İnsanlar hadlerini bilsinler!

  • 26.10.2011 00:00

 Nasıl da sevindiler! Ay ne kadar sevindiler!

Allah’ın Türk’ü sevdiği, hatta belki bizzat Türk olduğu ve Kürtlerden pek de hazzetmediği kanıtlandı ya, ay ne çok sevindiler!

Bazıları açık açık, göstere göstere sevindi.

Çoğu bu sevincini saklamaya çalıştı. Koca koca gözyaşları döktü, ağıtlar yaktı. Fırsat bu fırsat, kardeşlik ve sevgi edebiyatı yaptı.

Ama bu edebiyat yapılırken, “Yardım edelim, sevgili vatandaşlarımız zor durumda” diye bağırılırken, ifade edilmeyen “Evet, biliyoruz, onlar Kürt, ama yine de yardım edelim” kelimeleri de kolayca duyuluyordu.


“Evet, onlar nankör, onlar iyilikten anlamaz, ama yine de yardım edelim, büyüklüğümüzü gösterelim
 kelimelerini duymak da, yüksek sesle ifade edilen kelimeleri duymak kadar kolaydı.

Açıkça sevinen habis mağara adamları da, sevincini gizleyen ağırbaşlı mağara adamları da aynı şeyi dile getirmiş oluyor, farkında bile değiller.

Kürtleri ayrı olarak gördüklerini, depremin vurduğu bölgeyi memleketin geri kalanından ayrı bir bölge olarak gördüklerini, farkında bile olmadan, itiraf etmiş oluyorlar.

Kürtleri “normal” vatandaş olarak değil, Türklerin abiliği, hamiyeti ve iyiniyeti sayesinde yaşayan alt-vatandaşlar olarak gördüklerini itiraf etmiş oluyorlar.


Atv
’de geçen gün Müge Anlı’nın Tatlı Sert programını kaçırmış olabilirsiniz.

Kuaförüne bir haftada verdiği para Van’da dört çocuklu bir aileyi altı ay geçindirebilecek olan Müge Hanım, Cumhurbaşkanı veya Genelkurmay Başkanı edasıyla stüdyoda kırıtıyor. Kızgın olduğunu anlıyoruz. Şöyle diyor:


“Canımız istediği zaman boyna taş atıyoruz, kuş avlar gibi dağlarda vuruyoruz, sonra bir şey olduğu zaman ‘Haydi Mehmetçik gelsin, haydi polis gelsin’ diyoruz. Biraz da dengeleri kuralım
 [manikürlü sağ elinin başparmağı ve işaret parmağıyla denge işareti yapıyor]. Böyle zor günlerde ‘Ah canım cicim’. Sonra kuş avlar gibi avlamayalım bunları. Bu kadar öyle, biraz da insanlar hadlerini bilsinler!..”

Bu noktada, stüdyo konuğu olduğunu tahmin ettiğim, kim olduğunu bilmediğim ama görünüşüne bakılırsa sirk çalışanı veya bir komedi dizisinde oyuncu olan uzun beyaz saçlı, büyük şapkalı kişi araya giriyor, “Devlet olmak gerçekten kolay bir olgu değil, ama KCK olup da devletiz diye oraya gittiği zaman, bugün göstersin eğer en ufak bir etkinliğini, değil mi?” diyor.

(Türkçesine bakılırsa, belki de yabancı bir dizide oynuyordur, emin olamadım.)

Müge Hanım ağırbaşlı bir sunucu olarak derin bir iç çekiyor, “Ahhh ah, çook söylenecek şey var da...”diyor.

Aynı gün, bir başka kanalda, Habertürk’te, sunucu Duygu Canbaş, “Deprem Doğu’da da olsa, Van’da da olsa üzülüyoruz” diyor!


Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De
 girişiminin açıklaması şöyle:


İki ulusal tv kanalında depremin kurbanlarına yönelik tavır, depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımızın etnik kimliklerine yapılan negatif vurguyla birlikte depremin ‘İlahi adalet, Allah’ın Kürtlere gazabı’ olduğunun ifade edilmesi ve bunun gibi ‘intikam’ içerikli söylemler, tehlikeli ve endişe vericidir.


Daha da endişe verici olan, bu gibi ırkçı ve nefret içerikli söylemlerin, geniş kitlelere ulaşan yayın ağlarında bizzat program sunucuları tarafından tekrarlanmasıdır.


Bu bağlamda Habertürk sunucusu Duygu Canbaş’ı ve Atv’de program yapan Müge Anlı’yı insanlık dışı ifadeleri sebebiyle kınıyor, halkı kin ve nefrete teşvik eden bu gibi ırkçı ve ayrımcı söylemlere asla hoşgörüyle yaklaşılamayacağının altını çiziyoruz. Bu gibi söylemlerin TCK Md. 216 /1 ve 2 ile RTÜK Kanunu 4/b fıkrası çerçevesinde suç olduğunu hatırlatarak RTÜK ve ilgili yayın kuruluşlarını gereğini yerine getirmeye çağırıyoruz.”

Şikâyetçi olmak isteyenler www.rtuk.org.tr/sayfalar/GorusOneri.aspx adresine ulaşıp “Görüşleriniz” bölümünde tepkilerini dile getirebilir. Şikâyet bölümünde karşınıza çıkacak olan kısım için gerekli bilgiler şöyle: Kuruluş adı: ATV, Program adı: ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’, Yayın tarihi: 24 Ekim 2011, Yayın saati: 10:00.

Düşüncelerini bizzat Atv’ye iletmek isteyenler için, müşteri hizmetlerinin telefon numarası 0216-474 2020.

Memlekette bu tür görüşlerin ifade edilebileceği bir ortam yarattığı için hükümeti şikâyet etmek isteyenlerin nereye başvurması gerektiğini bulamadım.

Kendiniz bulursunuz artık.


ronmargulies@btinternet.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums