Muhammed ve Orhan neden öldürüldü?

  • 14.08.2015 00:00

 “Büyük haber” koalisyonun kurulamayacak olması mı?


Onu biliyorduk zaten...

Türkiye siyasal sisteminin ortasında “saray” denen devasa bir güç odağı var...

                                             * * *

O saray orada olduğu sürece, AKP o sarayın vesayetine başkaldırmadığı sürece, sarayın istediği düzen kuruluncaya kadar bu ülkede hiç kimse huzur bulamayacak...

Ne çatışmalar bitecek ne bir siyasi istikrar yüzü göreceğiz...

                                             * * *

Fakat benim için “büyük haber” koalisyonun kurulamaması değildi...

Ülkenin içine girdiği sath-ı maili çok dramatik bir şekilde gösteren bir başka haberdi...

Biliyorum, koalisyonun neden kurulamadığına ilişkin “büyük haberlerin” arasında bunun esamisi bile okunmayacak ama dün Ağrı Diyadin’de yaşları 16 ve 15 olan iki çocuk güvenlik kuvvetleri tarafından öldürüldü...

                                            * * *

İki çocuğun öldürülmesinin bile gazetelerin iç sayfalarında küçük haberlerle geçiştirildiği bir ülkede yaşıyor olmak, bize bir şeyler anlatıyor olmalı.

Normal bir ülkede, o yaşlardaki çocuklar, valilik tarafından iddia edildiği gibi, silahlı çatışmada öldürülmüş olsaydı bile gazeteler bu iç acıtıcı hikayeyi anlatmak için birbirleriyle yarışıyor olurdu.

Ama bizim ülkemizde, görgü tanıklarının, bu çocukların, ortada çatışma falan yokken, tam bir yargısız infaza kurban gittikleri iddiaları bile manşetlere çıkamayacak. Küçük küçük haberlerle geçiştirilecek.

                                           * * *

Evrensel’in haberine göre, görgü tanığı bir kadın, “Özel Harekâtçılar çocukları öldürdükten sonra onlara gerilla kıyafetleri giydirdiler” diyor.

Bu çocukların çalıştıkları fırının sahibi, çocukları “Önlerindeki ekmeği alsan ses çıkarmayan kişilerdi” diye anlatıyor.

İmam Hatip öğrencisi olan (AKP’lilerin dikkatini çekmeye başladı mı) Muhammed birkaç aydır çalışıyormuş fırında; Orhan ise 7 aydır...

Çok iyi arkadaşlarmış, ikisinin insanın içini acıtan bir saflıkla kameraya baktıkları fotoğrafları dolaşıyor internette.

Muhammed’in annesi BBC Türkçe’ye oğluyla akşama kadar telefonda konuştuğunu, oğlunun arkadaşıyla birlikte, çatışmalar çıkınca güvenli diye bir odunluğa sığındığını anlatıyor...

                                          * * *

Teröristler ve eşkıyalarla bir ülkenin güvenlik güçlerini ayıran en önemli sınır, devletin mutlak bir zorunluluk ve son çare olmadan insanları öldürmeyeceğidir.

Sizin kurulamayan koalisyon üzerine edeceğiniz büyük laflar bu küçük çocukların öldürülmesini bir teferruata dönüştürecek biliyorum.

Ama bu ülkenin nereye gittiğini en can acıtıcı bir şekilde Muhammed ve Orhan’ın hikayesi anlatıyor, duyabiliyor musunuz?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums