Tımarhaneden haberler

  • 30.01.2015 00:00

 Yıllar önce, bir Avrupa İnsan Hakları Mahkemesiduruşmasında, bir kere daha kapılmıştım bu duyguya. Türkiyebir tımarhane gibi görünmüştü gözüme o zaman.


Bir köy yakma davasıydı. Yaşananlar korkunçtu. Mahkeme önüne çıkan kamu görevlileri korkunç yalanlar söylüyorlardı. Kapısı penceresi olmayan bir yerde tutulan başvurucuların ayakları kesilmişti kangrenden. Ama bizim kamu görevlileri öylesine ideal gözaltı koşulları anlatıyorlardı ki, biz avukatlarda bir duygu durum bozukluğu yaratmışlardı. Sinirlerimiz öylesine bozulmuştu ki, bir yerden sonra kahkahalarımızı bastırmakta zorlanıyorduk. Sonra kahkahalar gözyaşlarına dönüşüyordu...

Bugünlerde haberleri okurken o duygu durum bozukluğunun farklı bir versiyonunu yaşıyorum. Çok hızlı bir şekilde, gülme, şaşkınlık, kızgınlık, sonra tekrar gülme birbirini izliyor. Gerçeklik duygumda bir bozulma meydana geliyor.

Sadece dün okuduğum şu birkaç habere bakın:

Sedef Kabaş, yolsuzluk soruşturmasını kapatan savcıyı eleştiren tweetleri nedeniyle karşı karşıya kaldığı beş küsur yıllık davadan sonra yeni bir ceza davasıyla daha karşı karşıyaymış. Bu defa, arama için kapısına gelen polislere hemen kapıyı açmadığı, onları beklettiği için bir beş yıllık ceza davası daha yoldaymış.

Can Dündar’a karşı, yolsuzluk iddialarıyla ilgili hazırladığı yazı dizisinden dolayı Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada “zorla mahkemeye” getirme kararı çıkmış.

Hemen bunların ardından, AKP’li bir vekilin kadınlara yönelik şiddeti önlemek için getirdiği öneriyi okuyorum. İsmet Uçmaşöyle demiş: “Mahallenin namusu diye bir şey geliştirebiliriz. Birine bir şey yapılıyorsa herkes ona sahip çıkar, yapanı ifna (yok) eder.”

Ardından gazetelerde, hükümete yakın isimlerin, kamu kurumlarından aldıkları maaşlara ilişkin haberi okuyorum. Zaman Gazetesi, Devlet Demir Yolları Genel Müdürü’nün diğer kurumlardan aldığı maaşları şöyle sıralamış: Türk Telekom Denetim Kurulu üyeliği; TTNet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı; Net Ekran Televizyonculuk ve Medya Yönetim Kurulu üyeliği; TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliği...

Yine Zaman’dan bir haber: Türk okullarını kapattırmak için tek tek Afrika ülkelerini gezen Erdoğan’Nijerya’nın Leadershipgazetesinden eleştiri gelmiş: Türkiye’nin kendi eğitim sorunlarını dahi çözemediğini belirten gazete “Erdoğan, az gelişmiş oldukları için Afrikalılar’ı aptal zannediyor” demiş.

Başka bir haber, iç güvenlik paketindeki “koruma gözaltısıyla”ilgili. Paket yasalaşırsa polis koruma altına alıyorum diyerek, sınırsız bir süreyle gözaltına alabilecekmiş insanları...

Haberler böyle akıp gidiyor...

Bu ülke tam anlamıyla bir tımarhaneye dönüşüyor.

Gerçeklik duygumuz bozuluyor; gülerken ağlamaya, ağlarken gülmeye başlıyoruz.

Gazeteleri açarken, hunilerinizi kafanıza takın çünkü o anda tımarhaneye adım atıyorsunuz...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums