)

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums