AKP'NİN YASSI ADASI

  • 11.02.2016 00:00

 Şu, demokrasi adası haline getireceğiz deyip, üzerine asit boca edilmiş gibi dımdızlak kalan Yassıada var ya, sanki AKP Türkiye’sinin acıklı bir karikatürünü gözümüzün içine sokuyor.


İmara açılmadan önce yemyeşil olan ada, AKP’nin “demokrasi” hamlesiyle birlikte bir çöle dönmüş.

* * *

Tıpkı ileri demokrasi getiriyoruz derken, bizi eskisinden de kötü bir yere götürdükleri gibi.

Tıpkı, komşularla sıfır sorun politikası izleyeceğiz deyip, kavga etmedik tek bir komşu bırakmadıkları gibi.

Tıpkı Kürt sorununu çözeceğiz derken, 90’lara rahmet okutmaya başladıkları gibi.

* * *

Apartman bodrumlarında katliam haberlerine uyanıyoruz.

* * *

Yüz yıl sonra, gazete köşelerinden küçük Enver’ler Suriye’ye girelim diye parmaklarını sallıyorlar.

* * *

Kendisi oyun oynayamadığı için, başka çocukların oyunlarını bozmaya çalışan küçük bir çocuk gibi AKP Türkiye’si. Suriye Kürtlerine gün yüzü göstermemeyi matah bir siyaset zannediyorlar.

* * *

Bülent Arınç gibi, Hüseyin Çelik gibi, daha düne kadar partinin en tepesindeki isimler AKP’nin nasıl bir tek adam partisine dönüştüğünü anlatıyorlar.

Hüseyin Çelik Hürriyet’e verdiği röportajda AKP’nin programını yazan 11 kişiden sadece birisinin partinin karar mercilerinde kalabildiğini, eskiden AKP denince akla gelen isimlerin yüzde 98’inin bugün artık dışarıda kaldıklarını anlatıyor.

* * *

Ama öbür taraftan, uyguladığı yanlış tedaviden dolayı iyice ölümün kenarına gelen hastaya dozu daha da arttırmayı öneren bir doktor gibi, Sarayın sözcüleri, bize bütün sorunların çözümünün “başkanlık rejiminde” olduğunu söylüyorlar.

Bu tek adam rejimini kurumsallaştıralım diyorlar.

Ve hatta bu tek adam rejimini hilafetle kutsayalım diyorlar.

Dozu iyice arttırmayı öneriyorlar.

* * *

Kontrolsüz bir gücün ülkeyi getirdiği felaketin kenarında, bize frenleri tamamen söküp atmayı öneriyorlar.

* * *

Dışarıdan hiç bir sese bir tahammül edemeyen bu zihniyetin, herşeyi ben bilirimciliğinin yarattığı felaket de işte orada, Marmara denizinin ortasında derisi soyulmuş bir canlı gibi acı içinde kıvranıyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums