Özkök’e hakaret etmeli mi, etmemeli mi

  • 9.01.2013 00:00

 Şaşıyorum vallahi Radikal gazetesinin yazarlarına. Biraz da kızıyorum.


Ertuğrul Özkök
’ü yerden yere vurmuşlar!

Yapılır mı abiye bu?

Zavallı Özkök üzülmüş tabii; Türklerin de ‘haysiyetinden’ söz ettim ya, Radikal gazetesinin bazı yazarları beni yerden yere vurdu” diyor bugünkü köşe yazısında, üzgün üzgün.


Demediklerini bırakmadılar” diyor.

Ertuğrul Özkök’ü yerden yere vurmak ne demek ya, ayıp değil mi!

Alt tarafı, Türklerin de haysiyeti olduğunu iddia etmiş.

Vardır tabii. Ne kızıyorsunuz?

Merak ettim neye kızdıklarını, Özkök’ün haysiyet yazısını tekrar okudum.

Şöyle yazmış:


“ Bu ülkede ‘Türk’üm’ diyebilmek, ‘Kürt’üm’ demekten daha zor bir hale gelmişse...


Bu ülkede, ‘Kürt’üm’ diyene ilerici, ‘Türk’üm’ diyene faşist deniyorsa...


Bu ülkede ‘Uludere’nin hesabını sormak, otobüsten indirilip kafasına sıkılarak kalleşçe katledilen 33 çocuğumuzun hesabını sormaktan çok daha önemli ve acil hale getirilmişse...


Bu ülkede, yeni anayasadan ‘Türk’ kelimesini çıkarmak, ‘Kürt’ kelimesini ise sokmak demokratlık ölçüsü haline getirilmişse...”

...Bütün bunlar olmuşsa, Kürt sorunu İmralı’da çözülemez, çünkü ağır bir “Türk sorunu” vardır, Türkler “manevî bir azınlık” duygusu hissetmektedir; önemli olan Kürtleri değil, Türkleri tatmin etmek, Türklerin sorununu çözmektir.

Bunları tekrar okuyunca, bazı Radikal yazarlarının Özkök’ü niye yerden yere vurduğunu anladığımı sanıyorum.

Kıskançlıktan!

Yazdıklarını okuyunca anlaşılıyor ki, Özkök Türkiye’de yaşamıyor.

Arada bir buralara geliyor herhalde, ama aslen başka bir yerde yaşıyor.

Tüm haysiyetli Türk vatandaşları gibi Radikal yazarları da Türkiye dışında yaşamayı özler. Kıskançlıklarının nedeni bu olsa gerek.

Özkök yurtdışında mı, başka bir gezegende mi yaşıyor, bilemiyorum, ama Türkiye’yi çok iyi kavrayamadığı belli.


Bu ülkede “Türk’üm” diyebilmenin, “Kürt’üm” demekten daha zor bir hâle geldiğini zannediyor!

Hem Kürtlerin, hem Ermeni, Rum ve Yahudilerin, hem de hatta Türklerin bile her sabah okullarda “Türk’üm, doğruyum, çalışkanım” diye bağırdığını; hiç kimsenin ve hatta Kürtlerin bile “Kürt’üm” diye bağırmadığını bilmiyor zavallı. Nereden bilsin ki?


Bu ülkede, “Türk’üm” diyene faşist dendiğini zannediyor!
 Belli ki, Ahmet Türk’ü tanımıyor. Ahmet Bey’in ne Türk ne de faşist olduğunu ve kimsenin ona “faşist” demediğini bilmiyor.


Bu ülkede Uludere’nin hesabını sormanın 33 çocuğumuzun hesabını sormaktan çok daha önemli ve acil hâle geldiğini zannediyor!

Bilemiyor ki, Roboski’de öldürülenler devletin F-16’ları marifetiyle öldürülen sivil vatandaşlar, 33 çocuğumuz ise savaş bölgesinde askerdi. Ve yine bilemiyor ki, bu 33 çocuğumuza “şehit” denirken, Kürtlerin ölen çocuklarına bu memlekette “leş” denmiştir.


Yeni anayasadan “Türk” kelimesini çıkarmak, “Kürt” kelimesini sokmak şeklinde bir öneri olduğunu zannediyor!

Gelişmeleri başka bir gezegenden izleyince, böyle yanılgılar olabilir tabii.

Anayasa’nın ilgili maddesinin “Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese Kürt denir” şeklinde değiştirilmesini öneren olmuşsa, benim kulağıma gelmedi. Ama Özkök memnun olacaksa, ben önerebilirim.

Diyor ki: “Sakın şu aptalca argümanı önümüze koymayın: ‘Türkler yüzyıllardır bu ülkenin egemen gücüydü. Kürtler ezildi. Şimdi onların sırasıdır’. Dünyanın hiçbir toplumuna bu aptalca argümanı kabul ettiremezsiniz.”

Memlekette “Türkleri ezelim, Türkleri ezelim!” diye bağırılıyormuş da, ben duymamışım. Allah’tan Özkök duymuş da, beni aptalca davranmaktan kurtardı.


“Hakarete uğrama ihtimalini göze alarak yazıyorum”
 diyor.

Özkök’e hakaret etmeli miyiz?

Evet. Bence etmeliyiz.


ronmargulies@btinternet.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums