Et Lokantalarından Sorumlu Savcı Yardımcısı

  • 5.03.2014 00:00

 Hükümet görevlilerinin çıkardığı gazeteler, geçen pazartesi günü işbölümü yapmış. Yeni Şafak ve Star dinleme haberini vermiş ("Derin Kulak Pensilvanya" ve "Paralel Örgüt 7 Bin Kişiyi Dinledi"). Sabah ve Takvim ise, Ankara Emniyet Müdürü'nü safdışı etmek için "polis-yargı çetesi" tarafından hazırlanan "korkunç tuzak" haberini vermiş ("İşte Belgeli Kumpas" ve "İşte Kumpasın Belgesi").

Bu dört gazetenin sadece baş sayfalarında "kumpas", "komplo", "paralel yapı", "paralel şantaj", "çete" ve "darbe çetesi" ifadelerinin kaç kez geçtiğini saymaya yeltenecektim, gözümde büyüdü, vazgeçtim.

Cemaat görevlileri tarafından çıkarılan gazeteler arasındaki işbölümü ise o kadar başarılı değildi. AK Parti'nin ne kadar yalancı ve iftiracı ("müfteri") olduğu haberleri düzensiz bir şekilde paylaşılmış, gazetelere gelişigüzel bir şekilde dağıtılmıştı.

Üstelik, dinleme haberinin o gün çıkacağından belli ki Cemaat gazetelerinin haberi yokmuş. Olsa, ya yalanlama haberleri hazırlarlar ya da karşı bir bomba patlatırlardı. Hiçbir şey yapamamışlar.

Haberden haberi olan hükümet görevlisi gazeteciler ise hemen tepki verebilmiş: "Al işte, bak, 'paralel' var, 'çete' ve 'kumpas' var, ben sana dememiş miydim!"

Cemaat'in tepkisi ise ancak gazetelerin internet sitelerinde günün ilerleyen saatlerinde verilebildi: "Biz yapmadık, biz yapmadık, iftira ediyorlar. Yalan, yalan!"

Cemaat'e acımaya başladım vallaha.

Ellerinde kimbilir daha kaç tane yolsuzluk dosyası var, 17 Aralık'tan beri hiçbirini ortaya çıkaramıyor, hiçbir şey yapamıyorlar. Artık yasak. Hem yasak, hem de Hükümet üyeleri hakkında dosya hazırlamanın cezası Et Lokantalarından Sorumlu Savcı Yardımcısı olarak Bolu'ya atanmak olduğu için savcılar artık pek hevesli değil.

Ben savcı olsam, merak ederdim doğrusu, yedi bin kişi dinlenirken hükümet neredeydi acaba? Tüm emniyet, tüm polisler, tüm böcekler, hepsi mi Cemaatçi idi? O yüzden mi hükümetin hiç haberi olmadı? Hiç olmadı ha? Hay Allah!

Bu kötü haberlerin yanı sıra, aynı gün mutlu bir haber de vardı gazetelerde.

Kılıçdaroğlu, sağlık nedenleriyle Silivri Cezaevi'nden tahliye edilen Ergenekon sanığı Fatih Hilmioğlu'nu evinde ziyaret etmiş.

Demiş ki Hilmioğlu:

"Bu davada yargılanan insanlar 6-7 yıldır bir tertip, bir kumpas olduğunu defalarca söylediler. İnanan olmadı. Nihayet Sayın Başbakan ve hükümet üyeleri bu davanın kumpas olduğunu, devlet içerisinde yuvalanmış bir paralel devlet veya devlet içinde bir çete tarafından yapıldığını ifade ettiler. Bu ifadelerden sonra bu davalar düşmüştür. Ortada ne Ergenekon örgütü ne de darbe teşebbüsü vardır."

Doğru vallahi! On beş yıldır yaşadığımız her şey yalan, her şey kumpas, her şey Cemaat'in yarattığı bir hayal! Ne yolsuzluk var, ne Ergenekon var, ne darbe. Ne Veli Küçük adlı bir general var, ne Bilal adlı bir oğlan!

Yalan dünya işte!

Hancı sarhoş, yolcu sarhoş!

Roni Margulies

ronmargulies@btinternet.com

(İlk olarak Sosyalist İşçi'de yayımlandı. www.sosyalistisci.org)

http://www.marksist.org/yazarlar/roni-margulies/14157-et-lokantalarindan-sorumlu-savci-yardimcisi

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums