Bombacı eşittir Müslüman

  • 27.07.2011 00:00

 

Müslüman değil, Müslüman düşmanıymış!

Ama tüm Norveçliler ve tüm Avrupa haberi duyduğu anda “Terör eşittir İslam” ve “Bombacı eşittir Müslüman” formüllerini hatırlayıp uyguladı, hemen gerekli sonuçları çıkardı.

Bunlar, Batı dünyasında her şeyi açıklayan ve doğruluğundan kuşku duyulmayan formüller. E = mc2 gibi mesela.

Enerji eşittir cismin hareketsiz haldeyken kütlesi çarpı ışık hızının karesi.

(“Ulan bu ne demek, benim hayatımı ne şekilde etkiler?” diye merak ettim, biraz bakındım. Baktığım sayfada KE = mc2 – m0 / √1 – v2 / c2 x c2 = mc2 – m0c / √c2 – v2 formülünü görünce okul yıllarımda fizikle niye hiç ilgilenmediğimi hatırlayıp hemen sayfayı kapattım.)

Işık hızıyla değil de Müslümanlıkla ilgili formülleri tüm Avrupalı gazeteci ve televizyoncular iyi bilir. Bombanın patladığı ve gençlerin öldürülmeye başlandığı anda, İngiltere’nin kalburüstü medya kuruluşlarına baktım: Guardian ve Financial Times gazeteleriyle BBC. İçimde bir korku yok değildi. “Bu işin altından meczup bir Müslüman veya El Kaide çıkarsa yandık, İslam düşmanlığı önünde durulmaz hale gelecek” diye düşündüm. Ve korkularım doğrulandı. Tüm bu ciddi, ağırbaşlı, ‘tarafsız’ yayın organlarının manşetinde “Terörizm” vardı.

“Müslüman” kelimesi yoktu manşetlerde. Ama zaten gerek yok. “İzafiyet” dedikten sonra “Einstein” demeye nasıl gerek yoksa, “terörizm” için tamamlayıcı sıfatlar kullanmaya da gerek yok. Avrupa’da arif olan da anlar, olmayan da.

“Terör” manşetli Guardian’da daha sonra Norveçli bir sosyalist şöyle yazdı:

En az 10 yıldır, terörün doğudan geldiği anlatılıyor bize. Her Arap’ın kuşkulu olduğu, tüm Müslümanların suçlu olduğu anlatılıyor. Hava meydanlarında hep koyu renkli insanların sorguya çekilip arandığını görüyoruz; ‘hoşgörümüzün’ sınırları hakkında hiç bitmeyen tartışmalar yapıp duruyoruz. İslam dünyası ‘öteki’ durumuna geldikçe, ‘biz’ ile ‘onlar’ arasındaki farkın onların rahatlıkla ve hiç düşünmeden insan öldürebilmesi olduğuna inanır olduk.

Ve bunun sonucunda, haberleri duyduğunda ilk tepkisi “İşte, ‘onlar!’” oluyor. Bastıramıyor bu tepkiyi, engelleyemiyor. Devletin propagandası içine işlemiş çünkü, içgüdü haline gelmiş.

Oysa kendisi anlatıyor, Norveç’te İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan az sayıda siyasî şiddet olayından hiçbirinin Müslümanlarla alakası yok. Hepsi, istisnasız, faşistlerden ve diğer ırkçı gruplardan kaynaklanmış: 1970’lerde sosyalist kitapçıları ve 1 Mayıs gösterisini bombalamışlar; 1980’lerde iki faşist “ihanet” nedeniyle kendi arkadaşları tarafından öldürülmüş; daha yakın geçmişte Asya kökenli iki Norveçli çocuk ırkçı saldırılara maruz kalıp ölmüş.

Buna rağmen, bomba patladıktan hemen sonra, Oslo sokaklarında uzun boylu sarışın faşistler değil, peçeli kadınlar, kıvırcık saçlı, koyu renkli erkekler taciz edildi.

Tacize uğrayanların ötesinde, Norveç’te yaşayan 80.000 Müslüman’ın hepsi, korku içinde evine çekilmiş, hayatını ve geleceğini gözden geçirmiş, mücrim gibi titremiştir.

Norveç ordusu 10 yıldır Afganistan’da savaşıyor. Irak’ı işgal edenler arasında Norveç askerleri de vardı. Ve bugün Libya’yı bombalayan pilotların bazıları Norveçli.

Suçlu kim? Kabil’de, Bağdat’ta ve Trablus’ta insan öldürenler değil, öldürülenler. Ve öldürülenlerin akrabaları.

Basit, değil mi? E = mc2.

Emperyalizmin çıkarları doğrultusunda, jeopolitik ve ekonomik nedenlerle dünyanın bazı yerlerini bombalayıp işgal edeceksen ve bu vahşeti kendi halkına meşru göstermen gerekiyorsa, bombaladığın insanları “vahşi, gözünü kan bürümüş, bombacı düşmanlar” olarak anlatman gerekir. Müslüman düşmanı ırkçılığın Batı’da maddî temelleri belli.

Bizdeki ırkçılık ise salaklık düzeyinde:

MOSSAD Üzerinde Fikir Birliği – Norveç’teki saldırının ardından uzmanlar saldırının arka planını sorgulamaya başladı. Uzmanlar, Filistinlilere milyonlarca dolar maddi yardımda bulunan Norveç’in saldırılardan beş gün önce Filistin’in temsilcilik düzeyini Diplomatik Misyon’a yükseltmesine dikkat çekti.. Saldırganın mason locasındaki fotoğrafları Norveç’in Filistinlilere yaptığı yardımlarla birleşince, karanlık noktalar gün yüzüne çıkıyor.

Yahudiler, MOSSAD ve masonlar olmasa, belli ki Müslümanlığın önü açılacak, herkes Millî Gazete okuyacak!


ronmargulies@btinternet.com

 

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums