Türkiye Cumhuriyeti Köftecisi Osman Usta

  • 12.05.2013 00:00

 İstanbul Barosu'nun kahraman başkanı Ümit Kocasakal, facebook sayfasında ilgimize sunmuş:

"Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde köfteci Osman Er, devlet kurumlarının tabelalarından T.C.'nin silinmek istenmesine tepki olarak işyerine 'Türkiye Cumhuriyeti Köftecisi Osman Usta' yazdırmış.

Sonra da gazetecilere demiş ki: 'Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Nasıl soğansız köfte olmazsa, resmi kurumlarda da T.C.'siz tabela olmaz.'

Köfteci Osman Usta kadar ulusal bilinci olmayanların ilgisine sunulur..."

Aynı günlerde, en az Köfteci Osman Usta kadar ulusal bilinci olan Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan'ın 'Türk' alerjisi olduğunu ve hiçbir yerde "T.C. Başbakanıyım" demediğini belirterek, "Alerjin varsa git tedavi ol. Tek bir CHP'li de olsa Türk'ü silmene izin vermeyecek" dedi.

Ve yine aynı günlerde, CHP'li yedi milletvekili bir basın açıklaması düzenleyerek "Türk milleti" ve"Türk vatandaşlığı" kavramlarının Anayasa'dan çıkarılmasının "CHP politikalarında yeri olmadığını" ilan etti.

Tesadüf bu ya, ben de tam aynı günlerde İstanbul Üniversitesi'nin Üniversite Konferansları, 1936-1937 başlıklı derlemesini okuyordum. Takdir edersiniz ki, "Psişiyatrinin tarih ve tekâmülü", "Maddenin mahiyeti ve yapısı" ve "Elektronlar bir hakikattir" gibi makaleler pek ilgimi çekmedi. Ama Prof. Şemseddin Günaltay'ın "Türklerin ana yurdu ve ırkı mes'elesi" çok ilgi duyarak okuduğum bir yazı oldu. Bu yazıyı Köfteci Osman, Ümit Kocasakal ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilgisine sunmak isterim.

Prof. Günaltay'ın yazısı, 1936 ders yılının açılış dersi. Yazının sonunda, Sayın Profesör anlattıklarını şöyle özetliyor:

"1) Türklerin ana yurdu Moğolistan değil, Türkistan'dır. Türklerin gerek Moğollar ve gerek sarı ırka mensup diğer kavimlerle ırki bir münasebeti yoktur. Beyaz ırkın Tip Alpen denilen şubesine mensup olan Türkler, Altayların şarkına ve Moğolistan'a ancak fatih olarak girmişlerdir. [Buradaki 'Alp Tipi', Alparslan'ın Alp'ı değil, Alp Dağları'nın Alp'ı. Yani Türkler Avrupalı!]

2) Türk ana yurdu olan Türkistan, son keşiflerin ispat ettiği üzere, Neolitik medeniyetin beşiğidir. Bu medeniyeti yaratanlar, fizikî ve iktisadî şartlar icbariyle Glasyeler [buzullar] devri sonlarından itibaren vakit vakit ana yurttan harice taşmış, yarattıkları medeniyeti cihana yaymışlardır."

Eskiden, diyor Prof. Günaltay, "bugünkü medeniyet temelinin Mısır ve Finike'de parıldayan şimşeklerle tutuşan Yunan medeniyeti olduğu" sanılırdı. Sonra anlaşıldı ki, "Mısır da dahil olmak üzere, eski ön Asya milletlerine ilk kültürü vermiş olan kaynak" Sümer medeniyetidir.

Ama Sümerlerin Mezopotamya'ya başka bir yerden geldiği bellidir. "Milattan dört bin sene evvel Fırat ve Dicle arasındaki sahanın cenup mıntıkasında büyük bir medeniyet yaratan, ilk yazıyı bulan, bütün ön Asya'ya yayan Sümerler", diye soruyor Prof. Günaltay, bu mıntıkaya "nereden gelmiş ve hangi ırka mensup bulunuyorlardı?"

Korkarım, bazılarınız doğru cevabı şimdiden tahmin etmiş olabilir.

Evet, haklısınız. "Milattan en aşağı beş bin sene evvel Mezopotamya'da ilk medeniyeti kuran ve diğer kavimlerin medenî mürebbisi olan Sümerler, buraya Türkistan'dan gelmişlerdir."

Sadece Sümerler mi? Hayır efendim, değil.

"Çin'de ve şimali Hindistan'da ilk medeniyeti kuranlarla Mezopotamya'da, Suriye'de ve Anadolu'da ilk medeniyeti yapanların cedleri Türkistan'da müşterek bir medeniyet hüzmeleri altında yaşayan aynı kavme mensup bulunuyorlardı."

Prof. Günaltay öyle sıradan bir adam değil. Yaptığı işlerden bazılarını sayayım: Üniversitede Türk tarihi ve İslam kavimleri tarihi profesörü, daha sonra İlahiyat Fakültesi dekanı; CHP İstanbul İl Başkanı, hayatının hemen hemen bütünü boyunca CHP milletvekili, 1949-50'de Başbakan, 1960 darbesinden sonra Kurucu Meclis'te CHP temsilcisi, 1941'den 1961'e kadar Türk Tarih Kurumu başkanı... Boru değil!

Prof. Günaltay çapında bir bilim insanı medeniyeti bütün dünyaya beyaz ırka mensup Türklerin yaydığını, tüm dünya kültürlerinin Türklerden kaynaklandığını anlatıyorsa, demek ki Köfteci Osman, Ümit Kocasakal ve Kemal Kılıçdaroğlu haklı. Gerçekten de Anayasa'dan Türk'ü çıkarmamak gerek.

Kürtlere, Lazlara, Ermenilere filan tavsiyem bir an evvel Türk olmaya çalışmalarıdır.

Hatta büyüyünce ben de Türk olmak isterim.

Roni Margulies

ronmargulies@btinternet.com

http://www.marksist.org/yazarlar/roni-margulies/11419-turkiye-cumhuriyeti-koftecisi-osman-usta

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums