Yasin Börü’nün hesabını kim verecek?

  • 20.11.2014 00:00

 Bazen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine tanıdığı muazzam özgürlük alanını hayretler içinde izliyorum. Onu seçenlerin, ona destek verenlerin, yaptığı, söylediği hiçbir şeyi eleştirmeyeceğinden, “şöyle dediniz ama böyle yaptınız” diyerek hesap sormayacağından o kadar emin ki...


                                                                 * * *

Mesela, bakın 16 yaşındaki Yasin Börü’nün katledilişini bizzat kendisi kaç defa gündeme getirdi...

Yasin’in öldürülmesine tepki vermedikleri için Geziciler’i eleştirdi.

Berkin Elvan için ağlayanların Börü için sessizliğine dikkat çekti.

Bunların bir kısmı doğru maalesef; Türkiye’de insanlar kendi kampları dışındakilerinin acısına kördürler; sadece kendilerini mağdur olarak görürler...

                                                                  * * *

Ama demokratik bir ülkede, bütün bunları dile getiren bir lidere o kadar çok soru sorulur ki...

Mesela denir ki, siz bir sivil toplum kuruluşunun lideri falan mısınız; sizin işiniz belli toplumsal kesimlerin belli olaylar karşısındaki duyarsızlıklarını dile getirmek midir?
Berkin Elvan’ın acılı annesini kendi seçmenlerinize yuhalatmak gibi pek çok eyleminizle, o sözünü ettiğiniz duyarsızlıklara, kamplaşmalara en büyük katkıda bulunanlardan birisi siz değil misiniz?

                                                                   * * *

Yine, o demokratik ülkede, bütün bu konuşmaları yapan Cumhurbaşkanı’na en başta kendi seçmenleri, bu lincin önlenmesi için devletin ne yaptığını; hadi önleyemedi diyelim, failleri neden yakalamadığını sorar:

Yasin Börü ve arkadaşları, Kobane protestosu yapan linççi grubun arasında kaldığında; dayak yediklerinde; oradan kaçıp bir eve sığındıklarında; linççiler tarafından tekrar o evde yakalanıp üçüncü kattan aşağıya atıldıklarında; aşağıda kafaları taşla ezildiğinde, sopalarla dövüldüklerinde, üzerlerinden arabayla geçildiğinde; orada bir tane bile güvenlik görevlisinin bulunmamasından, bütün bu olaylar devam ederken polisin veya jandarmanın olay yerine gelmemesinden kim sorumludur?

Siz Sayın Cumhurbaşkanı, kaç tane konuşmanızda, Yasin Börü’nün adını ağzına aldınız, vahşice katledildiğini söylediniz; peki neden bu vahşi katliamı yapanların yargılanması ve cezalandırılması için ağzınızı açmıyorsunuz?

                                                                  * * *

Yasin Börü ve arkadaşlarını apartmanın altından çıkaranlar, üzerlerine tekme ve yumruk yağdıranlar video kayıtlarında çıplak gözle bile teşhis edilebilecek durumdayken, nasıl oluyor da aradan geçen bir buçuk ayda bir tanesi bile yakalanamıyor?

Neden biz bu korkunç olayın soruşturulduğuna ilişkin hiçbir şey duyamıyoruz?

Neden biz bu korkunç katliamın faillerinin yakalaması ve cezalandırılması için irade beyan eden bir açıklama duyamıyoruz?

Bu katliamın yargı önüne taşınması için bir şeyler yapacak mısınız?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums