Hakkarilinin yol çilesi bitiyor

  • 3.02.2015 00:00

 Cumhurbaşkanı, kendisine ve AK Parti’ye eleştiriler yönelten New York Times gazetesine tepki göstermiş.

Tarafsız ve ilkeli gazeteciliğin Türkiye’deki baş temsilcisi olan Akşam gazetesi, “Sen gazetesin, haddini bil!” diye manşet atmış. Bu tarafsız ve ilkeli manşetin altındaki habere göre, şöyle demiş Erdoğan:

“New York Times edep dışı bir yazı ile ‘Erdoğan’ın Türkiye’sinde bunlar oluyor’ diye oradan göndermeyi yapmış, adeta ABD’ye talimat veriyor. ‘Niye duruyorsunuz’ diyor. Sen kimsin ya? Sen ABD yönetimine böyle bir şey yapabilir misin, anında gereğini yaparlar. Bir defa sen bunu yazmakla böyle bir haberi yapmakla kendi özgürlük alanının dışına çıkmakla Türkiye’ye müdahale ediyorsun... Ya sen bir gazetesin, haddini bileceksin.”

Millî duygularımın okşanması gerek herhalde bu sözleri okuyunca, ama duygularıma bir şey olmadı, sadece beynime birkaç soru doluştu.

Mesela, Erdoğan Amerika’daki gazeteleri Akşamveya Sabah gibi mi zannediyor acaba? Gazeteciliğin “mevcut yönetimleri övmek amacını güden bir meslek” şeklinde tanımlandığını mı zannediyor?

Acaba Erdoğan, Amerika’da gazetelerin cumhurbaşkanı devirdiğini bilmiyor mu? Watergate skandalını, bu skandalı ortaya çıkaran gazetecileri, Richard Nixon’ın başkanlıktan düşmesine yol açan gazeteyi hiç mi duymamış? Robert Redford ile Dustin Hoffman’ın söz konusu gazetecileri oynadığı ‘Başkan’ın Tüm Adamları’ filmini de mi görmemiş?

“Anında gereğini yaparlar” ifadesinin anlamını da merak ettim. Amerikan başkanlarının beğenmedikleri gazeteleri kapattırdığını, gazetecileri de cezaevlerine tıktırttığını mı düşünüyor Erdoğan?

Amerikan gazetelerinin manşetlerde sadece Obama’dan alıntı yaptığını mı düşünüyor yoksa?

Bizde manşet yazarlarının işi çok kolay. Erdoğan ne demiş? “Sen gazetesin, haddini bil!” demiş. Al sana manşet!

Tarafsız ve ilkeli gazeteciliğin yurdumuzdaki diğer temsilcisi Türkiye gazetesi de “Diz çökmüş dev ayağa kalktı” manşetiyle çıkmış bu sabah. İlginç bir haber zannedilebilir. Hangi dev? Niye kalkmış? Nereye gidiyor?

Yoo, haber filan değil. Başbakan’dan alıntı!

Gerçi Akşam’da çok özgün ve yaratıcı bir manşet de var bugün: “Yüksekova, alçak tehdit”.

Haber şöyle:

“AK Parti hükümeti dev bir yatırımı daha bugün hizmete sokuyor! Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapılan havalimanı Erdoğan ve Davutoğlu’nun katılacağı törenle hizmete girecek. Hakkarilinin yol çilesi bitecek.” Ama “HDP/PKK halkı törene katılmaması için tehdit etti.”

İşte, haddini bilen gazete böyle habercilik yapar!

Ve haddini bilen gazetenin patronu silah sanayiinde güzel ihaleler alır!

Roni Margulies

ronmargulies@btinternet.com

(Sosyalist İşçi)

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums