Ergen siyasal İslamcılar

  • 19.05.2016 00:00

 İslamcıların kafalarının içinde müthiş maharetli bir illüzyonist var.

Bu illüzyonist, onlar hayatın içinde gerçekte ne yapıyor olurlarsa olsunlar, her zaman kendilerini iyi ve haklı olarak görmelerini sağlıyor.

 

***

 

Soma'da yere düşen acılı bir işçiyi tekmelediklerinde, çocuğu polis tarafından öldürülmüş acılı bir anneyi yuhaladıklarında, Roboski'de uçaklardan atılan bombalarla parçalanan çocukların annelerinden basit bir özrü esirgediklerinde hep bu ilüzyonist devreye girip, hayatın içinde ortaya çıkan acımasızlığı, empati yoksunluğunu usta bir ressamın fırça darbeleriyle yok edip, kendilerini müşfik, sevecen, cefakâr insanlar olarak görmelerini sağlıyor.

 

***

 

Bu illüzyonist; davranışlar, söylenenler ve yapılanlar arasındaki muazzam çelişkileri görünmez kılıyor.

 

***

 

Bu illüzyonist sayesinde, dün sonuna kadar barış derken, neden bugün sonuna kadar savaş deniliyor diye sormuyorlar.

 

***

 

Neden Mısır'daki, Gazze'deki mağdurlar için gözyaşı dökenler, söz konusu Aleviler, Kürtler, gayrimüslimler olunca zerre empati duyamıyor; neden kendileri gibi olmayanların hiçbir acısını hissedemiyor diye sorgulamıyorlar.

 

***

 

Bu illüzyonist müthiş bir vicdan yoksunluğunu büyük bir maharetle tamamıyla görmezlikten gelmeyi sağlıyor.

 

Can Dündar'a yönelik cinayet girişimini, gazetelerinde “çok başarılı bir tezgah” olarak yazabiliyorlar, hiçbir şekilde utanıp sıkılmadan…

 

***

 

Tecavüzcülerle onların çocuk kurbanlarını evlendirmeyi isteyecek kadar kendilerince “aileyi kutsayanlar”, gazeteci Arzu Yıldız'ın yaptığı bir haber nedeniyle, hapis cezasının yanı sıra çocuklarının velayetinden mahrum bırakılmasını hiçbir şekilde umursamıyorlar…

 

***

 

Erdoğan'ın okuduğu bir şiir nedeniyle, Türkiye'de olabilecek en iyi koşullarda dört ay cezaevinde kalması karşısında “dehşete” düşenler, Mehmet Baransu'nun, Hidayet Karaca'nın, TV dizi senaryoları, haberleri bahane edilerek bir yıldan fazladır korkunç bir yalıtım içinde tutulmalarında bir beis görmüyorlar.

 

***

 

İslamcıların kafalarının içinde müthiş yetenekli, müthiş eli çabuk bir illüzyonist var.

 

Bu illüzyonist, vicdanları en fazla ergen bir çocuğunki kadar gelişmiş bu insanlara, kendilerini olgun, sevecen ve fevkalade vicdanlı insanlar olarak gösterebiliyor.

 

***

 

Dindar Anayasa, dindar devlet derken, Türkiye'nin sonsuza kadar, ne yaparsa yapsın kendini haklı gören bu ergen vicdanı tarafından yönetilmesinden bahsediyorlar, başka bir şeyden değil…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums