BOĞAZ'DAN DEĞİL CİZRE'DEN GEÇİN

  • 29.12.2015 00:00

 Bazıları mizansen diyorlar... Diyorlar ki, Cumhurbaşkanının kurtardığı o adam köprüye özel bir araçla geldi. 


Zaten AKP üyesiymiş, Erdoğan hayranıymış, afilli bir şekilde poz verdiği fotoğrafta, arkasında kocaman bir Osmanlı arması varmış... 

* * * 

Tamamen bir tesadüf de olabilir; usta bir elin hazırladığı bir imaj çalışması da... 

Ben şahsen hiç önemsemiyorum. 

* * * 

Ama neyi çok acıklı buluyorum biliyor musunuz? 

Ülkenin güneydoğusu yerle bir oluyor, her gün onlarca sivil hayatını kaybediyor ve yüz binlerce insan evlerinden barklarından oluyorken, koca bir ülke, köprüdeki bu intihar teşebbüsünden müthiş bir merhamet hikâyesi çıkarabiliyor. 

* * * 

Gerçek ya da düzmece, bir adamın köprüden kendi iradesiyle atlayacağı bir anda, oradan geçmekte olan Cumhurbaşkanı’nın, durmaya tenezzül etmiş olması, bu adamla konuşması, müthiş bir babacanlık, sonsuz bir sevecenlik ve bitmek bilmez bir iyilik menbaı diye sunuluyor bize... 

* * * 

Bütün ülke bu intihar eden adam ve onu kurtaran şefkatli Cumhurbaşkanı fotoğraflarına bakarken Cizre’de hastanelerin morglarında cesetleri koyacak yer bulamıyorlar. 

* * * 

Tarifi zor bir çaresizlik içinde yaşıyor insanlar. Üç aylık Miray bebek vurulduktan sonra, ellerinde beyaz bayrakla yola düşen aile, bir kere daha vuruluyor; küçücük bir bebek dedesiyle birlikte hayatını kaybediyor. 

* * * 

Keşke Cumhurbaşkanı’nın Boğaz köprüsünden geçen konvoyu Cizre’den, Cudi’den de geçseydi. 

Cizre’de sokağa çıkma yasağı sırasında hastaneye gitmesine izin verilmeyen 35 günlük Muhammed bebek 70 santimlik tabut yerine bugün annesinin kucağında yatıyor olsaydı. 

Cudi’de 17 yaşındaki Zeynep Taşkın, kucağında 6 aylık bebeği Berxweden olduğu halde keskin nişancılar tarafından vurulmasa da o bebek bugün annesinin sütünü emiyor olsaydı. 

13 yaşındaki Cemile Çağırga keskin nişancılar tarafından vurulmasaydı da, kar topu oynuyor olsaydı. 

* * * 

Küçücük bebeklerin, çocukların, lohusa annelerin hayatları korkunç bir mezalimle ellerinden alınırken, gerçek ya da düzmece bir intiharın önlenmesinde büyük bir merhamet örneği buluyor bu ülke, öyle mi? 

Hakikaten çok acıklı bir durumdayız...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums