Paral El

  • 13.06.2014 00:00

 Güzel vatanımızın bahtsızlığı o kadar üzüyor ki beni! Her şey harika, her şey mükemmel, cennet gibi bir yer, biz de cenneteymişiz gibi yaşıyoruz. Sonra birkaç hain, bir iki mihrak çıkıyor ortaya ve her şey berbat oluyor.

Niye yahu? Niye çekemiyorlar bizim huzurlu ve mutlu olmamızı? Nasıl bir kıskançlık bu? Nasıl bir habislik!

Allahtan, bu hainlerin ve mihrakların kimler olduğunu biliyoruz.

Bilemeyebilirdik, ama sağ olsunlar, bazı gazetelerimiz sayesinde öğreniyoruz. Öğrenince de, şükürler olsun, önlem alabiliyoruz. Mihrakların mihraklık etmesini engelleyebiliyoruz.

Yalnız bazen kafamız karışabiliyor. En azından benimki karışıyor. Sabah gazetelerin hepsine bakarsam çok kötü oluyor, mihraklar birbirine karışıyor, içinden çıkamıyorum. Bazı gazetelerde bazı mihrak ve hainler suçlu görünüyor, başkalarında başka mihrak ve hainler.

Bu kadar çok ve karmaşık düşmanla başa çıkamayacağıma karar verdim ve bu sabah farklı bir okuma stratejisi uygulamayı denedim. Sadece SabahTürkiye ve Takvim gazetelerini okudum.
Oh be! Dünya varmış. Her şey netleşti, her şeyi çözdüm.

Türkiye'ye sorun çıkaran habis odaklar iki taneymiş.

Bir kere, bu kadar az olmaları insanın içine su serpiyor.

Ama işin kötü tarafı, bu ikisi gerçekten çok habismiş.

Birinci mihrak

Biri, "paralel" adı verilen bir nifak yuvası.

Meğerse Gezi olayları tamamen bu paralel'in marifetiymiş. Hem Sabah hem Takvim bunu anlatıyor ve iki gazetede de aynı haber olduğuna göre, doğruluğundan hiç kuşku duymadım. 

Takvim çok etkileyici bir manşet atmış: "İŞTE O PARALEL" demiş. Ama "PARALEL" kelimesinde "PARAL" kısmı sarı, "EL" kısmı kırmızı. Harika! İşin içinde gizli bir el olduğunu hemen bilinç düzeyime çıkardı. Müteşekkir oldum.

Haberde anlatıldığına göre, "Gezi olaylarının fitilini ateşleyen 'Çadırları yakın' emrini paralel yapı mensubu bir polis müdürünün verdiği ortaya çıktı".

Sabah da bunu teyit ediyor: "Taksim Gezi Parkı'ndaki 'ağaç kesme' provokasyonunun altından da Paralel Yapı çıktı. Tahrikin izi Paralel'e uzandı."

Takvim'de çok güzel bir köşe yazısı da var. Başlığı "Pensilvanya 5'lisi". Şöyle başlıyor: "Gülen her şeyi biliyor muydu? İsteyerek mi yaptı? Gülen ne istiyordu?" Ağzınız sulandı, değil mi?Cevapları bilmek istiyorsunuz. İsteyen okusun, her şeyi ben aktaramam.

İkinci mihrak

İkinci habis düşman ise, PKK imiş. Bunu belki de çok düşünsek tahmin edebilirdik, ama gazetelerde açıkça belirtilmiş olması yine de faydalı bir şey.

Türkiye gazetesinden öğrendiğime göre, "PKK geriyor" ve "şiddeti tırmandırıyor". Bunlar çok kötü, ama haberin çok olumlu bir yanı da var. Gazetenin verdiği müjdeye göre "PKK zayıflıyor" ve "şiddet Kürtleri bölüyor".

Diyor ki gazete, "Kürtlerin gözünde güç kaybeden PKK, şiddeti tırmandırıp tekrar ön plana çıkmak istiyor. Ancak halk ve sivil toplum kuruluşları 'kirli plan'a direniyor."

Haberin üzücü tarafı da şu: "PKK'nın kaçırdığı çocukların anneleri haftalardır yol gözlüyor."

Bunları okuyunca anladım ki, aslında korkacak bir şey yokmuş. Kandil'deki beş on bin gerillayı PKK kaçırmış. İlk fırsatta kamplardan kaçıp geri döneceklerdir herhalde. O zaman da PKK filan kalmaz, sorun çözülür.

Bu gece rahat uyuyacağım. Hükümetimizle ilgili bir sorun olmadığını, habis mihrakların belli olduğunu ve Başbakan'ımızın bunları halledeceğini bilmenin huzuruyla mışıl mışıl uyuyacağım.

ronmargulies@btinternet.com

(Sosyalist İşçi)

http://www.marksist.org/yazarlar/roni-margulies/15099-paral-el

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums